Pojawiło się nowe wideo z moda, w którym autorzy chwalą się tym co zrobili, miedzy innymi bardzo dużymi opcjami konfiguracyjnymi moda, nowymi slotami w inwentarzu (jedzenie, lornetka, noktowizor itd), zmiany w sortowaniu przedmiotów w inwentarzu gdy otworzymy nasze schowki/skrzynki. Jest też pokazany kawałek jednego questa.
Zastanawiałem się czy wrzucać ten filmik (widziałem go parę godzin temu) bo aż mi się jakiś głupi wydawał
Totalna rzeźnia, mnie on w ogóle nie przekonuje, aż przypominają mi się totalnie z dupy spawny wrogów i ciągłe walki w pierwszym modzie od Zaurusa -> Apokalipsie. Mam nadzieję, że cały mod nie pójdzie w tą stronę znowu.
Już w modzie Upadła gwiazda, ZaurusCrew poszedł w mistykę i kosmiczne przegięcia. Skrytykowałem tego moda, a Zaurus który jest członkiem naszego forum przyjął krytykę nieprzychylnie. Wyraził to przy pomocy Yurka, który z nim współpracował.
Ale coś mi się wydaje, że tylko na potrzeby tego zwiastuna uczyniono GG nieśmiertelnym terminatorem, z niekończącą się amunicją i magazynem broni na plecach. Jest taki moment, kiedy GG zdejmuje skórzany płaszcz, w którym działa i ubiera pancerz z ograniczonym widokiem.
Poczekałbym aż ten mod wyjdzie. Może być wzorowany na Rebornach. Byle z dobrym skutkiem .
Mod jest właściwie gotowy. Teraz czas na testy i debugowanie.
Premiera: 7 listopada tego roku.
Oryginalna wiadomość dla rosyjskojęzycznych:
Из источников очень близких и достоверных, есть новость.
zaurus’ crew: “Разработка закончена. Впереди - Тест-Отладка_Тест-Отладка_Тест-Отладка_Тест-Отладка…
Релиз…”
07.11.17
Zawsze podobało mi się w modach Zaurusa że tworzyły swoją własną wizję zony i wszystkie wspólnie się dopełniały. Tu na przykład bohaterem jest Grek z Upadłej Gwiazdy.
Pojawiły się nowe screeny. Przypominam, że premiera już za niecały miesiąc. A skoro o dopełnieniach i postaciach przenikających mody Zaurusa mowa, to w poniższych screenach będzie pewien spoiler…
Po obejrzeniu dostępnych filmowych informacji, widzę że tłumaczenie nie będzie zbyt proste. Są ważne dla zrozumienia fabuły dialogi prowadzone głosowo i tu będzie potrzebna pomoc @Ranger801 , dla wykonania napisów tłumaczeń tych dialogów.
@vidkunsen - Nie truj. Orientacja polityczna autora moda, jego sprawą. Chyba że głosiłby hasła sprzeczne z wartościami uniwersalnymi, forum posądzono o jego wspieranie. Ale w przypadku tego autora, jeszcze się takie coś nie przytrafiło. I słyszane dialogi też dotyczą tylko scenariusza, a nie polityki. Nasze tłumaczenia choć nie literalne, nie zmieniają znaczenia wypowiedzi i wulgaryzmów.
A napisy nie zacierają głosów, więc gracz ma wybór, słuchać lub czytać.
Tu by wypadało zapytać @kobal, czy Zaurus z nim nie nawiązał kontaktu poza forumowego, jako dawnego “współpracownika” i tłumacza jego modów. Bo jakoś Zaurus na forum zamilkł.
Czas chyba powiedzieć głośno to, co wszyscy i tak wiedzą - mod w tym roku nie wyjdzie. Zaurus też zdaje się to wiedzieć, dlatego w ramach jeszcze jednej “nagrody pocieszenia” mamy parę screenów i film:
Mod niedługo wyjdzie. W tej chwili trwają ostatnie poprawki. By wam umilić oczekiwanie zdradzę, że wstępna wersja polonizacji jest już gotowa. Oczywiście trzeba będzie dokonać wielu poprawek w stosunku do wersji końcowej moda ale nie powinno to długo trwać. A tu macie w noworocznym prezencie od Zaurusa kilkuminutowy film z końcówki gry.