Powrót do Zony

Cez137 - tutaj masz wszystkie 35 filmów fotyczących tej części moda, od 10 filmu jestes na Zatonie:

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=SLZ8CVUt1co

Szyfr - w trakcie rozgrywki jest podpowiedź, należy przypisać literom cyfry:

1 - a

2 - b

3 - w

4 - g

5 - d

6 - e

7 - ż

8 - z

9 - i

10 - k

Jeśli zamiast litery masz nak zapytania to albo strzelasz albo niefart i zaczynasz wpisywanie szyfru od nowa.

np.: a, g, k - wciskasz 1, 3, 10.

To jest alfabet wynikający z głagolicy via cyrylicy w bastardzie grażdanki - grażdanka to uproszczone pismo kupieckie z przełomu XVI/XVII wieku tzw. n.e. które ewoluowało do dzisiejszej formy.

@Agrael

1 godzinę temu, Agrael napisał(a):

tylko taki filmik znalazłem (dlatego warto od razu przewinąć do 13 minuty)

przecież wiadomo że przewinąłem a nie oglądałem całego :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 godzinę temu, Agrael napisał(a):

pokazane jest ciało

Gdzie Ty tam widzisz jakieś ciało? :face_with_raised_eyebrow:

@vidkunsen

8 minut temu, vidkunsen napisał(a):

w trakcie rozgrywki jest podpowiedź,

ja wiem że jest podpowiedź, przecież jest okienko z pomocą co i jak tylko nie wiem co oznaczają “?” , tylko ja mam za każdym razem przynajmniej jeden “?”

@cez137 no to już wiesz jak jest “?” to strzelasz w ciemno i raczej zaczynasz od nowa :grin: przynajmniej ja nigdy nie trafiłem :hugs:

Cez137

Jeśli zamiast litery masz nak zapytania to albo strzelasz albo niefart i zaczynasz wpisywanie szyfru od nowa - do skutku!!!

np.: a, g, k - wciskasz 1, 3, 10. - errata: np.a.g.k. wciskasz 1, 4, 10.

@tom3kb hmm? ale to nie ma opcji żeby wpisać bezbłędnie 10 cyfr/liter, jak wpisuje poprawnie to i tak zamek obraca się w przeciwną stronę i wchodzi to dopiero za drugim razem a do tego jeszcze są “?”, jak dla mnie tj bez sensu, ciekawe bo widziałem film Huga i on to wpisał za 1 razem tylko że na Szewczence z tymi projektorami, przecież to nie ma żadnej filozofii wpisać poprawnie 10 cyfr/liter jak wiesz która cyfra do której litery tylko tyle że one nie chcą załapać za 1 razem, wszystko się kasuje i od nowa po drugiej poprawnie wpisanej, przynajmniej ja tak mam

@vidkunsen j/w

żebym miał jak to bym Wam to nagrał jak to u mnie jest bo nie wiem czy rozumiecie o czym mówię

przedstawie to na screenach

Tu pierwsze jest D, i pomimo że wcisne 4 zamek nie obraca się w tą stronę co powinien czyli odwrotnie do wskazówek zegara tylko normalnie wraca do pozycji 1 a cały “szyfr” z literami się zmienia i nie mam już na początku D tylko co innego tak jak na drugim screenie, to samo z szyfrem jest w wątku głównym z szabrownikami w żelaznym lesie bo żeby pomóc kopaczowi Kolii trzeba rozbroić szyfr

Cez137 - Tu pierwsze jest D, i pomimo że wcisne 4 zamek nie obraca się w tą stronę co powinien - Jesli jak w/w jest litera d to wciskasz 4 ale! kursorem na cyfrach pod kołem obrotowym sejfu/szyfru.

Zmęczyleś mnie, idę z psem na spacer.

@vidkunsen

17 minut temu, vidkunsen napisał(a):

wciskasz 4 ale! kursorem na cyfrach pod kołem obrotowym sejfu/szyfru.

:rofl: serio? nie wiedziałem, a Ty myślisz że czym to wciskam? palcem na ekranie monitora? :sweat_smile: proszę Cię

Godzinę temu, cez137 napisał(a):

Gdzie Ty tam widzisz jakieś ciało? :face_with_raised_eyebrow:

W 13 minucie i 43 sekundzie zobacz. Po prostu udaj się we wskazane na mapie w PDA miejsce i wsio. Tam jest ciało. Zresztą mam jeszcze postawiony PdZ, to ci zrobię fotkę, gdzie są zwłoki.

Spoiler

No, tak to wykombinował autor z łamaniem szyfrów. U mnie też się zdarzało, że napotykałem “?” i musiałem zaczynać od nowa.

