Mozemy sie spodziewac nowych modeli?
ale po co tyle broni na start
Mod zawiera plik testowy, abym mógł przetestować większość broni na miejscu.
fanta i sprite super
Będzie jeszcze Coca-Cola, tylko muszę to jakoś ogarnąć.
mówisz, że będzie jeszcze poprawiony? No to czekam na wersje finalną.
Owszem.
odgłosy fajne
Dodam, że odgłosy broni zostały wycięte z gry Rainbow Six 3, jednej z najbardziej realistycznych gier roku 2004 w kierunku broni.
Dobra, wiem jak dodawać mody…wtedy popełniłem mały błąd, odgłosy fajne, tekstury git, gnomus ok, fanta i sprite super, ale po co tyle broni na start? Do mutantów dzisiaj nie doszedłem, bo wbiegłem w anomalie, ale mod jest spoko, mówisz, że będzie jeszcze poprawiony? No to czekam na wersje finalną.
Dobra robota, gratulacje.
Rozpocząłeś grę kompletnie od nowa? Pamiętaj o modyfikacji pliku fsgame.ltx i umiejscowieniu folderu gamedata w katalogu z grą tj.:
C:\Program Files\Deep Silver\S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky\
Tych mutantów tam nie ma…miałem tylko dziki.
EDIT:
Sorki za afere, mój błąd, wrzuciłem cały folder BZM…jeszcze raz przepraszam, zaraz sprawdzę.
Popatrz na swoją listę zmian. Nowe mutanty pojawią się przy pierwszej wieży i dalej.
Ekhem…w pierwszych 20 minutach gry żadnych zmian nie doświadczyłem. W jakim etapie gry się mogę spodziewać zmian, bo dotarłem do placówki, w której jest nasza pierwsza emisja i nic nowego.
W modzie pozostały jeszcze pliki testowe, ale prezentuje to, co zrobiłem do tej pory. Mod będzie jeszcze lepszy.
Zaraz pobiorę i powiem jak można ocenić początek.
EDIT
Dzisiaj raczej nie zobaczę.
W tej wersji nie każda broń ma nowy dźwięk i teksturę, menu pozostało bez zmian, możliwe są niedoróbki.
http://rapidshare.com/files/225286166/BZM.rar
Jutro moda uzupełnię i ulepszę, ewentualnie naprawię też błędy.
No to znaczy że dziś ma wyjść mod, chyba że bawisz się w GSC, wtedy przełożysz datę na jutro ![]()
Jutro dam całą listę zmian wraz z modem
Zamiast tych przedmiotów dodam Fantę Orange w puszce i może jeszcze coś wymyślę. Zapowiada się ciekawie.
Dobra, to tych przedmiotów nie musi być. I tak bez nich mod jest dobry.
W kwestii tych przedmiotów z Random Moda, to naprawdę nie wiem, czy mogę je zaimplementować. Zostały one prawie w całości stworzone przez Micha (ja tylko pomogłem mu przy hakowaniu modelu) i nie mam z nim kontaktu, a do forum na którym obecnie przebywa nie mam dostępu. Mogę mu wysłać jednak maila, ale wtedy Better Zone Mod wyglądałby jak okrojony Random Mod.
EDIT:
Moda na pewno skończę jutro, a nie tak jak napisałem wcześniej, że dzisiaj. Powód jest taki, że Czyste Niebo wczytuje mi się ponad pół godziny, kiedy Cień Czarnobyla wczytuje się tylko 5 minut.
No niby nie ma być innowacji, ale czekam na tego moda, bardziej się niecierpliwie niż na Lost Alpha mod for S.T.A.L.K.E.R. SoC.
Mod powinien pojawić się jutro, ale od razu mówię, że nie należy spodziewać się innowacji w tej dziedzinie.
Chłopaku nim pojawi się Call of Prypiat to powstanie masa modów i będą w to ludzie pykać i jak znam życie to po ukazaniu się to się nie skończy.
Arr…ciekaw jestem jakie wzięcie będzie miał mod…pewnie nie duże, bo wielkimi krokami zbliża się Call of Pripyat…
Jutro wracam do prac, niestety czwartek i piątek miałem zajęty. Co do wyciętych kreatur, musiałem użyć spawna z Basix Moda, z którego Random Mod również korzysta. Jeśli miałbym stworzyć nowy, każdą lokację musiałbym przechodzić od nowa, co nie za bardzo jest dla mnie na miejscu.
No i jak tam prace? Dużo zostało? Bo chciałbym spożytkować dni od środy do piątku rozkoszowaniem się nim, bo wolne mam (3-cie klasy egzaminy).