Platforma: G.S.W.R. 1.4.85 Autor:@RedixPlanowana data premiery: 2023 r.
Sierpień 2012. Do baru “100 Radów” wchodzi doświadczony stalker Pazur (Коготь). Wypija, rozmawia z Informatorem i wychodzi. Gdzie dalej prowadzi jego ścieżka? To wam przyjdzie się dowiedzieć…
Retexturing w wysokiej rozdzielczości, w kanonicznym stylu.
Globalna wymiana wszystkich NPC, wiele nowych modeli, różne warianty profilów.
Nowa paczka modeli NPC w kanonicznym stylu.
Zmiana wyglądu głównego bohatera w zależności od noszonego kombinezonu i hełmu.
Jako głos protagonisty posłużą nagrania Andrieja Prochorowa (wycięte kwestie z buildów).
Dodatkowo, jeżeli protagonista założy hełm, to jego głos będzie stłumiony, tak samo jak u NPC.
System karmy u głównego bohatera.
2 zakończenia, które nastąpią w zależności od podjętych decyzji w trakcie gry.
W trakcie rozgrywki można będzie spotkać zarówno znane postacie z oficjalnych gier, a także zupełnie nowe.
Dialogi z perspektywy trzeciej osoby.
Cutscenki z perspektywy trzeciej i pierwszej osoby, praktycznie każdemu questowi będzie towarzyszyć własna cutscenka.
Osiągnięcia.
Duża ilość schowków i łupów rozsianych na lokacjach.
Roślinność z Absolute Nature 4 z możliwością wyboru 7 stylów - Autumn Aurora, Autumn, Dead, Default, Dry, Green, Rotten.
Kilka słów od autora:
Spoiler
Witam wszystkich serdecznie. Wcześniej mogliście znać ten mod jako “Fate of Mercenary” - no, plany się zmieniły, nie było już żadnej motywacji do tworzenia moda z takim scenariuszem.
Teraz z nowymi siłami mogę kontynuować rozwój projektu. Tym razem fabuła nie mówi o najemniku, ale o prostym stalkerze. Krótki wstęp można przeczytać w opisie powyżej.
Jak widzę w modzie pepeszkę, to mam od razu jakieś zahamowanie. Ta broń “wielkoojczyźniana” mnie mierzi. Choć wiem, że dla wielu to atrakcja, bo nie bacząc na to jakie faktycznie miała pepeszka “zdolności bojowe”, robią z niej broń skuteczniejszą od współczesnej. Ale… , niech będzie.
Ja w modach broń z okresu IIWŚ traktuję właśnie jako pewną atrakcję. Fajna sprawa, bo dla urozmaicenia można czasami z niej postrzelać, ale żeby biegać przez całą fabułę z Mosinem, to nie bardzo. Druga sprawa, że na pepeszę jestem w stanie przymknąć oko, bo załóżmy, że jakiś stalker znalazł takową na strychu dziadka i przytargał do Zony - w to jeszcze uwierzę, ale MG-42 lub MP 40?
Ciekawe jaka jest prawidłowa nazwa tego moda po polsku. Może Poza/Ponad rzeczywistością?
Ja w modach broń z okresu IIWŚ traktuję właśnie jako pewną atrakcję. Fajna sprawa, bo dla urozmaicenia można czasami z niej postrzelać, ale żeby biegać przez całą fabułę z Mosinem, to nie bardzo. Druga sprawa, że na pepeszę jestem w stanie przymknąć oko, bo załóżmy, że jakiś stalker znalazł takową na strychu dziadka i przytargał do Zony - w to jeszcze uwierzę, ale MG-42 lub MP 40?
Ciekawe jaka jest prawidłowa nazwa tego moda po polsku. Może Poza/Ponad rzeczywistością?
Witam, jestem twórcą tej modyfikacji, w pełni zgadzam się z tobą co do starej broni, PPSH w modzie pojawi się kilka razy na grę, jest wyjątkowa, nie będzie MG-42 ani MP-40. W języku angielskim modyfikacja nosi nazwę “Beyond Reality”, więc sądząc po Tłumaczu po polsku, będzie to"Poza rzeczywistością". Przepraszam, jeśli coś nie jest jasne, używam tłumacza.
@Redix
Przede wszystkim witamy na forum Fajne, że do nas trafiłeś.
Pamiętam, że w jakimś modzie (chyba OGSE) pojawienie się broni z okresu IIWŚ na terytorium Zony było argumentowane tym, że po prostu stalkerzy wykopali skrzynię, w której się ona znajdowała. Tak więc było to w całkiem logiczny sposób wyjaśnione.
Gdybyś miał problem z tłumaczem, to zawsze możesz pisać po rosyjsku/angielsku - jak Ci wygodniej. No i czekamy na nowe informacje z postępu prac nad modem na Showcase 2022
@Redix
Przede wszystkim witamy na forum Fajne, że do nas trafiłeś.
Pamiętam, że w jakimś modzie (chyba OGSE) pojawienie się broni z okresu IIWŚ na terytorium Zony było argumentowane tym, że po prostu stalkerzy wykopali skrzynię, w której się ona znajdowała. Tak więc było to w całkiem logiczny sposób wyjaśnione.
Gdybyś miał problem z tłumaczem, to zawsze możesz pisać po rosyjsku/angielsku - jak Ci wygodniej. No i czekamy na nowe informacje z postępu prac nad modem na Showcase 2022
Спасибо за тёплый приём, рад что вы интересуетесь моим творением. Небольшой тизер на 4 минуты для Showcase я уже приготовил Кстати советую заглядывать и в группу ВКонтакте, там выходят самые свежие новости. По поводу оружия ВОВ, в моём моде это, как говорилось в одном фильме, эхо войны.
Faktycznie, bo na grupie VK moda pojawiły się nowe screeny oraz informacja, że tak jak w Absolute Nature 4 teraz można wybrać 7 stylów roślinności.
Wersja jesienna i martwa Zona. Po więcej informacji trzeba czekać na Showcase.
@Redix Мы с нетерпением ждем трейлера и премьеры ))
Tłumaczenie:
Spoiler
Dziękuję za ciepłe przyjęcie, cieszę się, że zainteresowała was moja praca. Zrobiłem już 4 minutowy trailer na Showcase Przy okazji radzę obejrzeć to również na grupie VKontakte, tam mają najświeższe wiadomości. Co do broni z II wojny światowej, to w moim modzie jest to, jak mówią w jednym filmie, echo wojny.
–
Czekamy z niecierpliwością na zwiastun i premierę ))
Спасибо за тёплый приём, рад что вы интересуетесь моим творением. Небольшой тизер на 4 минуты для Showcase я уже приготовил Кстати советую заглядывать и в группу ВКонтакте, там выходят самые свежие новости. По поводу оружия ВОВ, в моём моде это, как говорилось в одном фильме, эхо войны.
Tłum. własne:
Dziękuję za ciepłe przyjęcie, cieszę się, że wy interesujecie się (moją twórczością) moim tworzeniem.
Mały tizer na 4 minuty dla Showcase ja juz przygotowałem.
Tak poza tym radzę zaglądać do mojej grupy na WK 0 W Kontakcie, tam wychodzą came świerze nowości.
Jesli chodzi o broń z WOW (Wielka Wojna Ojczyźniana (06.1941 0 09.1945)- II WŚ), w moim modzie, jak mówili w jednym filmie, echo wojny.
Все здесь на форуме ждут твоего мода Redix, новая история означает новые приключения, удачи с вашим модом.