Problemy ze schowkami i przedmiotami w NS 2016

@Akron1112 - Jeśli to szukanie schowków Charona, to obejrzyj filmik, sam początek.

https://www.youtube.com/watch?v=oj4sGVj2AdA

A tu dalszy ciąg, jak jeszcze nie byłeś na CEA2

https://www.youtube.com/watch?v=mU7bVOk845c

Ten schowek za Leninem w samochodzie osobowym to całkiem inny.

Dzięki za ten filmik,szukałem koło tej sterty rur,ale był dobrze zamaskowany.

Z następnymi schowkami Harona chyba już nie będzie takich problemów.

Czołem Bratwa. Nie orientujecie się gdzie są kolby do pompy infuzyjnej? W grze dostaję cynk, że na radarze. W poradniku z AMK mowa o magazynach wojskowych. Tu i tu szukałem, ale bez specjalnego sukcesu.

@yemeth666

https://www.youtube.com/watch?v=L0n7gg0LqJY

A żeby ich tak burer zza krzaka… Dzięki Kondotier. Za cholerę bym nie wpadł na to, żeby tam szukać.

Gdzie jest schowek kostii? W pda jest napisane że gdzieś w stercie złomu na przeciw hangaru na wysypisku, przeszukałem i nie mogę znaleźć

Proszę:

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=X_s6V25VAGk

Już nie ważne, koniec z graniem, miałem dwa sejwy i oba się spieprzyły - wylot przy loadingu

Daję loga, może ktoś będzie wiedział o co chodzi

FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line : 73
[error]Description :
[error]Arguments : LUA error: …hadow of chernobyl\gamedata\scripts\amk_utils.script:88: attempt to index field ‘actor’ (a nil value)

stack trace:

Cholera, nie wiem co powiedzieć… - @Zwinny próbowałeś zmniejszyć zasięg A-life?

Grałem na paczu 1.0006 i wszystko było dobrze🤷

1 godzinę temu, Zwinny napisał:

Już nie ważne, koniec z graniem, miałem dwa sejwy i oba się spieprzyły - wylot przy loadingu

Daję loga, może ktoś będzie wiedział o co chodzi

FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line : 73
[error]Description :
[error]Arguments : LUA error: …hadow of chernobyl\gamedata\scripts\amk_utils.script:88: attempt to index field ‘actor’ (a nil value)

stack trace:

Wstaw sejwa i swój plik actor.ltx z katalogu config

@Zwinny - A nie dzieje się to podczas silnej burzy, kiedy dalszy plan jest szary, bez szczegółów tekstur? Też tak miałem. Zmniejszyłem w ustawieniach zasięg widzenia i szedłem patrząc pod nogi. Po burzy, gdy pojawiły się dalsze tekstury, wszystko wróciło do normy.

Byłem w jantarze, była noc (bez godziny grozy) i nie mogłem wejść do bunkra ani spać bo naznaczonemu było zbyt strasznie.Zrobiłem quicksave i poszedłem do dziczy, przy wczytywaniu był wylot, a teraz żaden save nie działa.

ja_quicksave.dds

ja_quicksave.sav

actor.ltx

@Zwinny - Mimo że w opcjach sterowania modów, są opcje dla quicsave, to nie należy tego używać, bo często powoduje to ich uszkodzenie i dalsze skutki odczuwalne w twardych zapisach.

Jak masz zapis na Jantarze sprzed godziny grozy, albo ten przed wejściem na niego, wczytaj i godzinę grozy przetrwaj na dachu bunkra, starając się przy okazji natłuc zombiaków. Zabici, po godzinie grozy nie znikają, możesz pozbierać ich ręce potrzebne do jednego z zadań Akima. A jak je zrobiłeś, to za rączki leci kasa.

I jeszcze przypomnienie. Można robić szybkie zapisy metodą scigacz1978. Jest cały temat jak to zrobić. Wtedy masz pewność, że nic Ci się nie spieprzy.

Albo skorzystaj z tej porady:

Stosuję bezproblemowo od lat.

Próbował ktoś uruchomić mój save?

Zmniejszyłem zasięg widzenia do zera i inne detale bez skutku

@Zwinny

Sorry ale jak patrzę jak ktoś gra w solianki albo inne duże mody na 2 save-sch i quicksave-ach to trudno żeby po jakiś crashach było do czego wracać.

Myśl trochę. I tak jesteś dobry, że przez kilkadziesiąt gpdzin tylko F5 nie dusiłeś :slightly_smiling_face:

2 polubienia

No teraz kolejny raz tego samego błędu nie popełnię

Czyli co? Zaczynamy 5 raz w solę od zera? :grin: Ten mod jest tak fajny że chyba się skuszę za parę dni

1 polubienie

@Zwinny

Mod jest wiieellki. Dużo rzeczy może się popsuć. Dla własnej wygody i żebyś miał w razie problmów do czego wracać graj sobie na 10-20 zapisach. Najwyżej co jakiś czas przenisiesz sobie niepotrzebne do jakiegoś folderu.

I tak mialeś pecha bo NS 2016 w porównaniu np do OP2 to dzień do nocy :blush:

@Zwinny - Masz rację. Mod jest tego wart. :tada:

1 polubienie

Stalkerzy pomóżcie bo mnie zaraz coś trafi . Problem jest raczej techniczny niż fabularny ale postanowiłem napisać w tym dziale. Ciągłe wyloty w tej części Prypeci uniemożliwiają mi odszukanie trzeciego schowka Kosti . Ani żonglerka ustawieniami grafiki ani inne zabiegi nie pomagają wylot po kilku sekundach i koniec . Dlatego proszę jakby się ktoś nudził i wziął schowek z dworca i odszedł gdzieś na bok np. koło Doktora byłbym wdzięczny i mógł grać dalej . Dołączam mój oststni save .

91.dds

91.sav

Więc tak.
Najgorzej, że to wyloty bez loga i nie wiem co było przyczyną.
Jednak ogarnąłem temat i teraz już nie wyrzuca przy przejściu między lokacjami. Zaliczyłem Bar Dzicz Magazyny Wojskowe. Udało mi się wszystko pokleić i teraz jesteś obok Kostii do rozliczenia masz schowki z Prypeci.
Masz też rozliczone zadanie na Złote Kotlety dla Ducha (jest na Radarze) Idź do niego bo coś jeszcze chciał
ale nie miałem czasu czytać bo tekstu było dużo :slightly_smiling_face:
Masz też dużo dodatkowego sprzętu więc przejrzyj, co nie potrzebne zostaw w schowku lub sprzedaj.
Polecam zostawienie Snajperskiego Wintareza (nie pytaj skąd jest :blush:)
Coś pozmieniałem w ustawieniu artów na pasie bo dla testów wyrzucałem wszystko z ekwipunku.
Mod co raz pokazywał, że masz ustawiony za wysoki poziom trudności do poziomu gry.
I jeszcze jedno w przypadku wylotów bez loga cofaj się do wejścia na lokację
przynajmniej na razie.
To chyba wszystko w razie pytań jestem cały czas na forum.

kostia ok.dds
kostia ok.sav

2 polubienia