HMM co dokładnie bo ja mam problem z 03 nie chce mi wgrać się a nie rozumiem dokładnie co piszą podam może Setup has detected version [World Wide] installed. This update can be appiled only to version [Digital Distribution] Zaznaczę, że gra jest już spaczowana na 01 od początku
Instalator może wykryć, że posiadasz inną wersję językową gry - a jeśli zmienisz coś w rejestrze, to pewnie pojawi się błędna suma CRC.
Nieprawda. Ja ściągałem patche do wersji angielskiej, ruskiej, wystarczy zmienić linijkę, i wszystko działa jak należy.
To zaczekam aż ktoś wstawi na inny serwer ten pl bo z gram.pl nic niestety nie mogę ściągnąć, zawsze pokazuje, że uszkodzony ale poszukam może gdzieś indziej jest.
Instalator może wykryć, że posiadasz inną wersję językową gry - a jeśli zmienisz coś w rejestrze, to pewnie pojawi się błędna suma CRC. Lepiej ściągnij wersję PL. Ja miałem wrzucić, ale ostatnio jestem bardzo zajęty.
Czy 04 może być eng bo PL idzie z gram PL tak wolno, że kulawy szybciej biega a z FF wersja eng idzie całkiem spoczko. I w tym momencie przerwało jak to już jest normalnie na gram.pl
Najlepsze są patche wszystkie po kolei i tyle.
A czy to ma znaczenie?
Wydaje mi sie, ze 4 jest lepsza wersja 3 i 7 rozwinieciem 6. Dobrze mowie?
Tzn, że prawie dobrze słyszałem tak ciutkę się pomyliłem
To chyba był patch 1.0002 dla Shadow of Chernobyl. A raczej na pewno.
A ja chyba gdzieś czytałem, że 02 to tylko dla Rosjan ale mogę się mylić, a z tym 08 to mnie zaskoczyłeś ale oczywiście wrzucę nie zawadzi
Patcha 1.5.02 jeszcze nie widziałem… :shock: Ale dobrze myślisz. A 1.5.08 zawsze jest lepiej zainstalować, ponieważ twórcy niekiedy nie wspominają o malutkich zmianach.
Nie chciałem robić osobnego tematu więc piszę tutaj wystarczy użyć patrchy 01, 03, 04, 05, 06, 07 dobrze pamiętam ?? 02 dodaje tylko w rosyjskim a 08 tylko milti więc bez nich sie obejdzie?? tylko potwierdzić i będę szczęśliwy
Ale tego mogą być różne przyczyny. Np. w 99% zapełniony dysk, mnóstwo plików ściąganych, od dwóch lat nie czyszczony rejestr, mnóstwo kurzu na stykach podzespołów komputerowych. Można by wymieniać w nieskończoność…
Stalker jest taka specyficzna gra, ktora dziala jak jej sie spodoba i niestety niema regoly kiedy dziala, a kiedy nie. :-/
U mnie nawet po totalnym formacie i defragmentacji dysku Clear Sky chodzi bardzo wolno. Porównanie: Fallout 3 - gram na średnich detalach, są tam o wiele ładniejsze i dokładniejsze bump mapy (wymagają dobrego sprzętu), a gra chodzi w miarę stabilnie. Ba, grafika jest o niebo lepsza. X-Ray jest już wykończony, powinni zrobić stalkera na nowym silniku. Powstał on pierwotnie w roku 2001-2002, potem go ulepszano, a technika poszła do przodu.
Ale tego mogą być różne przyczyny. Np. w 99% zapełniony dysk, mnóstwo plików ściąganych, od dwóch lat nie czyszczony rejestr, mnóstwo kurzu na stykach podzespołów komputerowych. Można by wymieniać w nieskończoność…
Z tego co wywnioskowałem, u jednych gra działa płynniej, a u innych zaś bardzo się ścina pomimo wysokiej klasy sprzętu.
Czyli z grą ciągle są problemy… ehhh…
Pisałem, żebyś podał błąd w logu, a nie w okienku.
Mam oryginalną wersję gry, bez żadnych modów, czy cracków. W bugu jest mowa o XRengine error o Mod error, a następnie podpis Mod ver. 0000. Jeszcze raz zaznaczam, że to oryginał bez modów i cracków.