Niewiele to wniosło do tematu , ale dzięki za porady. Sprawa się kręci wokół karty graficznej którą wymieniam między innymi dlatego , że Metro Exodus na max ustawieniach nie chodzi płynnie na obecnej konfiguracji. I nie pomoże mi w tym zwiększenie pojemności SSD czy przesiadka z 3000 na 3200 Mhz Ram. Istotne było dla mnie czy wyżej wymieniona konfiguracja po ulepszeniu nie będzie zbytnio dławić RTX - a. A to że płyta jest za mocna do procesora , czy zasilacz nie wybitny to już są malkontenckie pierdoły
na testach wypada lepiej niż Rog Strix, ale jak będzie za głośna to wymienię.
Wyszło na moje .
Ten MSI spokojnie się sprawdzi
Wiesz co ?
Od zawsze byłem fanem marki ASUS i NAGLE TOTALNIE się rozczarowałem
przy zmianie płyty z z170 na z370.
Nie mówię, że ASUS nagle robi złe produkty tylko, że to skamielina która jedzie na nazwie.
Może kiedyś opiszę dlaczego zmieniłem ASUS`a na MSI ale to kiedyś i jakby to kogoś interesowało
Jestem pewien, że z tego MSI RTX 2080 Ti będziesz zadowolony i na pewno nie wymienisz go z powodu głośności !
p.s. Sorry dla wszystkich, że nie odpisuje szybko ale od kilku dni do domu wracam tylko na spanie/
Nosz kużwa nie mogę z tym dojść do ładu, musiałem się na laptopie logować, nie chce zastartować, chyba jakieś kable wywaliłem dawniej a do tej karty potrzeba 3 wtyczki. Muszę rano jechać nowy zasilacz kupić, zresztą taki miałem plan.
Pies to jebał, jadę jutro kupić i9-9900k. do tego płytę i chłodzenie
weż mi zapodaj jakąś płytę z tej strony bo te są jutro dostępne w sklepie, czy moja do tego procka wystarczy?