Projekt "Odstępca"

A ja spytam tak bardziej technicznie bo pogrywam sobie w Odstępcę - czy osoby, które aktualnie go ogrywają lub ogrywały miały w opcjach grafiki dostępny render DX10 jako maksymalny? W sensie u was też nie było na liście DX11 do wyboru? Bo się zastanawiam czy twórcy zapomnieli go dodać lub nie zoptymalizowali i przez to jest niedostępny czy u mnie jest coś nie tak?  

Tak, najwyższy render to DX10. Ale nie zapominaj, że mod został udostępniony warunkowo jako niedokończony. Do dokończenia sporo brakuje, patrząc po niegrywalnych ( chociaż dostępnych ) lokacjach. Ten kto się weźmie za dokończenie, ma od dotychczasowych autorów moda zezwolenie, na zrobieni co chce. Jak się taki znajdzie to DX11 może doda.

O tym, że wydali niedokończony mod to wiem Śledziłem temat na bieżąco. Byłem po prostu ciekaw czy to u mnie coś jest nie tak, że nie ma DX11 czy po prostu go nie ma, ale teraz już wszystko jasne  

Ciekawe czy ktoś się weźmie za dokończenie go - ja obstawiam, że prędzej ktoś napisze zupełnie nową fabułę i stworzy zupełnie nowe zadania na tych lokacjach, ale to tylko takie moje gdybanie - równie dobrze mod juz może na zawsze pozostać w takiej formie w jakiej jest obecnie, ale miejmy nadzieję, że tak się nie stanie.

1 polubienie

Rzeczywiście. Zagrać w tego moda to mus. Pełne zaskoczenie. Lokacje, PDA - szok. Autor solidnie popracował, ale niestety nie do końca. Pomyśleć - co by było jakby mod miał pełną fabułę ?! Spokojnie pretendowałby do moda roku. Chętni muszą zadowolić się tym co jest. Niestety, myślę jak inni, że autor dał sobie z nim spokój i jedynie ktoś inny stworzy należny mu scenariusz.

A tu wlazłem. Wyżej się nie dało.  

Spoiler

1 polubienie

Autor moda w wyjaśnieniu, dlaczego mod pojawia się niedokończony, stwierdził, że to właśnie brak osoby która by zrobiła dalszy ciąg scenariusza jest tego przyczyną. Dał takiej osobie jak się pojawi, wolną rękę. Ale patrząc na to co się teraz dzieje, że cały nacisk poszedł na grafikę, paczki z bronią i pseudorealizm zamieniający mody w symulatory, szybko się taki nie znajdzie. No cóż, łza się w oku kręci :cry:.

1 polubienie

jakie są wymagania systemowe ?

Nie znalazłem nigdzie wymagań systemowych. Na pewno działa na W7 i W10.

Stanley:

Системные требования:
Операционная система: Windows XP /Windows Vista /Windows 7 /Windows 8.1 / Windows 10
Процессор: Intel® Core™2 Duo 2.4 GHz / AMD Athlon™ X4
Оперативная память: 2 Гб (и выше)
Видеокарта: 512 Mb - 1024 Mb / nVIDIA® GeForce™ / ATI Radeon®
Звуковая карта: Звуковое устройство, совместимое с DirectX® 

dzięki wielkie kol. vidkunsen. Mam nadzieję że polezie na moim XP 32-bit

Nie widzę bronni ani celownika  co  może być   tego przyczyną  ,po reinstalacji moda( pierwsza instalacja wywalała mi się po rozwaleniu teleportu na lotnisku   , tu bron była widoczna )

a w opcjach gry nie było czegoś takiego jak “pokaż broń” albo “ukryj broń” i odpowiednio zaptasz albo odptasz opcję.

Zero reakcji na przyciski, nie widać trupów  choć kropki as .

4 godziny temu, gucio46 napisał:

Nie widzę bronni ani celownika  co  może być   tego przyczyną  ,po reinstalacji moda( pierwsza instalacja wywalała mi się po rozwaleniu teleportu na lotnisku   , tu bron była widoczna )

W modach do S.T.A.L.K.E.R.-a wszystko jest możliwe, więc nie ośmielę się strzelać co może być przyczyną tego problemu.

Widok broni i celownika można zmienić komendami w konsoli, odpowiednio:

hud\_weapon [on/off]

hud\_crosshair [on/off]

2 polubienia

Mam zadanie odnaleźć plecak w legowisku 4 pijawek, ale nie mogę ich przejść. Mieliście z tym probem?

Patrz od 8 min.

https://www.youtube.com/watch?v=dMFfcUOX0Y8

2 polubienia

W dniu 28.02.2021 o 16:10, gucio46 napisał:

Zero reakcji na przyciski, nie widać trupów  choć kropki as .

U mnie znowu nie reaguje na przycisk od PDA oraz nie mogę zrobić szybkiego zapisu, tylko twardy przez menu, ocb z tym? wie ktoś?

dobra u mnie się wyjaśniło, myszka mi się popsuła, przestały działać boczne przyciski które odpowiedzialne były za szybki zapis i PDA, no tego to się nie spodziewałem, myszka wcale nie najtańsza bo prawie stówę kosztowała a nawet roku nie ma, szok jak dla mnie, co oni teraz za szajs robią?:flushed_face:

33 minuty temu, cez137 napisał:

myszka wcale nie najtańsza bo prawie stówę kosztowała a nawet roku nie ma, szok jak dla mnie, co oni teraz za szajs robią?:flushed_face:

A człowiek ma 10 letniego 4techa co 20 zł wtedy kosztował i nie do zarypania

1 polubienie

Trochę trwało od wpisu, ale tu nie zaglądałem. Nie musisz przypuszczać, że autor moda na tym co udostępnił, skończył pracę nad modem. On o tym oficjalnie powiadomił i z żalem stwierdził, że to z przyczyny braku kogoś, kto by zrobił resztę fabuły. Scenariusz mieli, ale “robotnika” brakło.

Dał też oficjalne przyzwolenie każdemu, kto fabułę moda dokończy.

1 polubienie

dziękuję za link - udało się. Mod bardzo przyjemny.