Powrót Legendy 0.9.2 - dyskusja ogólna

@suchyyy1 Porada: Kropka, spacja , Shift.

1 polubienie

8 minut temu, kondotier napisał:

@suchyyy1 Porada: Kropka, spacja , Shift.

niestety nic i zmieniłem lokację i dale to samo chyba że źle robię

najechać kursorem n a kropkę, potem spacja, potem shift

@suchyyy1 nasz nestor próbował ci powiedzieć, abyś pisał w zgodzie z zasadami pisowni i ortografii języka polskiego.

Z twojego BARDZO lakonicznego opisu domyślam się co może być problemem, ale wolałbym abyś przesłał zapis(y) gry i napisał z którym KONKRETNIE (najlepiej z nazwy zadania) zadaniem masz problem.

Przypominam tylko, że zapis składa się z dwóch plików o rozszerzeniu .SCOP i .SCOC oraz pliku .dds.

1 polubienie

Nazwa misji: Zabójstwo najlepiej smakuje na zimno.

misja.dds

misja.scoc

@suchyyy1 twój cel utknął w “przejściu” między lokacjami Wysypisko i Bar. W takim przypadku należy poczekać pewną ilość czasu aby BN przeszedł na jedną lub drugą lokację.

Na zapisie masz go na widelcu już na Wysypisku. cel w zasięgu wzroku.7z

1 polubienie

7 hours ago, suchyyy1 said:

na barze biorę kwesty od dowódców posterunków i jak mam towar to nie ma takiego żadnej opcji by dać dany towar i nic nie pomaga czekanie, ładowanie gry, nawet mając dany towar u siebie nic to nie daje

Problem dotyczy południowego posterunku Powinności, którego dowódca por. Gawrylenko jest “niemową” (brak interakcji) - w związku z tym ukończenie zadań od jego podwładnych jest niemożliwe. Na północnym posterunku wszystko działa jak należy (przynajmniej u mnie).

1 polubienie

4 godziny temu, Anton Gorodecki napisał:

@suchyyy1 twój cel utknął w “przejściu” między lokacjami Wysypisko i Bar. W takim przypadku należy poczekać pewną ilość czasu aby BN przeszedł na jedną lub drugą lokację.

Na zapisie masz go na widelcu już na Wysypisku. cel w zasięgu wzroku.7z

Dziękuję Miszczu😁

1 polubienie

Jest cokolwiek ciekawego do roboty na północy Zony (Jupiter i Zaton)? Ostatni raz byłem tam w wersji 0.8 i nie wiem czy teraz (0.9.2) warto tam iść. Wspomnę tylko, że gram jako wolnościowiec

W wersji 1.0 znajdzie się wczesna wersja Magazynów Wojskowych, z bunkrem handlarza (czy Żaba będzie tam urzędował?). Kilka zrzutów ekranu:

Spoiler

@Szelcu jako bojownik z Wolności to raczej nie, kapitan😛 Sowa na Skadowsku ma zadanie dla czystoniebowca. Na Jupiterze też jest pewien handlarz, ale nie jestem pewien czy rozmawia z anarchistami… czy tylko do nich strzela🙂

3 polubienia

Czy można gdzieś sprawdzić ile już rozwinąłem daną umiejętność?

To jakiś bug czy zamierzony cel autorów moda na bardziej “apokaliptyczną” pogodę? Dodam że jest to godzina 19, a jest cimno jak w d**ie.

Spoiler

44 minuty temu, smox napisał:

Czy można gdzieś sprawdzić ile już rozwinąłem daną umiejętność?

Niestety autorzy nie uwzględnili takiej opcji. Pisałem o tym tutaj:

W dniu 24.03.2018 o 13:47, Anton Gorodecki napisał:

UWAGA: w przeciwieństwie do menu zdolności (gdzie pokazywane są wyuczone zdolności) w menu umiejętności nie jest pokazywane, których poziomów biegłości w danej umiejętności nauczyła się twoja postać. Dlatego dobrze jest rozpisać sobie np. na kartce papieru nazwy pięciu umiejętności i zaznaczać na niej poziom biegłości w danej umiejętności twojej postaci.

@Szelcu a nie grzebałeś czasem w opcjach pogody? Zawsze możesz ustawić sobie “białe” noce😁

2 polubienia

@Anton_Gorodecki Ano grzebałem. Dobra, coś wykombinuje, się wyklepie :grin:

1 polubienie

Brawo @Anton_Gorodecki, promocji nigdy za dużo🙂

8 polubień

Wytłumaczy mi ktoś gdzie znajdę kwasową anomalię, która ponoć znajduję się na WEWNĘTRZNYM dziedzińcu fabryki Jupiter? (Zadanie z magicznym krzaczorem zleconym przez Anubisa). Bo latam i latam po tej fabryce i kij można znaleźć i opcje są dwie… albo ja mam inną definicje wewnętrznego dziedzińca albo mnie Anubis we guptoka zrobił.

Kwiat znajduje się tutaj (na zrzucie nie ma kwiatu, bo nie wziąłem na niego zadania):

Spoiler

1 polubienie

Czy w tym modzie jest już spawner? Jeśli tak jak go uruchomić?

@WujekJar - odpalasz grę, ładujesz sejwa (lub zaczynasz nową grę), wychodzisz do menu gry (esc) i naciskasz “s”.

@A6AKAH Dokładnie tak, aczkolwiek nie do końca :slightly_smiling_face: u mnie nie działa. Chyba, że naciskam zły klawisz.

1 polubienie

Mam ten sam problem co @WujekJar.