Witam, mam problem a mianowicie powinienem odnieść sygnet do Łukasza (a tak przynajmniej każe mi zadanie) jednak gdy przychodzę, nie wyświetla mi się żadna opcja dialogowa.
W przewodniku było napisane, że sygnet zmieni mi frakcję na Najemnicy i będę mógł pójść do Warlabu porozmawiać tam z kimś, a tak utknąłem…
Jak zdobędziesz Sygnet idziesz od razu do War labu, czekasz az najemnicy z monolitem sie pobiją albo pomagasz, potem idziesz do pantery i wykonujesz jej zadanie
Sciezka dialogowa u łukasza dopiero sie pojawi jak wszystko usortujesz z zadaniami u pantery.
mianowicie powinienem odnieść sygnet do Łukasza (a tak przynajmniej każe mi zadanie) jednak gdy przychodzę, nie wyświetla mi się żadna opcja dialogowa.
W Soljance znanej z modów OP, można zwrócić sygnet Łukaszowi dopiero po rozmowie z Kłem.
Możliwe, że w tym modzie działa to podobnie, ale nie wiem na 100%.
problem jest taki że Kieł mnie tam wysłał to wybiłem wszystkich i wziąłem notatnik. Dopiero potem dostałem zadanie na sygnet. Prsy drugiej wizycie w warlabie blokuje mnie teleport
Ta historia zaczyna się zaraz po zebraniu perfuzatora dla pacjentów szpitala ginekologa.
Otrzymaliśmy SMS-a od Kła, idziemy górnym wejściem (przez bagno) do jaskini ognia.
Rozmawiamy z Kłem, otrzymujemy zadanie rozpoznania nowego terytorium (laboratorium wojskowego lub Varlab), otrzymujemy przejście z Radaru do Varlab, przejście odwrotne iz Varlab do X16.
Podchodzimy do radaru, za drzwiami jest przejście z zamkiem szyfrowym. Syak podaje kod z zamka po tym, jak przyniesiesz mu narzędzia od Sidorowicza. Trafiamy do Varlab na ostrą bitwę między monolitami a najemnikami. Możesz po prostu spokojnie stać przy wejściu przez 10-15 minut, aż wrogowie większość siebie zniszczą.
Znajdujemy zwłoki najemnika Łamignat w sali bilardowej, zabieramy z niego notatnik najemnika. Niedaleko zwłok otrzymujemy SMS-a od Fanga.
Udajemy się do AS do Fanga, jest on na farmie, na której wcześniej znajdowała się grupa Skull, rozmawiamy z Fangiem, otrzymujemy zadanie zdobycia zaufania najemników, w czym pomoże nam Lukash.
Rozmawiamy z Lukashem, poznajemy sygnet i Pająk.
Idziemy do Labiryntu, znajdujemy Pająka, cóż, nasz sygnet.
Idziemy do Varlab, odnajdujemy Panterę w sali bilardowej, rozmawiamy z nią i dostajemy zadanie odnalezienia na chwilę radia, które znajdujemy w jednym z plecaków. Oddajemy radio, dowiadujemy się, że Dembel chce z nami porozmawiać.
Rozmawiamy z Dembelem, otrzymujemy zadanie odebrania wypchanego psa z bazy Hog w Dark Valley, ale nie spieszymy się, aby natychmiast tam biec.
Rozmawiamy z Panterą, otrzymujemy zadanie przechwycenia posłańca na radarze i zabrania dysku. Radar jest blisko, krótka walka, a napęd jest nasz.
Rozmawiamy z Panterą, dajemy Dysk i otrzymujemy zadanie przyniesienia fajnej armii. Jest gdzieś w bazie Hog w Dark Valley.
Jeszcze jedna bitwa, właściwie znajdujemy tę zbroję na jednym wrogu. A w pokoju samego Borowa nie zapomnij złapać pluszowego psa.
Jedziemy do Varlab, wypchane zwierzę oddajemy Dembelowi, a opancerzonego Panterę, szef najemników chce porozmawiać z Bullseye.
Rozmawiamy z szefem i rozumiemy, że pojedynek z Le Havre był dziecinny, ale jest duży plus - w Bullseye pomagają teraz 3 nieśmiertelne postacie. Pomagamy Pantery i jej strażnikom oczyścić Varlab z najemników.
Rozmawiamy z Panterą iz Dembelem, otrzymujemy informacje i nagrodę za pomoc Panterce.
Idziemy do Fang in the Bar, dzielimy się informacjami. Kieł wysyła do Lukasha.
Udajemy się do Lukasha i dajemy pieczęć najemnikom.
Rozmawiamy z Lukashem, otrzymujemy zadanie towarzyszenia Svobodistom. SMS pochodzi od Panther.
