Czołem Bratwa. Nie orientujecie się gdzie są kolby do pompy infuzyjnej? W grze dostaję cynk, że na radarze. W poradniku z AMK mowa o magazynach wojskowych. Tu i tu szukałem, ale bez specjalnego sukcesu.
@Zwinny - A nie dzieje się to podczas silnej burzy, kiedy dalszy plan jest szary, bez szczegółów tekstur? Też tak miałem. Zmniejszyłem w ustawieniach zasięg widzenia i szedłem patrząc pod nogi. Po burzy, gdy pojawiły się dalsze tekstury, wszystko wróciło do normy.
Byłem w jantarze, była noc (bez godziny grozy) i nie mogłem wejść do bunkra ani spać bo naznaczonemu było zbyt strasznie.Zrobiłem quicksave i poszedłem do dziczy, przy wczytywaniu był wylot, a teraz żaden save nie działa.
@Zwinny - Mimo że w opcjach sterowania modów, są opcje dla quicsave, to nie należy tego używać, bo często powoduje to ich uszkodzenie i dalsze skutki odczuwalne w twardych zapisach.
Jak masz zapis na Jantarze sprzed godziny grozy, albo ten przed wejściem na niego, wczytaj i godzinę grozy przetrwaj na dachu bunkra, starając się przy okazji natłuc zombiaków. Zabici, po godzinie grozy nie znikają, możesz pozbierać ich ręce potrzebne do jednego z zadań Akima. A jak je zrobiłeś, to za rączki leci kasa.
I jeszcze przypomnienie. Można robić szybkie zapisy metodą scigacz1978. Jest cały temat jak to zrobić. Wtedy masz pewność, że nic Ci się nie spieprzy.
Mod jest wiieellki. Dużo rzeczy może się popsuć. Dla własnej wygody i żebyś miał w razie problmów do czego wracać graj sobie na 10-20 zapisach. Najwyżej co jakiś czas przenisiesz sobie niepotrzebne do jakiegoś folderu.
I tak mialeś pecha bo NS 2016 w porównaniu np do OP2 to dzień do nocy
Stalkerzy pomóżcie bo mnie zaraz coś trafi . Problem jest raczej techniczny niż fabularny ale postanowiłem napisać w tym dziale. Ciągłe wyloty w tej części Prypeci uniemożliwiają mi odszukanie trzeciego schowka Kosti . Ani żonglerka ustawieniami grafiki ani inne zabiegi nie pomagają wylot po kilku sekundach i koniec . Dlatego proszę jakby się ktoś nudził i wziął schowek z dworca i odszedł gdzieś na bok np. koło Doktora byłbym wdzięczny i mógł grać dalej . Dołączam mój oststni save .
Więc tak.
Najgorzej, że to wyloty bez loga i nie wiem co było przyczyną.
Jednak ogarnąłem temat i teraz już nie wyrzuca przy przejściu między lokacjami. Zaliczyłem Bar Dzicz Magazyny Wojskowe. Udało mi się wszystko pokleić i teraz jesteś obok Kostii do rozliczenia masz schowki z Prypeci.
Masz też rozliczone zadanie na Złote Kotlety dla Ducha (jest na Radarze) Idź do niego bo coś jeszcze chciał
ale nie miałem czasu czytać bo tekstu było dużo
Masz też dużo dodatkowego sprzętu więc przejrzyj, co nie potrzebne zostaw w schowku lub sprzedaj.
Polecam zostawienie Snajperskiego Wintareza (nie pytaj skąd jest )
Coś pozmieniałem w ustawieniu artów na pasie bo dla testów wyrzucałem wszystko z ekwipunku.
Mod co raz pokazywał, że masz ustawiony za wysoki poziom trudności do poziomu gry.
I jeszcze jedno w przypadku wylotów bez loga cofaj się do wejścia na lokację
przynajmniej na razie.
To chyba wszystko w razie pytań jestem cały czas na forum.