1 polubienie

@Agrael ale u mnie to kompletnie inne miejsce niż przedstawione u ciebie na screenach z resztą wrzucałem wyżej screena gdzie znajduje dokładnie znajduje się u mnie to miejsce, oczywiście tam byłem i wszystko obadalem b dokładnie ale ciała nie znalazłem, spróbuję jeszcze oblookać to twoje miejsce bo może być tak że mod się zakręcił i pokazuje to co pokazuje a cel jest gdzie indziej, pamiętam że w nie jednym modzie były takie akcje

@cez137 No to skoro pokazuje ci znacznik na ciało w innym miejscu to tam gdzie @Agrael zrobił swój zrzut go nie będzie. U mnie ciało było w tym miejscu oznaczonym czerwonym X z tym, że nie na balkonie Oczyszczalni, ani tym dolnym poziomie, tylko na samym dole, tam gdzie na screenach @Agraelwidać anomalie - jest tam rura, którą można dostać się do środka oczyszczalni i u mnie tam leżało ciało. Nie ma takiej możliwości, żeby Ci się nie zespawnowało, widocznie nie dokładnie szukasz (pamiętaj, że zawsze możesz sobie wklepać w konsolę demo_record 1 i polatać kamerą i poszukać ciała):

Spoiler

Co do otwierania schowków i sejfów to nie patrz na to czy zamek w okienku się kręci w dobrą stronę tylko czy nie resetuje Ci wpisywania, tego nie da się źle zrobić, wystarczy klikać w cyfry przypisane do liter i nie pomylić kolejności, a jeżeli od razu po wejściu w interakcję ze schowkiem/sejfem na liście z literami pojawi Ci się “?” to specjalnie kilka razy poklikaj złą kombinację dopóki nie pojawi Ci się ciąg liter bez “?” i wtedy wpisuj.
A tak btw. jak masz GTXa 1660 to przecież możesz nagrywać ekran PC apką Nvidii z tym, że ciężko powiedzieć, czy uda ci się takie nagranie wrzucić tutaj bo one zazwyczaj zajmują po parę GB, musiałbyś wrzucić na YouTube, albo spakować i wrzucić na jakiś hosting😛

2 polubienia

@Szczepan9205

Dobra przetrząsne jeszcze raz tą oczyszczalnie skoro twierdzisz że nie ma opcji żeby ciało leżało gdzie indziej

Godzinę temu, Szczepan9205 napisał(a):

nie patrz na to czy zamek w okienku się kręci w dobrą stronę tylko czy nie resetuje Ci wpisywania,

No właśnie resetuje nawet jak dobrze kliknę cyfrę i to jest właśnie problem, bo jak zresetuje to wszystko się zmienia i trzeba to wpisywać od nowa i do tego jeszcze te “?”, cały czas próbuję Wam to powiedzieć, przykładowo: klikam pierwszą cyfrę prawidłowo, zamek się cofa i GDY KLIKAM DRUGĄ CYFRĘ RESETUJE klikam ją ponownie zamek się cofa i w tym samym czasie literki są już inne

@cez137 Nie, nie - ja napisałem, że nie ma opcji, żeby ciało się nie zespawnowało, a nie że nie ma opcji, żeby leżało gdzie indziej. Może leżeć jeszcze gdzieś indziej niż u mnie i u @Agrael - ja byłem pewien, że miejsce w którym ja je znalazłem to jedyne, w którym trup się spawnuje, ale jakiś czas potem @Agrael mi wspomniał, że on znalazł je w innym miejscu, więc możliwe, że jest więcej miejsc, w których można je znaleźć niż te dwa.

No tak - jak się zresetuje to cały kod się zmienia, jeżeli pierwsza cyfra Ci wchodzi jak należy, a po kliknięciu drugiej się resetuje to musisz źle drugą cyfrę wybierać. No i jak się całkowicie kod zresetuje to nie klikasz tej samej cyfry, która była drugą w poprzednim kodzie tylko od samego początku jedziesz. Napisałeś:

Godzinę temu, cez137 napisał(a):

GDY KLIKAM DRUGĄ CYFRĘ RESETUJE klikam ją ponownie zamek się cofa

Więc ja rozumiem to tak, że wciskasz pierwszą dobrze i zamek się nie resetuje, ale jak chcesz wcisnąć drugą to się resetuje (czyli wciskasz złą cyfrę) i potem klikasz tą samą cyfrę raz jeszcze - jeżeli nie o to chodzi to źle się wyraziłeś :face_with_tongue: To wpisywanie tych kodów jest trochę dziwne i mnie też chwilę zajęło ogarnięcie jak to działa, ale w końcu ogarnąłem i potem już nie miałem problemu. Jak Ci to trochę ułatwi to nie próbuj zapamiętać, która cyfra jest przypisana do której litery, ani co dobrze wciśniętą cyfrę nie klikaj opcji pomoc, żeby sprawdzić kolejną - zrób sobie zdjęcie tekstu w opcji “pomoc” telefonem i przy otwieraniu sejfów, ze zdjęcia sobie czytaj - mnie tak było dużo łatwiej niż próbowanie zapamiętania kolejności.

