Powrót do Zony

W dniu 9.08.2023 o 18:52, bolo napisał(a):

wyskakuje mi taki komunikat : Your video card doesnt meed game. Try to lower game settings.

Nie jestem fachowiec, ale obstawiam, że należałoby zaktualizować DirectX.

1 polubienie

I dobrze obstawiłeś, bardzo dziękuję, miałem robiony system bo przyplątał mi się zarazek, nie zainstalowałem wszystkiego, dobrych ludzi nigdy dość.

Witam czy jest jakiś sposób aby zwiać przed anomalią z laboratorium?

Mój GG drepcze po schodach jakby miał ze 100 lat, i zawsze dopada mnie anomalia.

12 godzin temu, Akron1112 napisał(a):

czy jest jakiś sposób aby zwiać przed anomalią z laboratorium?

Mogę tylko napisać, jak ja to zrobiłem. Zapamiętałem drogę ucieczki (aby później się nie motać) i oczyściłem ją z wszelkich bambetli typu skrzynki, wózki itd. Zawartość plecaka zmniejszyłem do niezbędnego minimum (mniej niż 35 kg, paru rzeczy szkoda było zostawić🙂). Po rozmowie z naukowcem i cut scence - energetyk i bez oglądania się za siebie sprint do wyjścia. Nie poszło za pierwszym razem, ale w końcu się udało.

Akron1112 - jak już w/w oczyśc drogę powrotną.

Zbalansuj ciężar ekwipunku.

Postaraj się mieć w zasobach sporo energetyków i apteczek, herakles vel herkules także mile widziany.

Zapamietaj dobrze droge powrotną, tu nie ma miejsca na pomyłki i zastanawianie się.

Ruszasz - 1 sala z anomalia - zalecany slalom a potem szybko do wyjścia.

Co chwilę energetyk + apteczka, po którymś razie dasz radę zaliczyć bazę.

Powodzenia. :slightly_smiling_face:

@gawron i @vidkunsen dzięki za dobre podpowiedzi, sprawa z anomalią poszła gładko.

Szanowni koledzy, mam mały problem z 2 zadaniami tj. nie mogę kupić drugiej rzeczy do egzoszkieletu- mam jedną z trupa z bagien oraz z zadania znalezienia nieznajomego, zadanie z kartki przy krzyżu.

Proszę o podpowiedzi.

@bolo Wymień za gorzałę u Radiowca. Potrzebujesz trzech butelek. Są to Unikalne mat. eksploatacyjne do kombinezonów.

Jeżeli chodzi o nieznajomego, to po prostu wsłuchaj się w szelest pobliskich krzaków i idź w miejsce dźwięku.

W sumie też mam pytanie. @gawron:

Spoiler

Gdzie dokładnie leży wrak drona w rzece? Nie mogę go znaleźć.

2 polubienia

Na prawo od lustra , które musisz przejść, obok chaty naukowców, trzeba przeskoczyć płot i szukać pod dronem w wodzie.

Płot trzeba przeskoczyć wcześniej.

2 polubienia

Blisko brzegu płot się kończy, więc można też obejść go wodą.

2 polubienia

Popchnąłem grę, bardzo dziękuję.

Mam problem z instalacją/uruchomieniem moda. Pliki pobrane z linków na 1 stronie (GoogleDrive, nasz serwer, paczka graficzna). Instaluje się bez problemu do c:\Program Files (x86)\Stalker_Retrieval_mod. Odpalenie ze skrótu na pulpicie daje błąd “OpenAL: Cant’t create sound device”, gra nie startuje. Podmiana katalogu bin na oryginalny z podstawki (wersja GOG) pozwala na wybór trybu gry i po planszach wprowadzających zawiesza komp z błędem:

[error]Expression    : !m_error_code
[error]Function      : raii_guard::~raii_guard
[error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp
[error]Line          : 748
[error]Description   : ...retrieval_mod\gamedata\scripts\mod_reflection.script:42: attempt to call method 'SetName' (a nil value)

Jakieś pomysły?

