Problemy techniczne

1 minutę temu, kondotier napisał:

@zaurus jest jedynym autorem modów, który nasze forum traktuje tak samo jak i fora u siebie

Wiem :slightly_smiling_face: I chociaż zdaję sobie sprawę z tego, że Ostatni Stalker będzie naprawdę Ostatnim - bo z tego co czytałem nie będzie kolejnej produkcji, to mam nadzieję na owocną współpracę :face_with_tongue:

3 minuty temu, kondotier napisał:

A przy okazji, kup se lepszą latarkę, żebyś nosa o coś nie rozbił.

Spokojnie, z czasem będzie lepsza :smiling_face_with_horns:

Bo ja kocham naród polski.

4 polubienia

Dzieje się tak, gdy przechodzę na ATP z Czerwonego lasu ( po zadaniu na odnalezienie rzeczy grzesznika ) . Myślałem że to przez folder vehicles, ale po jego usunięciu pojawiało się to samo tylko że działo to się kiedy wczytywałem save z czerwonego lasu i przy próbie przejścia do czerwonego lasu z zapomnianego lasu.

@Ulman

Mistrzu a loga to nie łaska wrzucić. :blush:

Spoiler

No chyba, że pusty :blush:

@tom3kb Pusty.

@Ulman

No to trochę lipa bo nie ma punktu zaczepienia. Może podstawowe sprawy, zjedź z opcjami grafiki w dół, zmień oświetlenie, na statykę, dynamikę itp. Takie kombinowanie.

1 polubienie

@tom3kb No dobra.

@tom3kb Zadziałało, serdecznie dzięki.

Я пока еще плохо, очень плохо, говорю на польском.
И, всё же:

"Nie jest ważne dla mnie, rosyjski mówisz i rozumiesz.

Ważne jest to, że, słysząc rosyjską mowę, ty podejdziesz i zapytasz pomoc.

I rosyjski ci zawsze pomoże.

Cóż, lub siostra."

Доблесть… Доблесть это – опознать чужой дозор, погнаться, навязать бой и отправить их на дно.
Это и есть – доблесть.
Все остальное придумали штатские.

4 polubienia

Mam problem z nożami do rzucania, zauważyłem już to na samym początku, ale poradziłem sobie z tym. Teraz na bagnie mam zadanie zlikwidować bandytów tymi nożami. Problem polega na tym, że one nic nie robią nawet jeśli uderzą w kogoś to nic się nie dzieje. Stojąc praktycznie przy celu nie dostaje żadnych obrażeń. W czym może tkwić problem?

@Jastrząb może nie trafiasz tam gdzie trzeba. Spróbuj walnąć w głowę.

@DaarMoo Spędziłem na tym ponad godzinę, próbowałem wszystkiego. Jest może jakaś alternatywa dla przejścia tego zadania? Przy zabiciu z broni zadanie zostaje niezaliczone.

@Jastrząb wpisz w wyszukiwarce moda - noże do rzucania. Jest kilka podpowiedzi.

Ewentualnie wstaw sejwa. Mogę postawić mod i spróbować sprawdzić co i jak.

@Jastrząb, obejrzyj ten film (całkiem niezła muza w tle :slightly_smiling_face:):

Lub ten od 40 minuty:

W tym pierwszym filmie (tym z fajna muzyką :D) ten efekt podczas rzucania kiedy ładuje się to “kółko” tak powinno być czy to część dodatkowa filmu? Jeśli nie to ja nie mam czegoś takiego. Po wciśnięciu po chwili rzuca nóż nie ma celownika czy czegokolwiek.

@kazik Spróbuje jeszcze coś poradzić, chociaż nie ukrywam liczę na sugestię :face_with_tongue:

6 minut temu, Jastrząb napisał:

W tym pierwszym filmie (tym z fajna muzyką :D) ten efekt podczas rzucania kiedy ładuje się to “kółko” tak powinno być czy to część dodatkowa filmu? Jeśli nie to ja nie mam czegoś takiego. Po wciśnięciu po chwili rzuca nóż nie ma celownika czy czegokolwiek.

W momencie gdy masz w dłoniach nóż nie naciskasz LPMyszki tylko PPMyszki i trzymasz wtedy pojawia się do kółko w momencie
puszczenia przycisku następuje rzut. Tak samo jest z granatami (można rzucić dalej po wypełnieniu kółka).

1 polubienie

Klawiszologie to sprawdziłem już na samym początku problemu. na PPM i LPM zachowanie to samo rzut po chwili opóźnienia. Jednakże dziś jeszcze raz próbowałem przeinstalować i o dziwo działa. Dziękuje wszystkim za chęć pomocy! Ja lecę przechodzić już ostatnią część świetnej serii :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Witam

Postanowiłem znowu pograć a Stalkera w tego moda właśnie ale już na początku nie mogę uruchomic gry bo wyskakuje taki oto błąd

Cytat

FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CRender::texture_load
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrRender\Texture.cpp
[error]Line : 295
[error]Description :
[error]Arguments : Can’t find texture ‘glow\glow_anamorphic1’

Jak to naprawić, skąd wziąć tę teksturę, dzięki za pomoc, pozdrawiam

Już działa, poradziłem sobie :slightly_smiling_face:

Pobierz paczkę z załącznika wypakuj ją do folderu gamedata\textures tam powinien być folder glow
Nie zezwalaj na zamianę plików.
glow.rar

Witam

Postanowiłem pograć w tego moda, ale podczas testów zauważyłem że nie mogę wczytać gry, bo wtedy mnie wywala.

Cytat

Expression    : fatal error
Function      : CRender::texture_load
File          : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrRender\Texture.cpp
Line          : 295
Description   : <no expression>
Arguments     : Can’t find texture ‘ui\ui_load’

w pliku z logiem mam najpierw 

!Can’t write file: ‘d:\program files (x86)\gsc game world\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl - 1.0004 - upadla gwiazda\gamedata\textures\ui\ui_load.dds’. Error: ‘Permission denied’.

Może ta informacje będzie przydatna, Stalkera mam z CDA. Poprzednie mody Zaurusa działały.