A ja mam pytanie co do tego moda i rozumie że ten mod to osobna historia a nie dodatek . Dobrze myślę?
To po prostu mod fabularny (stary już) do SHOC. Nowa wersja priboja która wprowadza trochę zmian, ale wszystko masz napisane w pierwszym poście.
Wiem już wszystko to jest Priboy Story tylko lekko zmodyfikowany. Myślałem że to Priboi 2 .
Waler nie ma priboy story 2 odszedł w niebyt.
Widzisz a szkoda bo wraz z Metek58 jako nie liczni graliśmy w Priboy Story. Zarówno mnie jak i Jego wciągnoł ten mod. Ja w swoim imieniu powiem tak że z wielką przyjemnością zagrał bym w 2 bo pierwsza część podobała mi się.
Waler też grałem w tego moda jako jednego z pierwszych modów fabularnych. Można uznać tego moda za klasyke.
A właśnie go sobie przechodzę. Ta wersja jest trudniejsza od zwykłej, ciężko o dobrą broń, handlarze/stalkerzy nie skupują wszystkiego. Niektóre rzeczy są śmiesznie drogie. Poza tym cz.10 ma rację, jeden z pierwszych modów dlatego nie sądzę że grali tylko nieliczni w niego.
Pierwsza wersja też nie była łatwa, brak amunicji zmuszał do powrotu do baru i zakupów.
Czasami warto pogrzebać w gamedacie i zwiększyć sobie ilość ammo…i problemy z ammo znikają…![]()
Grzebanie w gamedacie a po co. Sęk w tym żeby zdobyć wszystko samemu. Pamiętam jaki miałem problem po odnalezieniu Sidorowicza w wiosce Pijawek i ten przeklęty wirus zmora gracza. Zamurowało mnie bo czas gonił a ja nie miałem lekarstwa. Zabiło mnie kilkanaście razy zanim pokapowałem o co chodzi. Ale granie w tego moda była wielką frajdą.
Gram w niego właśnie, mod dobry..stary dobry priboy. Ja nie grzebałem w gamedacie ani plikach gry, amunicję znajdowałem albo przy trupach albo dostawałem przy zadaniach pobocznych. Bo kłopot tylko jest z pestkami do wintoreza.
Nie grzebać w gamedacie…a czym są mody Panowie?Przekrętem by urozmaicić podstawkę gry…więc grzebaniem w jej wnętrzu…dla nas graczy…Szanuję wasz wybór i uczciwość wobec samych siebie. :nuke:
Uczciwe jest takie granie kiedy szanse po obu stronach są takie same. Podam przykład ja mam działko gausa ty masz Toz34 czy to by było uczciwe?, raczej kant. Super jest biegać za każdym nabojem lub jak jest ich brak skorzystać z radioaktywnej śruby lub noża i Priboy ma dość ciekawe misje. U mnie na na liście modów ma 2 pozycję bo na 1 jest Solianka.
ja mam działko gausa ty masz Toz34 czy to by było uczciwe?, raczej kant.
To ja biorę Toza, zakradł bym się po cichu i bliskiej odległości zrobił, a, ku, ku ![]()
To normalne że gra czym dalej tym trudniejsza, trudno by monolit latał z coltem 1911 ![]()
Może jestem głupi, ale proszę niech mi ktoś krok po kroku jak przywrócić stary sapwn, oraz czy może ktoś nie wie jak zwiększyć ilość samotników na mapach.
M3Fis70 w pierwszym poście tematu odkrywasz spoiler FAQ i tam masz wszystko ładnie i prosto napisane.
@czarnobyl10 Masz mnie za kompletnego idiotę? Oczywiście że przeczytałem FAQ problem w tym że nie kiminie tego co jest tam napisane, teraz jaśniej? Więc znowu: Czy ktoś krok po kroku może mi napisać jak przywrócić stary spawn?
@M3Fis70 musisz odnależć w gamedata moda odpowiednie pliki i to wszystko. Nie krzycz tak to nie jest stalker.pl.
W gamedata / scripts powinieneś mieć pliki “se_respawn.script” i “se_respawn.oryginal” Według instrukcji masz usunąć plik “se_respawn.script” a następnie zmienić nazwę “se_respawn.oryginal” na “se_respawn.script”. I to wszystko. Po mojemu, po całej operacji konieczna nowa gra.
Ej mam pytanie , jak się przechodzi do CEA2 po wykonaniu zadania ‘Znajdź dokumenty z hotelu w Prypeci’ ?