Problemy fabularne

Na YT sobie na rosyjskich filmikach wszystko elegancko znajdziesz, Rennes i potem X10.

Ludzie mam problem, może ktoś z Was ma na to swój sposób inny niż w poradniku, a mianowicie, jestem w sarkofagu i mam ubić tych 60-ciu najemników, w poradniku jest napisane że “Na niższym poziomie zabieramy z ciał arty - to pomaga - wysoka radiacja daje w dupę.”  no i rzeczywiście na początku i nie na niższym tylko na wyższym poziomie ale to już tak poza tematem, tak, znalazłem w trupie najemnika uwaga 1 słownie jeden art i to lipny bo KROPLĘ, coś tam może daje ale niewiele bo ma +10 promieniowania, potem jest tylko gorzej, zrobiłbym to ale radiacja mnie zabija a oni nie mają tych artów, robiłem to kilka razy bo myślałem że arty się zrespawnują ale niestety nic takiego nie nastąpiło, ktoś coś?

spawnera to raczej nie ma. Trochę sprawdzałem.

Czyli nie masz wyjścia. 

Wczytanie wcześniejszego sejwa - żeby znaleźć odpowiednie arty, bodź - grzebnięcie w pliku actor.ltx. 

hmm? no to lipa, w plikach nie grzebie bo nie umiem, jeszcze coś popsuje

aha jeszcze jedno, bo mi się przypomniało, dlaczego nie można otworzyć tej skrzynki? bo można wrócić do Pancera i jest dialog, i on mówi żeby zabrać wyposażenie i wrócić, Johny mówi że wróci ale skąd wziąć wyposażenie? myślałem że w pobliżu jest jakaś skrzynka z wyposażeniem ale dopiero jak wejdziemy w teleport to on nas przenosi do pomieszczenia z foto a skrzynki nadal nie da się otworzyć, czy to tam jest nasze wyposażenie?

w domu będę dopiero ok. 17.

Wtedy mogę podesłać zmodyfikowany plik actor.ltx

Robisz nadpis i nikt Cię nie ruszy.

tzn nie chcę żebyś mnie źle zrozumiał, nie chcę być nieśmiertelny tylko coś zrobić żeby promieniowanie mnie tak nie żarło.

no to można zrobić tylko promieniowanie.

Jak chcesz.

Ulepszanie artów jest bardzo proste jeśli nie ma antyczita. Nie mam tego mod ale zapewne to tradycyjnie; GRA\ gamedata\config\misc\atrefacts- otwierasz notatnikiem czy innym edytorem tekstu, szukasz swojej Kropli, bo napisałeś ze masz     [af_drops]:af_base        tam masz linijkę    -radiation_restore_speed = -0.001     to Twoje +10 ochrony od promieniowania, usuwasz jedno 0 i masz +100,   -0.01;  dwa zera -0.1 to +1000.  Chcesz inne wartość np. + 250 ochrony to dajesz  -0.025 itp.  Zatwierdzasz  zmiany i uruchamiasz grę.  Takie zmienianie parametrów broni, artów, pancerzy czy udźwigu, powoduje że gra się robi zbyt łatwa i nudna. Nie polecam

2 polubienia

Witaj, przez weekend nic nie grałem ,dopiero teraz znalazłem trochę czasu, jak możesz to podrzuć ten plik

sprawdzałem ten plik ale nie mogę znaleźć tej kropli, to ten plik? 

artefacts.ltx (40.4 KB)

artefacts.ltx (40.4 KB)  Zrób kopię swojego pliku, zamień na ten, załatw sarkofag i możesz powrócić do oryginalnego.  Masz +250 od radiacji

dobra zrobiłem to bez żadnych cheatów, nie powiem było ciężko, ledwo ledwo ale dałem radę, obecnie męczę się z tym psem na ATP, też wytrzymała bestia.

Nie ma tego w poradniku więc tu napiszę, po przeniesieniu się na Wschodnią Prypeć artefakt wampir (ten ze starej wsi co strzegło go 3 burerów i dawał + 900 z hakiem wytrzymałości) zmienia właściwości na wręcz odwrotne i wysysa z nas energię, należy się go pozbyć lub zamienić na pasie na inny, on po prostu nie ma nic na plusie, ma 2 właściwości i obie na minusie, przynajmniej u mnie tak było.

Wie ktoś gdzie znaleźć wyjście z CEA-2 do Prypeci? :v

Nie ma takiego. Musisz wrócić przez Sarkofag na CEA1. Wcześniej rozmowa z Pancerem.

Patrz #8 od 39:30 lub nawet trochę wcześniej.  Kliknij w te trzy kreseczki z trójkącikiem w prawym górnym rogu filmiku i wybierz #8.

Wiem, już to rozgryzłem. Jak się okazało było takie pytanie, ale dzięki.

P.S. Zaurus mógłby jednak dodawać te strzałki.

Nie dał, bo to jego zbójnickie prawo autora moda. Zresztą, we wszystkich modach stawia on na inteligencję i spostrzegawczość gracza.

podpowie mi ktoś gdzie mogę znaleźć strzelbę lepszą niż obrzyn z którym trzeba zasuwać non stop?

strzelba to najlepszy przyjaciel stalkera jeśli chodzi o mutanty :slightly_smiling_face:

@Starika.. Trochę pobiegasz, zanim weźmiesz ze schowka, który da Hugo. Patrz od 16 min.

https://www.youtube.com/watch?v=L55MUaxEgec

@kondotier

byłem w tej skrytce nie było tam automatu, materiał nagrany dwa dni temu a gra wygląda kompletnie inaczej niż ta u mnie

ten youtuber ma jakieś addony? jeśli tak to chcę wiedzieć jakie bo modele broni wyglądają o wieeele lepiej

Pod filmikiem masz opis , że jest to Remake.

@kondotier

w takim razie nigdzie tego nie pobiorę tak aby było to w języku angielskim/spolszczone prawda? :s