Problemy ze schowkami i przedmiotami w NS 2016

Mam problem z odnalezieniem schowka na Bagnach, po tym jak znalazłem notatkę w paszczy dzika w bazie powinności. Mogłby ktoś podpowiedzieć?

Z tego co pamiętam, to znajduje się w tym miejscu.

3 polubienia

Fioletowi npc to wrogowie których uratowaliśmy od śmierci dając im apteczkę … Monolit zmienia frakcję na Wolność lub neutrał i spaceruje po całej zonie ;p

Nie zawsze opłaca się ratować wroga. Kiedy przyjdę na miejsce ich spawnu drugi raz, to ja walczę z czerwonymi, a dziad w tym czasie mi ich plądruje.

Miałem rannych żołnierzy pod mostem na Kordonie. Dałem im apteczki, ale już za moment byli trupami, zabici przez “zdrowych” kolegów.

Fioletowi npc? : D nie widziałem takich. Wiele razy uratowałem tych którzy chcieli mnie ukatrupić i gdy tylko się odwracałem lub odchodziłem na krok od nich to zaraz zmienili zdanie i wpakowali mi kilka kulek z mózg.

Na fioletowo, są zaznaczani na mapie. Przy spotkaniu są na zielono. Widocznie dawałeś przeterminowaną apteczkę :face_with_tongue: .

Mam tu dwa pytania.

1. Czy aby szukać schowka Szaszki Pająka w tunelach Prypeci, jest jakieś konkretne naprowadzenie, czy tylko ta informacja z “powiedz coś ciekawego”, jaką mamy od M. Kulinara.

2. Na gameplayach widzę że do broni zachodniej, doczepione są granatniki podlufowe M203. Jeszcze na taki w grze nie natrafiłem. Pytanie: gdzie go można uzyskać, lub czy były dodane spawnerem (którego nie mam).

DODANO: Pierwsze pytanie już nie aktualne. Saszka Pająk sam się znalazł na początku podziemi, a trochę dalej 10 jego imienników w różnych rozmiarach. Pomogły kapsuły z anomaliami. Postawione w odpowiednich miejscach, zrobiły swoje.

@kondotier

1. Ciało z PDA znajdziesz po wejściu do podziemi Prypeci, będziesz widział na mapce.

2. Z tego co pamiętam, to znalazłem kilka w schowkach.

1 polubienie

Kupa schowków znaleziona i ani jednego M203. Może to zależy od wybranego rodzaju schowków.

Z tymi schowkami to jakoś dziwnie zrobili. Gram na tych rzadkich. Początek gry, pierwszy trup na Kordonie, info o schowku i jeb… egzoszkielet :grin: Do Czerwonego Lasu jeszcze nie doszedłem, a tam czeka na mnie ich aż 8.

Zresztą pewnie we wszystkich będą same arty, bo na poziomie wyruszenia na Prypeć, nic oprócz świecidełek mi się nie trafia.

2 polubienia

Nowy folder.7z@_KieŁ_ nie tylko arty. Mnie np. sypie różnego rodzaju egzami i to nawet po 3 sztuki w jednym schowku. Mam też ciekawe egzemplarze różnych broni. Za to brak takich duperelek, jak granatniki podlufowe, celowniki itp.

A przy okazji, mam prośbę do tych, co grają ze spawnerem. Dołączam mój zapis w Kociarni, przed Żwawym. Mam mu oddać kurtkę bandyty, którą mam w ekwipunku. Zadanie na jej oddanie jest aktywne. Żwawy zaznaczony, zadanie ma czerwoną gwiazdkę, kurtka 100% sprawna, ale nie chce jej ode mnie przyjąć. Chcę prosić, abyście sprawdzili u siebie, czy będzie tak samo. Jak się nie uda z tą co mam, aby zespawnować tę dla Żwawego i zobaczyć czy na niej zaliczy.

A i druga prośba, bez względu na to czy z kurtką się uda czy nie, aby zespawnować mi radiostację dla Wika i 2 granatniki podlufowe M203 do broni NATO.

Poczekam z grą, tak do 18tej.

Nowy folder.7z

@kondotier Masz rację, ja na początku miałem ustawione “klasyczne”. Dopiero po już dość długiej grze ustawiłem na “rzadkie”.

No to co? Nikt nie pomoże w problemie drugi post wyżej ?smile_0094? :tired_face: ? Jak ruszę z grą, dołączony save stanie się nieaktualny.

@kondotier Pomógłbym, ale niestety usunąłem już moda…

@kondotier Gdzie jest ten dołączony zapis bo nie widzę. Ze spawnowaniem raczej nie pomogę bo nie posiadam go, granatniki M203 też ciężko było znaleźć i o ile pamiętam ktoś mi dał go w nagrodę za jakieś zadanie ale niestety nie wiem za które a jeszcze inaczej ostatnio parę zdemontowałem z używanych broni po wrogach, które mieli wmontowane.

Daję jeszcze raz

Nowy folder.7z

@kondotier - pozwoliłem sobie na uruchomienie Twojego save.

Primo - masz nie te kurtę co trzeba - ma być kurtka kolcza ( czyli jak mniemam z wszytą kolczugą?) a nie z maską p-gaz. Załatwione.

M203 - sztuk 2 w plecaku .

Radiostacja dla Wilka - item.

Jakby co - służę pomocą.

1805 eksperyment1.dds

1805 eksperyment1.sav

2 polubienia

Zgadza się to nie ta kurta. Musi być kolcza. Z tego co widzę w zadaniu to pierwszy punkt na odnalezienie jej wykonałeś, i być może sprzedałeś tą niewłaściwą komuś.

2 polubienia

@boberm - Pokłony za pomoc :folded_hands: . Nie ta kurtka to chyba stąd, że idąc do Żwawego miałem jeszcze kilka takich jak w inwentarzu. I widocznie odkładając do schowka je pomyliłem. Bo za pierwszą wizytą w Kociarni, Żwawego nie było, widocznie znowu próbował wojsko pod mostem nożem pozabijać.

Sava sprawdziłem, jest wszystko w porządku.

Bardzo proszę o pomoc. Mam problem w labiryncie, dodam że przejrzałem forum (w tym poradniki, filmiki ect…) używałem również “wójka googla” i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Ale do rzeczy, w zadaniu od Górnika na uwolnienie jakiegoś gościa, jest taki problem że w miejscu w którym powinna (według poradnika) być skrzyneczka, czyli w jaskini gdzie można wskoczyć lub się przenieść teleportem, jej tam nie ma. Nie mam żadnego kodu do drzwi ani stosownej adnotacji w PDA, przeszukałem wszystkie zwłoki zabitych fanatyków i nic nie znalazłem. Nie wiem co dalej z tym zadaniem mam robić… Dodam jeszcze że wczytywałem lokację i cały czas to samo. Jest coś jeszcze, a mianowicie w miejscu w którym powinien być teleport, w części labiryntu z tunelami to jego tam nie ma i dla tego musiałem wskoczyć do wspomnianej jaskini z półki skalnej.