Prawo Diegtiariowa

Grawigun można dostać via kwest w wiosce kotów - zamiana za coś tam (nie pamiętam) i jest potrzebny na Jantarze do strącenia szturmowika - Mi-24 - kwest.

Hello again

Rozwiązałem stare problemy, więc czas na nowe…

Po nieudanej ewakuacji z CZAES2 (helikopter w ogniu…) i wyłączeniu creditsów przeniosło mnie na środek lokacji (jeden z tych wielkich emiterów, “6 kul”) z zadaniem oczyszczenia jej z zombie* (właściwie z zombifikowanych stalkerów/wojskowych) w liczbie 147 osobników (+ kilku zwykłych zombie, kilka mutanów (chimera, mięsacz i tuszkan) oraz sporo Monolitian). Po ich ubiciu pojawia się zadanie oczyszczenia z zombie* CZAES1.

I tu, wot, zagwozdka - nie znalazłem przejścia powrotnego z CZAES2 na CZAES1. W standardowym miejscu schody na dół kończą się “pustym” wyjściem - krótki lot w dół…

A na tej bramie z prawej strony od zejścia do sterowni nie ma teleportu?

, aż musiałem sprawdzić. Chyba bym nie przegapił, ale…

Jedyne dwa teleporty w okolicy, to te przenoszące pod drabinki, kiedy chcesz zacząć spacer przez kilkanaście teleportów z rzędu.

Za dużo tych modów i rozwiązań, aby spamiętać. Na bramie nigdy nie ma tych latających pierścieni, tylko trzeba do niej się mocno zbliżyć i trochę w prawo, lewo.

Ale zobacz po przeciwnej stronie zabudować elektrowni, czy nie ma zwyczajnych przejść pod tą częścią biurową. Teleporty bez pierścieni, mogą być też na wrotach z których wychodzą tory. Np. dokładnie na przeciwko, jak się z CEA1 wchodzi do podziemi, lub trochę w lewo, tam gdzie jest ta poprzeczna estakada.

obleciałem kilka razy wszystkie wrota na lokacji, z torami i bez. Efekt jak wyżej… Tzn. odwiedziłem zmumifikowanego Sidora i teleportowałem się na najwyższy komin, ale to niezupełnie to, czego szukałem.

Myślę nad dodaniem własnego przejścia lub teleportu, ale na to jestem za chudy w uszach, niestety.

Grałem tak dawno, że niewiele z moda pamiętam. Ale chyba wychodzenie z CEA2 na pozostałe lokacje nie ma sensu, bo nic się tam nie dzieje. I na koniec trzeba zwyczajnie zamknąć grę, bo nie ma zakończenia. Ale to nie na 100% informacja, bo to mogło być w innym modzie. Ale tak zawsze jest, jak pomijamy oficjalne zakończenie.

ale dlaczego “pomijamy”?

Tam było oficjalne zakończenie - smutne trochę, bo zostawili bohatera na lodzie i nie ewakuowali, ale potem były napisy (creditsy, jak kto woli) i potem freeplay.

Bacenty - od razu widać, że w wojsku nie byłeś, a co do pomijamy i zakończenia to obejrzyj sobie zakończenie moda “W (matni/zapadni) potrzasku” ).

Jak się traktuje młodszych stopniem w sztabie.

Dlatego, że autor moda nie przewidział dalszego scenariusza, albo zostawił sobie furtkę na jakiś dodatkowy fragment. A jak na razie, to tylko Czas Sojuszu był jako tako kontynuowany. Ale i tam, zapowiadana kontynuacja na ostatnim zapisie, zamieniła się w nowego moda, którego grać trzeba było od początku, bo zapis nie działał.

We wszystkich modach w jakie grałem, a miały taki freeplay po napisach końcowych, szło się bez akcji na Kordon i tam już nie było wiadomo co robić. Można było tylko podziwiać tekstury, o ile były tego warte. Najwyżej można było zastrzelić jakiegoś psa i przeprowadzić dialog typu “Nic nie wiem, nie powiem”.

akurat byłem. Dawno, bo dawno, ale byłem (95/97, jesion, KPW Hel(l)

pewnie nie będzie jakichś wypasionych misji, ale chciałem sobie poczyścić lokacje z “zombirowanych”. Na CzAES2 było ich 147, a trzeba oczyścić każdą lokację po kolei… Taka fanaberia.

Dobra, to by było na tyle, jeśli ktoś mądrzejszy ode mnie nie ma pomysłu, jak przejść z CzAES2 na CzAES1, to nie ma co międlić tematu…

Propozycja ode mnie:

http://gk-stalker.xyz/index.php?do=forum&action=showtopic&id=53

https://stalker-simbion.ucoz.ru/publ/prokhozhdenie_igry/prokhozhdenie_stalker_zakon_degtjareva/3-1-0-204

translator + intuicja - bo w 90% tłumaczenie z google jest debilne i dasz radę.

Nie przeniosłem z forum Universum Stalker swojego tłumaczenia solucji/solucja w PL i nie ma jej na tym forum, wspomniane forum już nie istnieje i cala robota poszła w pi… znaczy się w kibini mater jak to się kiedyś mawiało.

p.s. kiedyś zamiast księdza w wojsku był oficer polityczny  

p.s. 2 ten drugi adres/link to solucja z obrazkami(przykład):

Убиваем их и бегает по стадиону… и бац.. нас перекидывает на кордон..

(tłumaczenie własne: Zabijamy ich (Monolitowców) i biegniemy na stadion (Klub Sportowy “Reaktor Piołun(Czernobyl)” ) … i bach, przenosi/teleportuje nas na Kordon.

p.s. 3 jakby co to daj znać to ci od ręki przetłumaczę.

A to, to co jest?

Wszedłem na forum moda i przeszukałem wpisy o interesującym Cię teleporcie. Pytań o niego było kilka, ale nikt nie wskazał gdzie on jest.

Obejrzyj od 44 min ten filmik. Tam ze słów jutubera wynika, że ten finał jest urwany, bo miało być dokończenie z PD 2.

https://www.youtube.com/watch?v=x2Z8jUus4KI

Kondotier - nie znalazłem tam tego co kiedyś przetłumaczyłem na Stalker Universe.

Bacenty - masz tu od Cichego:

Dzięki , dzięki , ale znam i filmiki (chyba z 4 finały widziałem) i solucje pl i rus. Rosyjski nie jest dla mnie problemem, uczyłem się.

Wszystkie filmiki kończą się napisami, a solucje - przejściem na CzAES2.

Wypadnie chyba zakończyć przygodę z majorem Diegtiarowem, chyba, że ktoś kumaty podpowie mi, jak teleportować się z CzAES2 (gdziekolwiek) albo przywrócić stare przejście z CzAES2 do sterowni Monolitu.

Dałem się namówić i zagrałem wczoraj, znalazłem ushi itd/itp ale nie mogę odnaleźć tego zas…markanego kluczyka w piwnicach wioski kotów.

W beczce, w prawe piwniczce.

1 polubienie

Dzięki, sprawdzę.

Miałem filmik, ale nie chciał się wkleić na forum.

Posta zostawię abym w przyszłości nie próbował wracać do tego wynalazku(kijem nie tykać)!