9 godzin temu, Kubuś Puchatek napisał(a):

Odpalenie ze skrótu na pulpicie daje błąd “OpenAL: Cant’t create sound device”

Nie ma co kombinować z bin-em, w tym przypadku nic to nie da. Jedyne co mi przychodzi do głowy to instalacja OpenAL. Jeśli to nie pomoże, to nie wiem, jak Ci pomóc.
oalinst.exe

2 polubienia

@gawron Dzięki wielkie, pomogło, nie wpadłbym na to, że OpenAl nie mam zainstalowane, inne mody chodziły do dziś bez problemu.

Czy moduł pamięci z drona można sprzedać tylko mechanikowi w barze? Słabo płaci :slightly_smiling_face:

Aa, już rozumiem. Kurde, można było zdobyć unikalny artefakt, a ja moduł opchnąłem za pięć patyków…

Do grających: czy tylko ja mam takie problemy?

Mam problem z uruchomieniem moda. Zawiesza mi się po pierwszym filmie 1. Głód (po scenie z Cerkwią) z błędem:

[error]Description   : motion not found [walter99_idle]
...i odpowiednio: walter99_holster, walter99_opened

Pomogła zamiana na colt1911_idle, colt1911_opened, colt1911_holster. Brak jakiejś animacji?

Nabój w sprzedaży ma “upgr_wpn_1_name” bez ikony i opisu, “upgr_outf_1_name” też bez ikony i opisu co to takiego. Sprawdziłem i w pliku st_items_equipment.xml nie ma pierwszych 10 wpisów w porównaniu z wersją rus. Dodałem, przetłumaczyłem, można grać dalej.

Próba spania wywala grę bez loga (ale to może być wina mojego złomka).

Gdzie może być kanister!? Rozumiem, że spawn jest losowy, napiszcie, gdzie był u was.

@Kubuś_Puchatek wygląda jakby źle się mod pobrał bo jak brakuje tyle plików.

Co do kanistra to ja miałem z nim problem i możliwe miejsca są w dyskusji pod tym postem.

58 minut temu, tom3kb napisał(a):

@Kubuś_Puchatek wygląda jakby źle się mod pobrał bo jak brakuje tyle plików.

Co do kanistra to ja miałem z nim problem i możliwe miejsca są w dyskusji pod tym postem.

Powrót do Zony

@tom3kb Widziałem, ale to chyba nie kanister z początkowej lokacji. Zresztą już znalazłem, w przewróconym samochodzie obok bajorka z tą latającą i broniącą artefaktu anomalią. Wrzucę później screena dla innych.

1 godzinę temu, Kubuś Puchatek napisał(a):

Pomogła zamiana na colt1911_idle, colt1911_opened, colt1911_holster. Brak jakiejś animacji?

Nabój w sprzedaży ma “upgr_wpn_1_name” bez ikony i opisu, “upgr_outf_1_name” też bez ikony i opisu co to takiego. Sprawdziłem i w pliku st_items_equipment.xml nie ma pierwszych 10 wpisów w porównaniu z wersją rus. Dodałem, przetłumaczyłem, można grać dalej.

Próba spania wywala grę bez loga (ale to może być wina mojego złomka).

Sprawdziłem w plikach - są wszystkie tagi. U Naboja materiały mają ikony i opis, Inżynier śpi aż chrapie… Dla sprawdzenia pobrałem spolszczenie i wszystko jest na swoim miejscu. Cóż tu można doradzić, chyba jedynie poprawną instalację.

Spoiler

Poniżej dla zainteresowanych miejsca spawnu kanistra dla Naboja.

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=n7uRDHrrOtM

3 polubienia

Drugi wybór w postaci współpracy z Wiktorem Sekretem uważam za zakończony. Zdecydowanie bardziej opłacało się zaufać Wiktorowi niż rebeliantom (lub ich zdradzić na końcu gry), bo nam po prostu pomógł. Oczywiście coś za coś, ale wielki plus za stworzenie postaci, jaką był… WIktor, hah. Jak ktoś chce się dowiedzieć, kim naprawdę jest, to musi zagrać.

Mnie natomiast czeka ostatnia gra, bo chcę sprawdzić zakończenie, podczas którego sami będziemy próbowali wyjść z tego bagna. Żal było tylko zabijać Wiktora.

1 polubienie