Petarda Bubera

Zaraz sprawdzę jaki masz teraz zasilacz. i jak to wygląda u Ciebie.  

Zasilacz i tak chcę wymienić, bo jest już…eee…stary.

Tak czy inaczej doceniam pomoc, cały złom po modernizacji wyślę do Ciebie, co już z nim zrobisz to Twoja sprawa.

Nawet nie wiem czy dobrze zamontowałem M2 SSD. dziwne te gniazda, jedno ma podstawkę , drugie nie i sobie wisi  

Jeszcze jedna rzecz mnie wkurza, w specyfikacji obudowy stoi jak byk że można u góry zamontować wiatraki 200 mm, ale przy tej płycie za cholerę nie wchodzą

Ok, ale gdyby mi jutro odjebało i chciałbym kupić nową płytę to którą ?

1 polubienie

Sprawdziłem i Twój “stary” zasilacz też ma cztery gniazda na zasilanie GPU ale jeśli chcesz odświeżyć zasilacz to ten Corsair spokojnie starczy.   

I trochę inaczej liczysz bo nie masz na 1080 4 pin + 3 pin tylko liczysz wszystkie piny (kable) które powinny wchodzić do karty
czyli 8 pin + 6 pin.
Przy zakupie Corsair po prostu sprawdź w pudełku (chociaż jestem pewny że tam będą) czy masz dwa kable które z jednej strony 
będą miały wtyczkę 8 pin (czyli 4 na górze wtyczki i 4 na dole) (to wpinasz w zasilacz) na drugim końcu kabli będzie wtyczka 6 pin (3 na górze i 3 na dole) i dodatkowo dwa piny oddzielnie (stąd nazwa 6+2 pin)

Powinieneś mieć dwa takie kable (przykład)

Niebieskie wpinamy do zasilacza a czarne (6+2) do grafiki.    

16 minut temu, Buber napisał:

cały złom po modernizacji wyślę do Ciebie, co już z nim zrobisz to Twoja sprawa.

Buber znowu robi za św. Mikołaja

Gwiazdka w tym roku dużo wcześniej

8 minut temu, tom3kb napisał:

Gwiazdka w tym roku dużo wcześniej

Wielkanoc  

Chodzi o to że w RTX są 4 pin 4 pin i 3 pin, i ta trójka nie pasuje, pewnie posiałem gdzieś kabel

1 polubienie

To za króliczka

Znaczy sorry, druga czwórka nie pasuje ma za gruby zaczep, ale jak dokupię zasilacz to kabli będę miał opór  

…trzeba było mówić że jesteś w potrzebie…  

@buber gdybym miał kupować płytę pod i9 to tylko i wyłącznie MSI MEG Z390 Godlike

https://www.elkjop.no/product/data/pc-komponenter/hovedkort/15308/msi-meg-z390-godlike-hovedkort

Płyta marzenie ale dostępna tylko dla tych którzy mają DUŻO kasy,
Jeśli jednak chciałbyś ASUSA to napisz poszukam.       

Nie, ja to bym nie miał nawet co z tymi twoimi podzespołami zrobić, komp z 2011, niekompatybilny  

Ale podoba mi się takie podejście prezentowe, rzadko widziane.

Koszta to nie problem , musisz patrzeć na towar z dopiskiem Alna, bo tylko te są dostępne w sklepie, reszta na zamówienie  

5 minut temu, tom3kb napisał:

Ale podoba mi się takie podejście prezentowe, rzadko widziane.

Robicie tu dobrą robotę, pomagam w miarę możliwości, lepiej testować mody na lepszym sprzęcie  

w takim razie to ASUS 

https://www.elkjop.no/product/data/pc-komponenter/hovedkort/14088/asus-rog-maximus-xi-hero-wifi-hovedkort

O ile zrozumiałem na magazynie mają 5 sztuk.

Tutaj spokojnie m.2 możesz zamontować na dole pod dobrym radiatorem

No niestety Pa nettlager znaczy że towar dostępny przez internet, tylko jeżeli pod spodem jest Alna to mogę jutro kupić 

Ok to już wiem jak szukać  

Ok idę spać , ale jutro po 14 pewnie będę potrzebował pomocy

Sprawdziłem wszystkie płyty w tym sklepie i nigdzie nie znalazłem Alna. 
Co do jutra to z chęcią pomogę tylko nie wiem czy wrócę do domu przed 14stą.
Odezwę się jak będę na forum.

7 godzin temu, OldMan napisał:

I trochę inaczej liczysz bo nie masz na 1080 4 pin + 3 pin tylko liczysz wszystkie piny (kable) które powinny wchodzić do karty
czyli 8 pin + 6 pin.

Racja, liczyłem inaczej. Więc W RTX mam 8 pin + 8 pin + 6 pin . A co sądzisz o tej

https://www.elkjop.no/product/data/pc-komponenter/hovedkort/15310/msi-mpg-z390-gaming-pro-carbon-hovedkort

Jeśli jest w sklepie (albo przez net) to płyta pychotka

BRAĆ BRAĆ BRAĆ. 

11 godzin temu, Buber napisał:

Jeszcze jedna rzecz mnie wkurza, w specyfikacji obudowy stoi jak byk że można u góry zamontować wiatraki 200 mm, ale przy tej płycie za cholerę nie wchodzą

Nie wiem do końca czy o to chodzi ale na topie Twojej obudowy można zainstalować dwa wiatraki 120mm lub 140 mm ale 200 mm już tylko jeden.

Ok, przynajmniej jeden. Dobra zaczynamy składać od początku.

Ok jakaś masakra, cały czas złośliwość rzeczy martwych. Ale końcowy efekt jest taki  

Procesor…

Intel Core i9-9900K prosessor

Płyta główna…

MSI MPG Z390 Gaming Pro Carbon 

Karta Graficzna…

MSI GeForce RTX 2080 Ti Gaming X Trio

Pamięci RAM…

Corsair Vengeance LPX DDR4 3000MHz 32GB

Dysk systemowy…

Samsung 970 EVO Plus 250GB SSD

Dysk 2…

Samsung 970 EVO Plus 250GB SSD