Byłem święcie przekonanym o tym, że ciało w oczyszczalni może pojawić się tylko w dwóch miejscach :slightly_smiling_face:

Swoją drogą, to pisałeś @cez137, że zabiłeś bandytów w pobocznym zadaniu “Gra o wysoką stawkę” i bardzo możliwe (tak przypuszczam, bo w PdZ czasami są konsekwencje podjętych przez nas decyzji), że w przyszłości - zapewne na Jupiterze - bandyci mogą nie być z tego powodu zadowoleni.

@Szczepan9205

W dniu 26.05.2023 o 12:29, Szczepan9205 napisał(a):

Nie, nie - ja napisałem, że nie ma opcji, żeby ciało się nie zespawnowało, a nie że nie ma opcji, żeby leżało gdzie indziej

:rofl: Dobrze, nieważne, wiadomo ocb

musisz źle drugą cyfrę wybierać.

no błagam Cię :rofl: serio?

nie klikasz tej samej cyfry, która była drugą w poprzednim kodzie tylko od samego początku jedziesz

no i tak właśnie robię od samego początku

Więc ja rozumiem to tak, że wciskasz pierwszą dobrze i zamek się nie resetuje, ale jak chcesz wcisnąć drugą to się resetuje

dobrze rozumiesz ale…

(czyli wciskasz złą cyfrę)

nie, wciskam dobrą cyfrę

i potem klikasz tą samą cyfrę raz jeszcze

dokładnie

@Agrael

W dniu 26.05.2023 o 13:53, Agrael napisał(a):

zabiłeś bandytów w pobocznym zadaniu “Gra o wysoką stawkę” i bardzo możliwe (tak przypuszczam, bo w PdZ czasami są konsekwencje podjętych przez nas decyzji), że w przyszłości - zapewne na Jupiterze - bandyci mogą nie być z tego powodu zadowoleni.

będziemy walczyć :skull_and_crossbones::ripper

Dobra dzięki wszystkim, ale jednak to nie dla mnie, u mnie te sejfy pozbawione są jakiejkolwiek logiki, cały czas jest to samo o czym pisałem wyżej, daje sobie z nim spokój bo moje zdrowie jest ważniejsze niż jakiś spartolony mod, szkoda bo fajny i ciekawy, niestety autorowi to nie wyszło

Grałem w Powrót do Zony „Przygoda”, a teraz gram we „Wspomnienia”. Pewnie zagram też w „Przetrwanie”, bo to dobre mody są🙂

Screen ze „Wspomnień” -

4 polubienia

Trudno się nie zgodzić… Autor wciąż nie przestaje mnie zaskakiwać (oby jak najdłużej). Mam wrażenie, że z modyfikacji na modyfikację coraz bardziej się rozkręca.

Poniżej Sidorowicz ukrywający się na Wschodnich Bagnach przed tropiącymi go najemnikami. Nic się nie zmienił, stary piernik, wciąż taki sam sknerus i żyła.

4 polubienia

Gawron - w tej częśći moda (umownie najnowszej czyli4 - ej) wor - sidor dalej jest sobą.

Uwaga! w modzie jest opcja na skombinowanie 2 skafanderkow i podkopsanie 10 tauzenów (10000) najmusowi który z kolesiem chce opuscić ekipę.

Nie kopsać kasy i skafanderków, olać ten kwest bo nie bedzie finału, gra sie zawiesi.

:slightly_smiling_face:

2 polubienia

19 godzin temu, vidkunsen napisał(a):

Nie kopsać kasy i skafanderków, olać ten kwest bo nie bedzie finału, gra sie zawiesi.

Dzięki za info, tym bardziej będę musiał to sprawdzić.

Ukończyłem „Wspomnienia” na wszystkie możliwe sposoby. Mod bardzo mi się podobał i mam nadzieję, że autor Jek@n zrobi jeszcze nie jednego moda.

Kilka screenów -

3 polubienia

Na pewno jeszcze jeden przed nami😉

1 polubienie