Fabuła jako takie wprowadzenie do czegoś większego nawet spoko, zostawia niedosyt i myślimy co się dalej wydarzy Jak na mini moda nie jest taki najkrótszy zajął mi ze 4 godzinki, a pewnie jakbym trochę bardziej poszukał schowków i chciał zaliczyć ostatnie 2 questy poboczne to i z 5-6 bym wyciągnął.
Graficznie bardzo ładny (dobra ta uschniętą roślinność, nie biła tak po oczach jak czerwone trawy w Złotym Kufrze 2 ), fajny pack broni, dobre udźwiękowienie moda, fajne te odgłosy gdzieś tam daleko w tle.
Jest nawet krótka cutscennka i parę tych plansz podczas rozmów radiowych, czy też te różne klikane menusy gdy mamy coś dostroić, włączyć itp małe rzeczy, a cieszą.
W minusach nie mam za bardzo co wpisać.
Czasem trochę przyciął na najwyższych ustawieniach, w questach problemów nie miałem (kondotier wspomniał o bugu w jednej rozmowie, jak nie mamy 15tyś ale ja akurat wtedy miałem kasiorę).
Polonizacja praktycznie bezbłędna, gdzieś w początkowej rozmowie zauważyłem Taak, zamiast Tak, no i podczas z walki z najemnikami gdy wciskałem F żeby znaleźć broń ofiar w pewnym momencie miałem dłuuuugaśny napis nie mieszczący się na ekranie. To FN2000 nie wyświetla nazwy tylko opis broni ale w niczym to nie przeszkadza.
Może nie trafiłeś w “piksel” otwierający schowek, w niektórych modach trzeba się nacelować żeby znaleźć to miejsce, w którym pojawia się F (Otwórz schowek). Czy w tym tak jest nie jestem pewien, otworzyłem tylko kilka, a sporo nie zdążyłem bo mod mi się skończył
Co prawda temat dotyczy prologu do Odstępcy, ale na razie postanowiłem wrzucić tutaj informację, że mod żyje i ma się całkiem nieźle. Mamy okazję nawet spojrzeć na pierwsze, krótkie wideo, prezentujące fragment rozgrywki na statycznym oświetleniu:
Klikasz w to co zakreślone i czekasz minutę ( widać taki szary pasek upływu czasu ), a po pojawieniu się nowego okna, pierwszy przycisk z lewej (Skaczat s sajta ).