Problemy ze schowkami i przedmiotami w NS 2016

Drogi  - pytanie mam niezobowiązujące. Czy “Playboye” na które natykamy się gdzieniegdzie, są pozostałością po OP-ku? Czy - być może - będą grały jakąś dalszą rolę.

Wedle mej wiedzy, ważny jest tylko jeden. Ten z trzema panienkami. Reszta to po prostu folklor.

1 polubienie

CZyli - jak rozumiem - pozostałości po questach zbierackich . Do dymisji ze schowka.

Zadanie na zdjęcie Mózgu i Kontrolera dla Klonowa w Warlabie różni się lokalizacją tego drugiego obiektu i jego “zawartością”. Czyta kto chce:

Spoiler

kontroler działa na nas już w podziemiu - ale tam go nie ma, jest na powierzchni:

Przy robieniu zdjęć teraz już nie trzeba wyjmować broni z 2 slotu 

Drogi - czy kupowałeś od Maxa mieszankę do miotacza?

Nie używam miotacza - mam lepsze zabawki, w związku z tym nie kupowałem .

OK - to pozwolę sobie przedstawić mały problem( być może występuje tylko u mnie ) - można zaopatrzyć sie u Maxa z Wolności w paliwo - gotową mieszankę - do miotacza. Problem w moim przypadku  wygląda tak:

• w/g dlalogu z maxem -15 sztuk gorzały za kanisterek  z paliwem

• klikam - nastepuje wymiana dóbr 

• i po chwili znika z inwentarza tak 15 butelek , jak i kanister !!!

Co ciekawe - rozładowanie tego Opryskiwacza powoduje także zniknięcie  “amunicji”- definitywne. Pisząc krócej - w moim przypadku Miotacz-Opryskiwacz jest  zbednym obciążeniem - w tej chwili.

W przejściu podziemnym do Prypeci znajduje się ciało Saszki Pająka (Pałuka). Przy nim PDA z opisem jego schowka.

Lokalizacja schowka Saszki Pająka:

Spoiler

FILM JAK DOJŚĆ:

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=yafFXeWK70c

I znów mały problem. Robię questa na łapankę pieska w  Zapomnianym Lesie  aby w zamian uzyskac info o latarkach dla Górnika ( ot taka mała zmiana w stosunku do Opka). Mam uzyc to “cuś” przedstawione poniżej - ot taki humanitarny usypiacz . Tylko nie wiem jak tego użyć . Pod obydwoma przyciskami myszy mam zoom/lunetę.No fajnie , tylko  jak użyć cyngla? No chyba że tu ma zaistnieć opcja siłowa czyli kolba w łeb. Ale to takie niehumanitarne w stosunku do zwierząt.

Gwoli scisłości - cała reszta broni działa jak trzeba.

Zadanie na kurtkę żwawego mówi “jest w podziemiach pod hangarem na wysypisku” Gdzie na wielkiego potwora spagetti są podziemia pod hangarem na wysypisku?

Jak idziesz od drogi do hangaru przed wejściem skręć w lewo w stronę dźwigu. Zaraz za rogiem skręć w prawo i po lewej stronie dwa metry od hangaru masz takie rusztowania żelastwo (po środku między hangarem a dźwigiem). Wśród tego żelastwa będzie klapa.
Jak staniesz przy niej albo na niej pojawi się polecenie “Podnieś”  

4 polubienia

Dzięki, zauważyłem właśnie że w tej wersji soli jest dużo takich ukrytych małych pomieszczonek. Byłem pod wrażeniem jak wszedłem do silosa na wysypisku : D. A jeszcze małe pytanie, czy Dzik na DM ma zginąć? W OP dawał sporo zadań.

Dzik na Dm może spokojnie zginąć. Do niczego nie jest potrzebny oczywiście z wyjątkiem klucza do X18 który wyjmiemy z jego stygnących zwłok.

1 polubienie

Pytanie retoryczne. Dał mi Kostia pierwszy schowek w lokomotywie. Ale za cholerę nie mogłem go “otworzyć”. Na żadnym kucaniu. Zwiększyłem zasięg zabierania, nie pomogło.

Czy ktoś też miał taki problem? Jak go rozwiązał. Wczytałem zapis i Kostia posłał mnie do młyna. Mimo że widać było tylko rożek plecaka, dało się go otworzyć.

Czy jest do S2016 fix na bardzo niskie kucanie?

O jej o jej.. 

wstaw sejwa a potem zobaczymy   

@kondotier schowek znajduje się w lokomotywie po jej prawej stronie patrząc w stronę zasypanego tunelu.

Gdzie znajdę monety godzinę krążyłem po Pieczarze i nic.

52 minuty temu, kondotier napisał:

Czy jest do S2016 fix na bardzo niskie kucanie?

w pliku gamedata/creatures/actor :

ph_box0_center            = 0.0,  0.9,   0.0
ph_box0_size            = 0.35, 0.9,   0.35
ph_box1_center            = 0.0,  0.6,  0.0  
ph_box1_size            = 0.35, 0.6,  0.35   
ph_box2_center            = 0.0,  0.35,   0.0

wstaw wartości jak powyżej, a wejdziesz w kazdą dziurę.

2 polubienia

11 minut temu, boberm napisał:

…wstaw wartości jak powyżej, a wejdziesz w kazdą dziurę.

hmmm…

1 polubienie

7 minut temu, kazik napisał:

hmmm…