Cichy.Kto daje zadanie związane z cysternami?
W X18 znajdziesz notatkę przy ciele naukowca. Wspomina ona o innym naukowcu, który zaginął gdzieś “w podziemiach” na Wysypisku.
Dnia 6.05.2017 o 15:30, boberm napisał:
Czy da się tam wejść?
Przy trupie Dzika jest info o Szczurze, który ukradł jego PDA i ukrył się na Bagnach. Porozmawiaj ze złodziejem.
- UWAGA - zwłoki specnazowca Andreja pojawiają się na Kordonie dopiero później i nie są teraz pod mostem a w baraku (łatwo je ominąć).
Anton Gorodecki dzięki za informację.Mam tą notatkę,ale jej nie przeczytałem.Po prostu trzeba wszystko czytać.
W X-18 przy wejściu jest ciało - przy nim notatka. Kolejną znajdujemy za lustrem w łazience tam gdzie ciało naukowca z kodem do dolnego poziomu. W bazie Powinności na terenie Baru zaglądamy do paszczy “dzika”. A dalej?
Spoiler
Bagna, północna część lokacji, duże rozlewisko i mostek - koło niego łódka do góry dnem - najeżdżamy na kadłub “F” i zabieramy kolekcję artefaktów.
Zasadniczo problem który mnie “dotknął” nie jest zagwozdką fabularną , a raczej techniczną. Śmierc postaci fabularnych , w pewnym sensie questowych.
A mianowicie- w moim przypadku - “zszedł był” dowódca posterunku w Barze ( ten przy wejściu od strony południowej) . Postać mało istotna , ale dająca questy na wybicie psów i tuszkanów na podejściach do baru co skutkuje cyklicznymi dostawami artów “kotlet” i “ognista kula” . Same w sobie te arty - kolokwializując - jaj nie urywają - ale … dzięki nim możemy u Barmana otrzymywać remzestawy do naprawy broni i kombinezonów, a to już jest wazne - szczególnie w początkach gry .O ile broń jest w miarę wytrzymała , to kombinezony ulegają szybkiej degradacji , a koszty napraw są horrendalne.
Drugą postacią która równiez “odeszła” to Fanat z wioski kotów - i w tym przypadku - zakładając że linia questowa nie została zmieniona przez twórców , to juz jest poważniejsza sprawa .
Dla informacji - obie postaci zginęły podczas godziny grozy .
Po zebraniu 10 rąk zombie wyłączyłem Godziny Grozy, powodują one zbyt dużo problemów (zejdźcie do Baru w czasie GG i obserwujecie co się dzieje z NPCami na tej lokacji).
Zauważyłem że niektóre “ważne” postacie fabularne (np. Kostia, Ojciec Diodor, Jakut) są nieśmiertelne.
Niestety u mnie zszedł Kuzniecow (na szczęście po wykonaniu zadania na transmutator). Nie zauważyłem tego ponieważ odstęp między jedną a drugą wizytą na Kordonie był bardzo znaczny i dlatego gram dalej zamiast cofnąć się w zapisach.
W czasie następnej wizyty na Kordonie we fermie nieopodal posterunku przy moście pojawił się:
Spoiler
Może to zbieg okoliczności z nazwiskiem, ale gość jest zaznaczony na fioletowo na mapie.
Gram na zaznaczonej poniższej opcji:
Spoiler
czy wiesz może co ona oznacza (mówię o rosyjskim tłumaczeniu)? W angielskiej wersji oznacza: częste odradzanie żyjących (tłumaczenie angielskie jest nieco kulawe) dlatego chce się upewnić.
U mnie pojawiła sie “fioletowa postać” na Bagnach
Może to faktycznie jakieś emanacje posmiertne npc - ków .
BTW - gram na wersji natywnej - dzieki Twojemu zrzutowi ustawień juz wiem jak po rosyjsku brzmi słowo -pragnienie .
1 godzinę temu, Anton Gorodecki napisał:
Po zebraniu 10 rąk zombie wyłączyłem Godziny Grozy, powodują one zbyt dużo problemów (zejdźcie do Baru w czasie GG i obserwujecie co się dzieje z NPCami na tej lokacji).
Zauważyłem że niektóre “ważne” postacie fabularne (np. Kostia, Ojciec Diodor, Jakut) są nieśmiertelne.
