@Wania_Kindżał w tych modach często zadanie można wykonać na kilka sposobów, i dodatkowo jeśli ma ono kilka etapów to także je można zrobić różnie więc można kombinować.
Może ktoś jeszcze pamięta. Gdzie na Cmentarzysku Pojazdów jest nieśmiertelnik Miszki Żukowa (jedno z zadań pobocznych, niewyświetlających się w PDA)?
@Kubuś_Puchatek a w poradniku patrzyłeś?
Co prawda ja tak na szybko nie zauważyłem tego zadania.
@tom3kb W poradniku nie ma
Zadanie pojawia się po wybraniu wersji ze śmiercią Brody i rozmową z Mglistym. Przy wejściu do lokacji zamiast stalkerów pojawiają się naukowcy i wojskowi. Jeden z nich wspomina, że zaginął jego przyjaciel, Miszko Żukow.
savedgames.7z (1,1 MB)
Czy ktoś z forumowiczów wie co zmienić w save wrzuconym wyżej i dodać z 5000000 gotówki do niego.
Nic się nie zmieniło, nadal mam 10822RU. Ale THX za chęci.
Ogólnie jestem po ograbieniu(2 raz) i zniechęciło mnie to do grania, znów od nowa wszystko dymać.
Do tego ten snajper który na mnie poluje, kompletnie rozwala mi to fun z gry.
@MOS Sorki edytowałem na szybko i nie zmieniłem wartości we wszystkich miejscach. Teraz testowałem na zainstalowanej grze.
proper_save.7z (1,1 MB)
byłby ktoś w stanie wstawić nowy poradnik albo coś? po migracji forum nagle go nie ma
@Kopek2131111 Jest ale obrazki wcięło.
Dzięki wielkie!
@ofrys Podniosłem jakieś znalezione PDA no i….
Potrzebuje znowu paru milionów!
okradli 3x.7z (1,2 MB)
Będę wdzięczny za przelanie mi krypto waluty na sejwa ![]()
@MOS Może złodzieje wyniosą się z zony jak zdobyli już na tobie tyle kasy, ostrożnie tam ![]()
kolejny_przelew.7z (1,2 MB)
EDIT:
@MOS Napisałem mały poradnik jak możesz sam dodawać ruble ![]()
Możliwe że ktoś o tym już pisał, ale wrzucę sposób jak na Polesiu(mod Wspomnienia) zarobić “szybko” dużo forsy. Idziemy do handlarza jedzeniem i od niego kupujemy wódkę(po kupnie zapisujemy i wczytujemy, znów ma do kupienia 5sztuk). Z towarem idziemy do technika przy bramie, bierzemy unikatowe mody do broni(najbardziej cenne) i z tym towarem do handlarza który siedzi w kanciapie(sprzedaje/kupuje broń i ammo), sprzedajemy mu mody do broni, mamy kupę kasy.
Technik przy bramie mimo że pisze jakoby brał 1,2 lub 3 flaszki(zależy ok klasy moda), zawsze bierze 1 nie zależnie od klasy moda do broni czy pancerza. Sam to odkryłem ![]()
Zostało mi zadanie: ostatni zryw: zlikwiduj rebeliantów, więc ich wystrzelałem, podchodzę pod przejście do czerwonego lasu i mam info: nie mogę wrócić do CzL, najemnicy mnie ścigają WTF?
Wcześniej ich wystrzelałem, miałem nawet jakieś pozostawione zadania i przepuściło mnie na CzL, ale chciałem je dokończyć, zabrać resztę ekwipunku z baru.
Więc wczytałem, oraz zrobiłem głupotę bo skasowałem auto save aby mnie nie mylił i z wyczyszczonym dziennikiem, wystrzelałem ochronę przejścia i dupa bo jak wyżej najemnicy…
Co jest grane, jakieś sugestie?
@MOS ta tam była jakaś glupota z tą walką, to już chyba koniec moda, odpal sobie filmik z neta bo i tak nic nie zrobisz jak nie masz zapisu z przed walki.
Olśniło mnie, po prostu podchodzimy do strażników przejścia, zagadujemy i wybieramy opcję z niebezpieczeństwem, czyli wywołujemy walkę rozmową. Bo jak z daleka ich rozstrzelamy nie zagadując widać skrypt się nie uruchamia.
Edit
Taka przypominajka dla mnie abym nigdy pod żadnym pozorem 2 raz tego nie tykał!!
Jak użyć tych modyfikacji broni które znajduję w schowkach? I U techników póki co nie da się nic z nimi zrobić (jestem na Zatonie po kilku misjach głównych). Czy może później coś będzie?
Dawno grałem ale tam nie zbierało się jakichś materiałów eksploatacyjnych potrzebnych do naprawy broni i pancerzy?
Nie trzeba było ich czasem mieć żeby robić też modyfikacje sprzętu?