Wideo od panów z ap-pro ![]()
Jest gotowy ten mod? Ma spolszczenie?
Mam pewien problem, nazwy przejść wyglądają tak.

Nie wiem czy anty mi coś usunął czy nie, ale pytanie do tłumaczy, gdzie znajdę nazwy tych przejść w podstawce ? W jakim pliku tekstowym, może wystarczy po prostu dopisać brakujące elementy.
Lub, jeżeli ktoś grał, to czy też miał taki problem ?
Nie mam tego moda, ale spróbuj tak - w notepadzie++ wpisz w wyszukiwaniu esc_to_gar i przeszukaj całą gamedatę moda. Jeżeli nie znajdzie, to w ten sam sposób przeszukaj wypakowaną podstawkę. Znajdziesz na pewno.
qwert - musisz z tymi nazwami uważać, bo znane nam nazwy są przypisane całkiem innym lokacjom.
Np. Jantar, to zmodyfikowane Czarne Jezioro.
Proponuję Ci skontaktować się z cichym. Razem z nim graliśmy w tego moda. A on mody trzyma i szybko jest w stanie do nich się dostać i podać Ci nazwy lokacji po rosyjsku.
Moja pamięć, już nie trzyma takich rzeczy zbyt długo.
Ma ktoś linka do tego moda jeszcze? Może ktoś ma na chomiku?
Dokończyłem spolszczenie tego moda przez co jest już wersja beta (spolszczenia) dla zainteresowanych tym modem - nie testowałem całości. Gry z tym modem całej nie przeszedłem. Błędy raczej będą, tak więc zgłaszać wszystko.

Mod jest grywalny, niemniej jednak błędy są i jest ich sporo. Tak jak pisali koledzy wyżej, wyloty do pulpitu… zazwyczaj przy wczytywaniu.
Polonizacja zawiera wszystkie fixy i dodatki.
Jest to wersja Full, czyli pobieramy, wypakowywujemy, wklejamy do gry i gramy
Wersja Full zawiera Polonizację i Mod
Link:https://yadi.sk/d/HTfRFHh0R7nGA
Życzę miłej gry
Mam też takie pytanie nie związane z tematem do administracji lub tłumaczy. Jak wrzucać polonizację na serwer stalkerteam.pl. Bo istnieje dział tylko dla osób spoza grupy tłumacz. Chciałem dodać to właśnie spolszczenie na serwer, gdyż inne hostingi umożliwiają przechowywanie pliku tylko przez kilka godzin bez konta premium.
Wejdź do tego działu:
Masz tam wszystko.
A jak zrobić zgłoszenie, możesz wzorować się na moim zgłoszeniu.
Na PW powiadom Junxa i poślij mu paczkę z polonizacją.
A oto link do poradnika z gry w ver, rus.
Co zrobić HUD nie wyświetla mi się prawidłowo wszystko w kupie w lewym rogu.
Spróbuj usunąć:
w folderze gamedata/config/ui pliki;
motion_icon_16.xml, ui_hud.xml, maingame.xml, maingame_16.xml, maingame_pda_msg.xml, motion_icon.xml, zone_map_16.xml, zone_map.xml
w folderze gamedata/textures/ui pliki:
ui_disk_io.dds iui_hud.dds
Po prostu usuń je wszystkie, albo spróbuj zainstalować to
Pomogło częściowo minimapa mała na dole HUD przesunięty mam monitor 4na3
Pobieram pogram wypowiem się.
![]()
Zainstalowałem Stalkera od nowa i HUD wyświetla się poprawnie.Dziękuje za pomoc.
anatol - gdy grałem w niego po rus, było wiele problemów spowodowanych niedopracowaniem strony technicznej moda.
Polonizacja tego nie poprawi, więc musisz się liczyć z wylotami bez powodu, wpadaniem pod tekstury ( na bagnach ) czy zawieszaniem fabuły.
Radzę najpierw przeczytać poradnik cichego na SU, bo tam są wykazane problemy i sposoby ich usunięcia.
Jeszce raz dziękuję masz rację że ten mod jest trochę niedopracowany ale mnie to nie przeszkadza.Czy do tego moda są inne pasujące HUD-y bo ten jest mało czytelny.
Jeszce raz dziękuję masz rację że ten mod jest trochę niedopracowany ale mnie to nie przeszkadza.Czy do tego moda są inne pasujące HUD-y bo ten jest mało czytelny.
Tutaj masz na przykład takie
Huligan a właściwie Huligani
, potraktuj wyloty na pulpit moja metodą, bezstresową, czyli jako rodzaj wyrzutu/emisji na które tak jak w zonie niewiele możesz poradzić i problem z głowy.
To jak walka z kobietą - wygrać możesz, przegrać musisz.
![]()
Pytanko lekko techniczne;
czy mogę postawić moda w wersji rus 1004 ?
https://yadi.sk/d/HTfRFHh0R7nGA Lub z naszego Serwera: http://pliki.stalker…iew_file&id=132
Problem polega na tym, że z jandeksa wychodzi lipa przy pobraniu.
Nie da się pobrać całego 1,5 gb, miałem 1,47 i 1,49 gb i nie dało rady tego otworzyć winzipem, winrarem a nawet izarcem.
Pobrałem z naszego serwera 1,12 gb, zobaczymy co dalej.
vidkunsen - Mod jest na v1.006. Jeśli na 1.0004 nawet by ruszył, to przy jego chimeryczności, możesz nie pograć.
Nie wiem, czy qwert dodał jeden z patchy. Bo ten patch skutkował brakiem możliwości wejścia do podziemi na Jantarze.
Który to patch, trzeba pytać cichego bo się na nim przewiózł, to będzie pamiętał który. Ja tego patcha nie dałem i przeszedłem bez zacinki.
O.K. to nic innego jak tylko zobaczyc w praniu o co chodzi.
Proszę o danie możliwości mi zagrania lub próby zagrania w tego moda. Z Yandeksa nie można rospkawać modziwa, z “naszego serwera” mam limit pobierania… czy ktoś się zainteresuje bliżej tym tematem i umożliwi normalne jego pobranie ???