Drogi - pytanie mam niezobowiązujące. Czy “Playboye” na które natykamy się gdzieniegdzie, są pozostałością po OP-ku? Czy - być może - będą grały jakąś dalszą rolę.
Wedle mej wiedzy, ważny jest tylko jeden. Ten z trzema panienkami. Reszta to po prostu folklor.
CZyli - jak rozumiem - pozostałości po questach zbierackich . Do dymisji ze schowka.
Zadanie na zdjęcie Mózgu i Kontrolera dla Klonowa w Warlabie różni się lokalizacją tego drugiego obiektu i jego “zawartością”. Czyta kto chce:
Przy robieniu zdjęć teraz już nie trzeba wyjmować broni z 2 slotu
Drogi - czy kupowałeś od Maxa mieszankę do miotacza?
Nie używam miotacza - mam lepsze zabawki, w związku z tym nie kupowałem .
OK - to pozwolę sobie przedstawić mały problem( być może występuje tylko u mnie ) - można zaopatrzyć sie u Maxa z Wolności w paliwo - gotową mieszankę - do miotacza. Problem w moim przypadku wygląda tak:
-
w/g dlalogu z maxem -15 sztuk gorzały za kanisterek z paliwem
-
klikam - nastepuje wymiana dóbr
-
i po chwili znika z inwentarza tak 15 butelek , jak i kanister !!!
Co ciekawe - rozładowanie tego Opryskiwacza powoduje także zniknięcie “amunicji”- definitywne. Pisząc krócej - w moim przypadku Miotacz-Opryskiwacz jest zbednym obciążeniem - w tej chwili.
W przejściu podziemnym do Prypeci znajduje się ciało Saszki Pająka (Pałuka). Przy nim PDA z opisem jego schowka.
Lokalizacja schowka Saszki Pająka:
FILM JAK DOJŚĆ:
I znów mały problem. Robię questa na łapankę pieska w Zapomnianym Lesie aby w zamian uzyskac info o latarkach dla Górnika ( ot taka mała zmiana w stosunku do Opka). Mam uzyc to “cuś” przedstawione poniżej - ot taki humanitarny usypiacz . Tylko nie wiem jak tego użyć . Pod obydwoma przyciskami myszy mam zoom/lunetę.No fajnie , tylko jak użyć cyngla? No chyba że tu ma zaistnieć opcja siłowa czyli kolba w łeb. Ale to takie niehumanitarne w stosunku do zwierząt.
Gwoli scisłości - cała reszta broni działa jak trzeba.
Zadanie na kurtkę żwawego mówi “jest w podziemiach pod hangarem na wysypisku” Gdzie na wielkiego potwora spagetti są podziemia pod hangarem na wysypisku?
Jak staniesz przy niej albo na niej pojawi się polecenie “Podnieś”
Dzięki, zauważyłem właśnie że w tej wersji soli jest dużo takich ukrytych małych pomieszczonek. Byłem pod wrażeniem jak wszedłem do silosa na wysypisku : D. A jeszcze małe pytanie, czy Dzik na DM ma zginąć? W OP dawał sporo zadań.
Dzik na Dm może spokojnie zginąć. Do niczego nie jest potrzebny oczywiście z wyjątkiem klucza do X18 który wyjmiemy z jego stygnących zwłok.
Pytanie retoryczne. Dał mi Kostia pierwszy schowek w lokomotywie. Ale za cholerę nie mogłem go “otworzyć”. Na żadnym kucaniu. Zwiększyłem zasięg zabierania, nie pomogło.
Czy ktoś też miał taki problem? Jak go rozwiązał. Wczytałem zapis i Kostia posłał mnie do młyna. Mimo że widać było tylko rożek plecaka, dało się go otworzyć.
Czy jest do S2016 fix na bardzo niskie kucanie?
O jej o jej..
wstaw sejwa a potem zobaczymy
@kondotier schowek znajduje się w lokomotywie po jej prawej stronie patrząc w stronę zasypanego tunelu.
Gdzie znajdę monety godzinę krążyłem po Pieczarze i nic.
52 minuty temu, kondotier napisał:
Czy jest do S2016 fix na bardzo niskie kucanie?
w pliku gamedata/creatures/actor :
ph_box0_center = 0.0, 0.9, 0.0
ph_box0_size = 0.35, 0.9, 0.35
ph_box1_center = 0.0, 0.6, 0.0
ph_box1_size = 0.35, 0.6, 0.35
ph_box2_center = 0.0, 0.35, 0.0
wstaw wartości jak powyżej, a wejdziesz w kazdą dziurę.
11 minut temu, boberm napisał:
…wstaw wartości jak powyżej, a wejdziesz w kazdą dziurę.
hmmm…
7 minut temu, kazik napisał:
hmmm…