Jako, że przeszedłem już zwykłego stalkera a znów mam ochotę powrócić w tą jakże piękną Zonę, chciałem zagrać na jakimś modzie i został mi polecony właśnie Priboi Story. Próbowałem zainstalować go tak, jak jest na forum. Szukałem poradników na YouTube’ie, ale nic z tego nie działa. Jedyne, co się stało to przy próbie uruchomienia gry (Wersja na Steamie) okienko ze słynnym komunikatem: XR_3DA.exe przestał działać. Męczę się z tym już jakieś 3 dni więc jakby jakaś dobra dusza mogłaby mi pomóc, bo jestem na skraju wytrzymania nerwowego, byłbym bardzo wdzięczny.
Skoro masz oryginał to postaw moda na podstawce repack:
Wybacz, ale jakoś nie mogę tego pobrać ani nic. Nie ma innych sposobów?
8 minut temu, mrbialy1 napisał:
Wybacz, ale jakoś nie mogę tego pobrać ani nic. Nie ma innych sposobów?
zainstaluj mega app na pc
zaznacz wszystko na stronie i kliknij pobierz w formacie zip
Teraz, Urdur napisał:
zainstaluj mega app na pc
Zainstalowałem, jednak nie mogłem pobrać wszystkiego naraz więc musiałem pobrać wszystko z osobna. Jedyne, czego nadal nie mogę pobrać to folderu “Ambient”. Jest on jakoś straszliwie ważny? A poza tym skoro mam już pobrane to co zrobić dalej?
A to pytanie juz do OldMana bo ja w tego moda nigdy nie grałem
W pliku “readmeplz” jest napisane tak:
Unpack the archive content anywhere you want and run the game from “XR_3DA.exe” in the “bin” folder.
Także nadal jakby nie wiadomo, gdzie to wypakować bo jakoś mi się nie chce wierzyć, że wypakuję to gdziekolwiek i nagle magicznie zacznie działać.
Mrbialy1 - tutaj masz wersję Priboja 1.1.3. na 10004:
http://www.playground.ru/files/s_t_a_l_k_e_r_priboi_story_v_1_1_fix_3_rus-23370/
https://www.moddb.com/mods/priboi-story/downloads/priboi-story-113-patch-for-10004
A tutaj na 10005:
https://www.moddb.com/mods/priboi-story/downloads/priboi-story-113-patch-for-10005
4 godziny temu, Urdur napisał:
A to pytanie juz do OldMana bo ja w tego moda nigdy nie grałem
Z MEGA pobierasz tylko to:

Wypakowujesz wszystko do jednego (dowolnego) folderu.
Robisz do pliku XR_3DA.exe na pulipt i masz podstawkę ale w wersji 1.0006
Żeby otrzymać wersję 1.0004 kasujesz z utworzonego folderu folder bin.
Potem z katalogu \patches\1.0004 kopiujesz wszystko do głównego katalogu ze zgodą na zamianę plików i to wszystko.
Masz wersję 1.0004 i do tego dodajesz moda.
Jeśli tak samo zrobisz \patches\1.0005 wtedy masz wersję 1.0005
Ok, podziałało. Dziękuję bardzo za pomoc <3
Hmmmm.. najwidoczniej jest kolejny problem: po kilku godzinach rozgrywki i zapisywania jej, musiałem zrobić przerwę i zostałem zmuszony wyłączyć komputer. Po odpaleniu gry i próbie wczytania save’a wyskakuje jedynie błąd “Program XR_3DA.exe przestał działać.” Ktoś ma na to jakieś lekarstwo? I czy trzeba będzie robić w grze wszystko od nowa?
A wgraj na nowo moda
Dobra, mam. Ta wersja niestety nie działała, więc zainstalowałem Priboia Overhaul 3.2.5 i teraz kolejne pytanie: ma ktoś do tego spolszczenie? Widziałem gdzieś na tym forum niby link do spolszczenia, ale on nie działał ;_;
Gdy skrót do .exe przestaje działać można go jeszcze raz skopiować z moda na pulpit, jakby tak odświeżyć.
Mod już działa. Jednakże brakuje mi tego spolszczenia, bo angielski w stalkerze jest… meh. Najlepiej by było, jakby wszystkie głosy były rosyjskie, ale napisy i lektor były po polsku. Ma ktoś w zanadrzu?
-
Skąd pobierałeś moda?
-
Wstaw jako załącznik swój plik localization.ltx który jest w gamedata\config.
-
Napisz dokładnie jak instalowałeś podstawkę i moda.
3. Podstawkę gry kupiłem i pobrałem ze Steama, moda wgrałem tak, że przerzuciłem folder “gamedata” do folderu ze Stalkerem, tak jak było w jakimś poradniku na YT.](https://www.moddb.com/mods/priboi-story/downloads/priboi-story-overhaul-325)
localization.ltx (70 Bytes)
jak się chce mieć moda po polsku to się pobiera spolonizowanego z tego forum, a nie wersje english z moddb.
//stalkerteam.pl/applications/core/interface/js/spacer.png
W pierwszym poście polonizacja.
Problem polega na tym, że link do polonizacji jest martwy a dodatkowo problem jest poruszony w złym temacie.
W każdym razie da się to ogarnąć tylko musiałbym mieć spolszczenie.
Właśnie postawiłem moda.
widzę, że to też jest Priboi Story, skąd to pobrałeś? O ile można wiedzieć oczywiście Byłbym wdzięczny, gdybyś to podesłał i ew. powiedział, jak zainstalować
To dajcie znać adminowi albo moderatorowi to linka do polonizacji naprawi. Może
Mam moda na dvd z patchami i polonizacją ale nie wiem kiedy będe w domu pewnie za parę dni to pewnie ktoś tu szybciej podrzuci albo naprawi link do pobieralni.