Powrót Legendy 0.9.2 - dyskusja ogólna

Pytanko takie mam…otóz czy tylko u mnie absolutnie wszystkie skrzynie (nawet ewidentne skrytki) są puste a może przedmioty w skrytkach pojawiają sie dopiero po znalezieniu namiarów na nie?

@dawidek224 Nie wiem jak inni, ale ja mam tak samo i to chyba normalne.

@dawidek224 tak już wymyślili sobie to twórcy LR, że dopiero po otrzymaniu namiaru na schowek pojawia się w nim zawartość.

W niektórych modyfikacjach można znaleźć fanty w schowkach nawet bez współrzędnych na dany schowek, niestety nie w LR.

Czy wojskowi z posterunku pod mostem na Kordonie są do czegoś potrzebni w dalszej grze? Jakoś mi się ich wystrzelało na samym początku :slightly_smiling_face:

Akurat w tym modzie wojskowi spod mostu nie są do niczego potrzebni.

3 polubienia

Czy mógłby ktoś sprecyzować gdzie dokładnie znajdę kuriera Sowy na Jupiterze?

@TheSoldy Czy chodzi tutaj o te zwłoki:

W dniu 28.04.2018 o 11:40, kamil190 napisał:

PDA Stefana Nieustraszonego:

Spoiler

czy może o skrzynkę kuriera, która leży na Janowie? Bo powiem szczerze, że już nie pamiętam😳

@Anton_Gorodecki Skrzynkę

Czy ktoś rozwiązał to zadanie ?

Spoiler

Dareczku czy rozmawiałeś z Duchem na Jantarze?

1 polubienie

Cholera. Nie pamiętam. Idę na Jantar.

Spotkałem. Idę do Doktora.

I dotarłem do końca moda.

Spoiler

Spoiler

Pogadałem z Doktorem. Wyjaśniliśmy sobie parę rzeczy i ostatnie zadanie zaliczone.

Co tu nowego powiedzieć ?

Dla mnie to rozbudowany graficznie i zadaniowo (choć z tym akurat bez przesady - a szkoda) CoC. A jaki jest CoC każdy wie.

Ale grało się miło. A to najważniejsze.

Edit.

Trzeba poprawić ikonkę GG na mapie bo nie wiadomo w którym kierunku porusza się.

3 polubienia

Testowałem moda we wcześniejszej wersji (chyba 0.8 albo wcześniejszej) i nie przypadł mi do gustu, nie mówiąc już o problemach jak przeciwnicy pojawiający się za naszymi plecami etc.

Za to wersja 0.9.2 to już znacznie lepsza pozycja. Podobała mi się szczególnie muzyka, co prawda część kawałków z innych modów ale niektóre z nich przerobione dzięki czemu nie ma uczucia powtarzalności. Z kasą w modzie krucho ale biedy też nie ma. Cieszy mnie że pistolety są skuteczną bronią przeciwko mutantom, z ludźmi już gorzej o ile nie mamy zwyczaju celować w makówki.

Ciekawą sytuację miałem w bazie bandytów w Dolinie Mroku, zostałem zaatakowany przez Nieznanego Stalkera. Skąd się wziął (grałem Czystym Niebem, darmowy kałach w podziemiach kusił mimo niebezpieczeństwa), tego się chyba nie dowiem.

Za to mam inną zagwozdkę - ubywa mi zdrowie co jakiś czas. Problem znika po wizycie u medyka. Nie krwawię, promieniowania w ciele nie ma, głód nie doskwiera, spałem do rana, a wracając z Doliny wcinałem apteczki jak cukierki. Wiem że np. zbieranie artów powoduje taki powolny ubytek ale byłem u medyka przez wizytą w Dolinie po zebraniu paru artefaktów (czy poza kombinezonem naukowym czy umiejętnościami jest jakaś metoda „improwizowana" na zbieranie artów bez takich ubytków zdrowotnych?). Czy walka z mutantami i wycinanie z nich mięsa i trofeów może być przyczyną tajemniczych spadków zdrowia?

9 minut temu, ZapomnialemLoginu napisał:

Za to mam inną zagwozdkę - ubywa mi zdrowie co jakiś czas.

Rozpocząłeś nową grę czy grasz na starych zapisach z poprzednich wersji?

Godzinę temu, Anton Gorodecki napisał:

Rozpocząłeś nową grę czy grasz na starych zapisach z poprzednich wersji?

Nowa gra dla trybu fabularnego. Poza modem HD nie instalowałem żadnych dodatkowych minidodatków, nie grzebałem też w plikach konfiguracyjnych.

Szanowni koledzy mam prośbę odnośnie zadania : Przeszukaj sarkofag CEA, szukam, szukam i nic, gram samotnikiem i nikt mi nie daje zadania na kompas i ostatnie pytanie, medyk w Wiosce Kotów powinien za ogony ( 2 x ogony kotów dostarczyłem ) dać namiary czy rozpocząć nową linie fabularną, nie daje. Co muszę jeszcze zrobić, z góry dziękuję za grzeczność.

46 minut temu, bolo napisał:

Przeszukaj sarkofag CEA

Centrum Sterowania Monolitu

Spoiler

gram samotnikiem i nikt mi nie daje zadania na kompas

Wykonaj kilka zadań dla Sidora to w końcu pojawi się u niego zadanie na Kompas.

medyk w Wiosce Kotów powinien za ogony ( 2 x ogony kotów dostarczyłem ) dać namiary czy rozpocząć nową linie fabularną, nie daje

Tak było we wcześniejszych wersjach moda. Teraz wystarczy jedynie pogadać z Wilkiem i z medykiem:

Spoiler

1 polubienie

Bardzo dziękuję za podpowiedz, idę poszukać.

Sorry, że zawracam gitarę, szukam 6 notatki w Rudym Lesie, udało mi się wejść do obydwu jam i nie ma a nie wiem jak to zrobić ze spawnerem bo nie znam nazwy.

@bolo niektóre schowki zostały zmienione w wersji 0.9.2. Spójrz proszę tutaj:

1 polubienie