Niestety u mnie zszedł Kuzniecow (na szczęście po wykonaniu zadania na transmutator). Nie zauważyłem tego ponieważ odstęp między jedną a drugą wizytą na Kordonie był bardzo znaczny i dlatego gram dalej zamiast cofnąć się w zapisach.
W czasie następnej wizyty na Kordonie we fermie nieopodal posterunku przy moście pojawił się:
Ukryj zawartość
Może to zbieg okoliczności z nazwiskiem, ale gość jest zaznaczony na fioletowo na mapie.
Gram na zaznaczonej poniższej opcji:
Ukryj zawartość
czy wiesz może co ona oznacza (mówię o rosyjskim tłumaczeniu)? W angielskiej wersji oznacza: częste odradzanie żyjących (tłumaczenie angielskie jest nieco kulawe) dlatego chce się upewnić.
Według mnie chodzi o respawn mutantów i dany tekst został przetłumaczony jako “Częsty respawn mutantów”. Tekst rosyjski “Частое возрождение живого”
Dzięki za sprostowanie. Jak więc wytłumaczyć tych “fioletowych”? Wiesz coś może w tym temacie?
Nie mam pojęcia. Nawet nie odpaliłem jeszcze tej wersji a co tu mówić o grze. Ale zauważyłem w że w opcjach gry jest pozycja którą roboczo przetłumaczyłem jako “Trupy zamieniają się w zombie po Emisji” Możliwe, że ta fioletowa postać to właśnie taki wskrzeszony trup. Tekst rosyjski “Трупы в зомби после выброса”
Mod jest fajnie pomyślany - zadania są w subtelny sposób poprzerabiane (tak jak i lokacje). Piersiówkę dla Pietrenko znalazłem przy ciele, a ciało w zmodyfikowanym elemencie Wysypiska… Takich “smaczków” jest całe mnóstwo.
Warto przeszukać dokładnie całe to miejsce - pod skrzyniami jest drabina na 2, niższy poziom. Tam schowek - jak na chwilę w której tam byłem jeszcze pusty. ZAGLĄDA KTO CHCE:
2 godziny temu, cichy napisał:
Takich “smaczków” jest całe mnóstwo.
Sugeruję rzucic okiem na Warsztat w bazie Banditen w DM.Równie ciekawie!
Małe termosy dla Woronina, nie są już w miejscu wcześniej znanym. Znajdują się one co prawda w Prypeci, ale tu: (kto chce ten czyta) Duże termosy też opisałem miejsce.
No i trafił mi się pierwszy wylot z takim opisem:
FATAL ERROR
[error]Expression : vertex || show_restrictions(m_object)
[error]Function : CPatrolPathManager::select_point
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\patrol_path_manager.cpp
[error]Line : 155
[error]Description : any vertex in patrol path [mar_dezertir_walk] in inaccessible for object [mar_dezertir]
Wylot po wejściu na lokacje Bar od strony Wysypiska.Domyslam się ze coś nie klei się z questem z dezerterem- własnie przeze mnie skonczonym.
przecierasz szlak ja miałem dzisiaj właśnie wybrać się do Prypeci.
- przerabiałem ten wylot wczoraj Mnie dopadł kiedy chciałem przejść z Baru => MW i oddać dyplomatkę Kutwie. Poszedłem przez Dzicz na MW. Może u ciebie też się tak uda?
Zobaczymy.mam jeszcze jedną opcję - ukrytą!
To błąd stary jak sama solianka tylko dotyczył innej postaci. Jak widać nie wyszła chłopakom ta optymalizacja.
W katalogu gamedata / scripts znajdź plik bind_stalker.script. Otwórz go w notatniku. Znajdź linijkę function actor_binder:net_spawn(data)
Zaraz pod nią dodaj taki wpis
local se_obj = alife (): object (“mar_dezertir”)
if se_obj then
alife (): release (se_obj, true)
end
Zapisz i graj.
-
dzieki za zainteresowanie.Już jest OK.
-
Tobie tez duże dzięki za priva.
Pozdrawiam Panowie
Trę dalej szlak. Schowek Charona i Strzelca w Sarkofagu. Tego pierwszego tak miałem. Striełka tak jak widać:
- jako że wyprzedzasz Nas wszystkich w gameplayu - czy możesz podpowiedzieć gdzie znależć drugi mózg dla łukasza ( jeden mam od mechanika , a ogólnie znane miejsce na ATP jest puste).