Przestrzenna Anomalia (Update 4.1)

Przedwczoraj skończyłem tłumaczenie ostatniego pliku, ale to jeszcze nie koniec. Dobrze będzie, jeśli ewentualny gracz pozna ważne dla fabuły myśli oraz kwestie mówione Zwiera i niektórych personaży. Tak jak to było w Kontrakcie.

7 polubień

Gdyby miał ktoś problem z instalacją repacka z torrentów, to należy zmienić nazwę pobranego katalogu:

Instalacja1.jpg.8def94b545c29808b2456964027a8ab3.jpg

na nazwę widoczną w oknie instalatora, jeżeli tego nie zrobimy instalator nie będzie widział plików do rozpakowania.

Nazwa folderu po zmianie:

Instalacja2.jpg.f9a0fe6adbbabb960703ee3bde9664c0.jpg

4 polubienia

Spolszczenie powinno być dzisiaj do pobrania.

Ukłony dla za pracę nad “ugraficznieniem” myśli GG, i niektórych kwestii wypowiadanych przez stalkerów. Podziękowania płyną również do a i  za testy spolszczenia.

Parę być może przydatnych informacji:

Spoiler

Żeby mieć możliwość dotarcia do końca fabuły z zakończeniem na Stacji Diggerów, należy:

1. Nie pokazywać się (nie strzelać) Stroigławowi w Jamie.
  2. W trzecim rozdziale Zwier ma oświadczyć Markusowi, że nie jest mu łatwo zabijać najemników (2 opcja dialogowa, tak trzeba).
  3. Oddać Łysemu artefakt Serafim.
  4. Wyjawić Stawridowi plany bandytów dotyczące ucieczki.

* Wpisy w Osobistym notatniku należy czytać na bieżąco.
* Dobrze byłoby unikać wychodzenia z inwentarza klawiszem Esc (można stracić jakąś myśl GG).

6 polubień

Dzięki  za spolszczenie. Dla  i testerów też podziękowania. Zacząłem rozgrywkę i już na początku widać różnice w stosunku do wersji 4.0. Zapowiada się niezły mod

Wcześniej, ten ranny żołnierz kuśtykał przez pół lokacji, a my za nim. Teraz jest przerywnik i pojawiamy się obok bazy

5 polubień
  • Po wpisie @smox o zmianach już na początku moda mam pytanie, czy są to jakieś istotne zmiany w stosunku do poprzednich wersji ( np. w fabule ), czy tylko kosmetyka. No i czy jest inne jakieś zakończenie, czy też z poprzedników.

mod nie tylko zapowiada się na niezły, jest po prostu całkiem fajny . Warto zerknąć w spoiler -a jeżeli chcesz trochę inne i dłuższe zakończenie.

2 polubienia

. Generalnie fabuła nie została zmieniona, zmienione zostały, niektóre zadania, dodano nowe questy poboczne. Kosmetyka, której dokonano to nie tylko zmiana wizualnej strony modyfikacji, jak przebranie stalkerów, tekstur otoczenia czy nowa paczka broni, ale przede wszystkim zmiana charakteru i atmosfery całej historii.

Zakończenia są trzy:

1. Można z Hunterem opuścić Zastawę.
  2. Końcówka ze Stroigławem (tak jak w 4.0).
  3. Dotrzeć do Stacji Diggerów i spotkać się z Markusem. Do tego trzeba zastosować się do wskazówek ze spoilera na poprzedniej stronie, o których wspomniał .

Przykłady kosmetyki, której wcześniej nie było: wprowadzenie do każdego rozdziału, które wygłasza nasz GG i dodane małe podziemia na Kordonie. Jest to część zmian.

2 polubienia

Czyli muszę poczekać, aż mi mod mocno wywietrzeje z głowy.

Gdyby ktoś chciał zobaczyć jak wygląda wersja 4.1, ewentualnie wystąpiły jakieś problemy w rozgrywce, to tu jest przejście moda na Youtube -

3 polubienia

W zasadzie problemów z przejściem moda nie powinno być, ale podpowiedzi zawsze nigdy za wiele i ewentualnie można popatrzeć jak grali inni. 

Kordon - Wioska nowicjuszy - Bar nr 92. Na Kordonie jest sporo innych zmian, jestem pod wrażeniem.

2 polubienia

Myślę, że Zastawa też Ci się spodoba.

1 polubienie

Gdzie znajdę Lewsze?

Budynki, lewy górny róg mapy.

1 polubienie

Piękny mod wciągnął jak bagno, daje 9/10 bo przeszedłem za jednym podejściem. Dziękuje za polonizacje 

Miałem zakończenie z samobójstwem :frowning: może ktoś opowiedziec o drugim zakończeniu?

1 polubienie

Przecież są opisane wszystkie zakończenia:

//stalkerteam.pl/applications/core/interface/js/spacer.png

zakończenie z Markusem wydaje się kanoniczne, co on nam tam mówi? 

- O to musisz zapytać tego, kto opisał zakończenia. Ja jeszcze w 4.1 nie grałem. Chyba że znajdziesz jakiegoś gameplaya z tym zakończeniem i dasz mi naprowadzenie, to odsłucham wypowiedź.

. W końcowej scenie Markus wyjaśnia Zwierowi, kim naprawdę jest Stroigław i jaka jest w tym wszystkim rola naszego najemnika.

Ostatnie słowa Zwiera (dzięki Rangers801), każdy, kto zagra i dotrze do Stacji Diggerów, będzie mógł sobie przeczytać, tak zresztą jest w przypadku każdego zakończenia.

1 polubienie

3 godziny temu, gawron napisał:

. W końcowej scenie Markus wyjaśnia Zwierowi, kim naprawdę jest Stroigław i jaka jest w tym wszystkim rola naszego najemnika.

Ostatnie słowa Zwiera (dzięki Rangers801), każdy, kto zagra i dotrze do Stacji Diggerów, będzie mógł sobie przeczytać, tak zresztą jest w przypadku każdego zakończenia.

Masz może zapis z gry? już usunąłem moda a popełniłem błąd na początku rozrywki