- w każdej dotąd wersji Solianki 4 szt. mózgów walały się na ziemi na Czernobylu 2
-o tym wiem ( btw nie 4 a 8 sztuk - drugi komplet jest w północno wschodniej części CEA 2). Zawsze przed wizytą w CEA miałem już skończony quest dla Łukasza i związane z tym apanaże w “kieszeni” czyli - jak pamiętam - namiar na teleportery Monolitu.
Aby nie zasmiecać Forum - jeszcze jedna sprawa. Czy mi się wydaje , że nie ma całego ciągu questów na Bagnach dla CN?
- Teraz jestem po elektrowni - mózgi nie "walają się już. Egzemplarz niezbędny do zaliczenia zadania dla Łukasza był przy ciele kontrolera zabitego na CEA 2. Przy pozostałych były klasyczne “łapki”. Przy zabijaniu tego konkretnego nastąpił atak chimer - fajna zabawa . Kontroler rzeczony, był na samym początku po wyjściu z Bunkra Sterowania Monolitu.
[details=]
[/details]
THX - no to mogę zasuwać do Prypiati!
Medalion dla Doktora jest teraz na lokacji Kopalnia / szyb górniczy. Przejście na nią dostajemy od Łukasza za przyniesienie mu materiałów wybuchowych z Agropromu. Takiej lokacji w modach jeszcze nie spotkałem , jest wielopoziomowa. W spoilerze screeny z minimapy i położenie ciała osobnika z Medalionem.
[details=]
[/details]
Jak widać po Twoich postach - im dalej w las tym drzew… nowych przybywa. Kierowanie sie przyzwyczajeniami z Soli i OPka nie jest w przrypadku NS 2016 idealnym rozwiązaniem . Coraz ciekawiej mości Panowie … i wciąga coraz bardziej. Kierunek niby ten sam , ale wektory się zmieniają. Widać solidny wkład pracy Twórców.
Zadanie na pistolet Gauss tez różni się położeniem “itemu”. Dolina Mroku to masa niespodzianek…
Poszukiwanie Szkatułki i sejfu też nie jest już tak proste. Pieczara, Labirynt i położenie przejść jest inne niż znane graczom z NS. Do Labiryntu najłatwiej dostać się przez Agroprom - Pieczarę - wejście do Labiryntu jest tuż obok. A dalej…
kody do podziemnych drzwi bunkra to: 434018, 206018, 4241 - nie wiem czy zadziałają bez odnalezienia szkatułki, podczas zabierania skrzynki uważamy na białe obłoczki - zabijają jak szarańcza… Poniżej położenie teleportu do szkatułki (minimapa jest istotna).
W modzie występują dwa teleporty - ten ze schowka Strzelca - na Magazyny Wojskowe i drugi - uniwersalny, który jest zwieńczeniem poszukiwań schowków Kostii i zadania na Teleporter od Krzyża w Zapomnianym Lesie. Właśnie zdobyłem już ten drugi. NIE POZBYWAMY SIĘ FLESZKI Z ZADANIA DLA KRZYŻA - BĘDZIE POTRZEBNA. Do teleportera uniwersalnego, na każde przemieszczenie jest potrzebna Bateryjka - nie jak w opisie Blask Księżyca.
Warto gmerać w schowkach Kostii…
Wiem że to nie temat o tym, ale mam do ciebie pytanie , widzę że jesteś daleko i tu pytanie, jak jest z poziomem trudności? Czy nie robi się pózniej za łatwo?
Gram na najwyższym poziomie, jest łatwiej nieporównywalnie do OP-2. Mod jest taki jaki powinien być - wyważony. Raczej nikt nie będzie teraz płakał na kuriozalne rozwiązania i utrudnienia.
Drogi - pytanie mam do Ciebie , a własciwie dwa pytania. Najpierw wazniejsze :
I drugie mniej ważne:
Nie gram w tą wersję bo czekam na spolszczenie więc nie wiem o co kaman w pierwszym pytaniu ale
za to znalazłem Leczący Beryl:
Oglądaj od 19:30
A dodatkowo jest to ten sam wideo poradnik do którego link podawałem w dziale poradniki. Obecnie jest 40 części
i widzę. że gość nagrywa na bieżąco bo 40 odcinek wrzucił dzisiaj. POLECAM !!!
Ten leczący Beryl z tego filmu powyżej jest tam zawsze - to miejsce z podstawki SoC - trup wojskowego na terenie kompleksu fabryki Jantar. Ja znalazłem jak dotąd 3 leczące Beryle: ten w/w, w schowku Kostii bodaj (lub kogoś innego) i przy trupie lekko uszkodzony. Co do sterowni Monolitu - jeżeli drzwi otworzyłeś za pomocą kodu ze skrzynki z wcześniejszej komnaty, i “rozwaliłeś” wszystkie świecące kule na środku pomieszczenia - wszystko powinno “trybić”.
Ps - jeden Beryl oddajesz z zadania, pozostałe możesz sobie zachować.
Akurat standartowe miejsce pozyskiwania Beryla znam - niestety było puisto , innych tez jeszcze nie znalazłem . OK - bedę szukał. W kwestii Sterowni - po standartowej rozróbie mam taki ekran:
…i jak stamtad wyjść, czy też przenieść sie na CEA2 ? No chyba że w tej wersji jest inaczej.
BTw - wyszedł najnowszy - chyba- patch :20.05.2017.rar (14.4 MB)
Podeślij mi swój zapis przed wejściem do tego pomieszczenia. Ja mam czysty mod bez dodatków na uzbrojenie.
Dzieki za atencje - ale rozwiążę to jakoś sam. Trochę tych bugów już miałem w NS2016 - i mysle że najlepiej byłoby abym przeinstalował moda - i zaczął jeszcze raz. Prawdopodobnie gdzieś coś pzreoczyłem w gameplayu- rosyjski to nie mój “drugi język” - może trzeci. No i zbiorę sie aby przejrzec filmiki podesłane przez
Zapewne w ferworze walki zabiłeś tego gościa ze Świadomości Z. Teraz nie ma z kim pogadać i co za tym idzie zadanie nie zaliczone.
Zadnego naukowca nie widziałem – wśród żywych i umarłych.
Bo jego nie ma fizycznie, jako postać. Ale jak rzucasz granaty albo strzelasz na oślep to możesz trafić w pewien punkt który symbolizuje postać naukowca Świadomości Z. Na screenie widzę, że sterownia jest pusta, a powinno ci pokazywać że jest tam jedna osoba. Spróbuj wczytać wcześniejszego sejwa i przed walką w sterowni sprawdź sobie kontakty. Powinien tam być gość ze Świadomości Z.
Zaraz mnie cholera jasna weżmie na te wynalazki kufajmańskie - sciągnąłem po raz drugi - z wszelkimi szykanami - Ns 2016 . Poinstalowałem - jak napisano w “Pobieralni”. I ten o…ny gnojek woła o to:
FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CStringTable::Load [error]File : E:\stalker\patch\_1\_0004\xr\_3da\xrGame\string\_table.cpp [error]Line : 53 [error]Description : \<no expression\>[error]Arguments : string table xml file not found ui\_st\_mm\_mp.xml, for ....
Aby było pikantniej , szukałem tego zakichanego pliku w poprzedniej instancji NS2016 -no bo może się zgubił podczas sciągania- i nie znalazłem.Czyli poprzednia instancja nie miała tego pliku. Postawiłem tak jak poprzednio na tej samej podstawce z 1.0004. I co dalej? Podpowiedz mile widziana.