23 godziny temu, TheSoldy napisał:
Tak z ciekawości - czy Łukasz pełni jakąkolwiek funkcję?
O dziwo jest “obiektem” zadania dla Powinności (nie, nie trzeba go kropnąć😛). Wilk w skórze anarchisty…
23 godziny temu, TheSoldy napisał:
Tak z ciekawości - czy Łukasz pełni jakąkolwiek funkcję?
O dziwo jest “obiektem” zadania dla Powinności (nie, nie trzeba go kropnąć😛). Wilk w skórze anarchisty…
Po oddaniu Spirali Żabie są jeszcze jakieś zlecenia od niego oprócz tych w stylu “Przynieść mi tą broń” lub “Zabij tego gościa” ?
Nie, Żaba zleca jedynie zadania o których wspomniałeś @TheSoldy
Witajcie, gdzie znajdę jakąkolwiek notatkę kolekcjonera, albo od jakiego schowka-misji zacząć.
Rozmawiasz z Sidorem, Wilkiem i Lekarzem w Wiosce Kotów. Dalej wg. wskazań. Pierwszy schowek jest w Wiosce Kotów na jednym ze strychów. Położenie wszystkich plecaków w tej wersji moda zostało juz udokumentowane screenami i opisami na Forum - w razie problemów ze znalezieniem
.
@cichy-dzięki mam, a ktoś zna lokacje tych transportów kołowych i dodałem w skrócie na pulpicie -dbg po spacji i jak szybko podróżować między lokacjami ???
Nie pamiętam już dokładnie na których lokacjach są pojazdy (oprócz traktora nieopodal bunkra Sidora😛), ale zawsze możesz je sobie utworzyć przez spawner:
naciskasz w czasie gry ESC i S, a następnie wybierasz zakładkę pojazdy, ODZNACZASZ “Utwórz obiekt w ekwipunku” i klikasz dwa razy na nazwę pojazdu. Na czas spawnu pojazdu najlepiej użyć komend g_god on i g_god off, bo pojazd “spada” nam na głowę w czasie spawnu i od razu zabija.
3 godziny temu, suchyyy1 napisał:
jak szybko podróżować między lokacjami ???
Naciskasz w czasie gry ESC i S, a następnie wybierasz zakładkę ZAAWANSOWANE i klikasz dwa razy na nazwie lokacji:
@Anton_Gorodecki-Dziękuję za pomoc👋
Kurczę gdzie szukać informacji o zaginionym docencie. Pytam bo Duch nie odczepi się ode mnie, a jest moim towarzyszem i nie ma opcji dialogowych by go przegnać.![]()
Panowie wywala mnie z gry za każdym razem jak próbuję spać. Po wciśnięciu funkcji śpij rozlega się piszczący dźwięk jak w starym kineskopie! Potem komunikat straciłeś życie w zonie i tak za każdym razem:( POMOCY!!
Spokojnie, to nie błąd gry. Napisz mi proszę, co odpowiedziałeś “Głosowi” (który znajduje się w tunelu
pod nasypem kolejowym na Kordonie), kiedy ten poprosił cię o pomoc.
@łowca Możesz też być napromieniowany, głodny ( umierasz z głodu ) lub jest to niebezpieczne miejsce, nie nadające się do spania.
Wróciłem na kordon, poszedłem do doktora, który stwierdził że jestem zdrowy jak koń.Dla spokojności zjadłem wszystkie zapasy i leki na promieniowanie i dalej mnie wywala tzn. komunikat utraciłeś życie w zonie.Dodam tylko, że próbuję spać w tej piwnicy oznaczonej wyrkiem.Dzieje się to na wszystkich lokacjach, na których do tej pory byłem. Chociaż z początku było wszystko ok. a nie zmieniałem nic w ustawieniach. Trudno przemęczę się bo uwielbiam stalkerka aczkolwiek nie uśmiecha mi się łażenie przez pół gry po nocy! Pozdrawiam:)
@łowca nie odpowiedziałeś na moje pytanie: czy rozmawiałeś z “Głosem” i czy mu pomogłeś?
Jeśli mu nie pomożesz (o czym można zresztą doczytać w dialogu) rzuci na ciebie klątwę i nie będziesz mógł spać, bo za każdym razem kiedy położysz się do łóżka, będziesz słyszał ów dźwięki o których wspominałeś i natychmiast umrzesz.
Trwają prace nad wersją 1.0 Legend Returns. Twórcy pracują nad nowymi modelami broni, animacjami bohaterów niezależnych, fabułą dla Wojska, Powinności i Ślimaków oraz poprawiają błędy na nowym modelu mapy Cichych Wzgórz.
SRY że nie odpowiedziałem
Źle słuchałem więc kara jest zasłużona. Masz rację! Pierwszy raz zignorowałem po prostu tego ducha a następnym odmówiłem mu pomocy (jeśli się nie mylę) ale skoro mam takie objawy to zapewne tak było. Ale miałem chyba porozmawiać bodajże z bagiennym doktorem i to miało pomóc. Pomijając to wszystko, czy będę musiał wrócić do momentu, w którym odmówiłem pomocy?
Nic się nie stało😬. Od razu wiedziałem co ci się przydarzyło (dla formalności odpaliłem tylko LR i sprawdziłem).
Większe korzyści są z pomocy “Głosowi”, ale żeby nie psuć ci zabawy nie napiszę jakie. Wróć do rozmowy z nim i tym razem mu pomóż. Da ci zlecenie na gościa z Wysypiska. Odstrzelisz go i wrócisz do “Głosu”.
Dzięki za pomoc. Jeśli znajdę zapis tak daleko, to wrócę, jeśli nie zacznę od początku. Zbytnio mnie to nie martwi jak pisałem wcześniej lubię stalkera ![]()
@łowca - rada na temat zapisów. Rób ich sporo i często. Ale też te sięgające sporo wstecz, przenoś do nowego katalogu zrobionego najlepiej poza grą. Wtedy możesz mieć nawet wszystkie zapisy od początku do końca gry, nie obciążające moda. A w razie potrzeby jest gdzie sięgnąć.
Jest jakieś nowe info dotyczące przyszłej aktualizacji moda? Jestem strasznie ciekaw kiedy się pojawi i co najważniejsze co się w niej pojawi.
Na oficjalnej stronie moda na VK nie ma na razie zbyt wiele informacji. Autorzy LR pracują nad kilkoma pomniejszymi projektami, więc pewnie zbyt szybko wersji 1.0 nie zobaczymy. Jeśli pojawią się nowe wiadomości w tym temacie, to na pewno was o tym poinformuję.