Rozmawiamy z Vitaminem, umówimy się na radar.
Idziemy do radaru, jeśli długo nie czyściliśmy radaru, to polecam oczyścić trasę do Varlab z dodatkowych zębów i pni. Następnie rozmawiamy z Vitaminem (grupa nadal stoi przy wejściu do loki), towarzyszymy grupie do dziury w siatkowym płocie, ponownie rozmawiamy z Vitaminem i jedziemy do Varlab.
Jeśli nie ma gorącej chęci walki z psami, spokojnie czekamy, aż svobodyści posprzątają Varlab, a Vitamin wejdzie do sali bilardowej.
Porozmawiaj z Vitaminem i odbierz nagrodę - pistolet grawitacyjny Freemana od HL. Przychodzi SMS o zamknięciu teleportu do tajnej części Varlab.
W prawym szybie windy wchodzimy po schodach do sekretnej części Varlab, rozmawiamy z Lazy. Dowiedzmy się o głównym naukowcu.
Znajdź Klenova, porozmawiaj i zdobądź wiele interesujących informacji, weź zadanie przyniesienia Hologramu do Varlab.
Jedziemy do Nowej Zelandii, rozmawiamy z Cyklopem, otrzymujemy kolejną wskazówkę dotyczącą pamięci podręcznej.
Rozmawiamy z hologramem, towarzyszymy mu w przejściu na UA.
Jedziemy do Varlab, czekamy aż hologram dotrze do laboratorium Klenova, porozmawiajmy z nim.
Rozmawiamy z Klenovem, otrzymujemy zadanie przyniesienia sztuki i bruku.
Gdzie szukać 10 kostek brukowych - każdy sam decyduje. Od czasu do czasu pojawiają się na radarze, na bagnach, w Dark Hollow, w magazynach armii, niektóre z twoich dzieł zmienią się w bruk, gdy po raz pierwszy wejdziesz do radaru, to samo dzieje się w Zapomnianym Lesie, na Bagnach i Sarkofagu.
Jeśli temat PDA Arrow - Doctor - Medallion - Miner - Heart of the Poltergeist zostanie ujawniony, przejdź do kroku 33.29
. A jeśli nie, to udajemy się do Sarkofagu, znajdujemy Arrow PDA w skrytce, a po drodze kończymy oryginalny wątek Cienia Czarnobyla z O -Świadomość.
Rozmawiamy z Doktorem, dowiadujemy się o Medalionie i pamiętamy o artefakcie, który został przekazany Górnikowi na przechowanie. Pamiętasz sen z samego początku gry? Tylko jedno „ale”, dialog o medalionie i Górniku jest możliwy tylko wtedy, gdy przyniesiesz Księgę Górnikowi, a mimo to wyłączysz O-Świadomość.
Udajemy się do Kopalni (lokalizacja jest taka, przejścia od Lukasha otrzymujemy po wykonaniu zadania dla Dynamite), odnajdujemy złodzieja.
Przynosimy Medalion Doktorowi, który prosi o zanieść go Górnikowi.
Zabieramy go do górnika i otrzymujemy zadanie znalezienia latarek.
Jedziemy do Akim na Cordonie, w zamian prosi o Pseudodog Puppy. Dostajemy od niego Przynętę i Karabin z tabletkami nasennymi.
Idziemy do zapomnianego lasu, rzucamy przynętę, siadamy na kamieniach, czekamy. Pojawia się pseudo-pies ze szczeniakiem. Położyliśmy się spać, zabraliśmy szczeniaka, zabraliśmy do Akim, bierzemy latarki.
Idziemy do Baru, rozmawiamy z Fangiem, uzyskujemy przejście i zadaniem jest odnalezienie Denisa. Jedziemy do Czerwonego Lasu.
W pobliżu skrzyżowania spotykamy grupę kierowaną przez Shadowmana i pomagamy im uwolnić most.
Na terenie Czerwonego Lasu znajdujemy minę, sprzątamy potwory, znajdujemy i ratujemy Denisa, towarzyszymy stalkerom na parking, ale on nie ma dokumentów. Wymiana wiadomości SMS z Fang.
Znajdujemy łowców i otrzymujemy zadanie zwrotu skradzionego plecaka.
Na parkingu prześladowców naprawdę trzymają więźnia. Zgadzamy się na zwrot skradzionych towarów.
Zwracamy plecak, otrzymujemy wskazówkę dotyczącą lokalizacji plecaka z dokumentami. Walczymy z potworami, znajdujemy plecak, zabieramy dokumenty
Dajemy dokumenty Fangowi i dowiadujemy się, że Astrolog nas szukał.