Włóczykij - nie nie znam się.
p.s. ja to nawet nie wiem o czym ty do mnie piszesz! ![]()
p.s. 2 - dział mechanicy, polecam.
Włóczykij - nie nie znam się.
p.s. ja to nawet nie wiem o czym ty do mnie piszesz! ![]()
p.s. 2 - dział mechanicy, polecam.
40 minut temu, Włóczykij napisał:
No i jedno jeszcze mnie interesuje - czy da radę zmienić odpowiednią linijkę, w odpowiednim pliku, bym mógł zamontować, np. GP25 i ACOG do AKS-74U?
Zmiana jakiejś linijki w configach to ciul - jak model broni nie wspiera montowania danego dodatku, to nic nie zrobisz.
W tego moda jeszcze nie grałem, więc nie wiem jak tam namodzili, ale gdybym miał zgadywać, to na 99% model AKSU nie będzie wspierał ani ACOGa, ani GP25.
W dniu 12.06.2020 o 21:33, ArNie napisał:
Zmiana jakiejś linijki w configach to ciul - jak model broni nie wspiera montowania danego dodatku, to nic nie zrobisz.
W tego moda jeszcze nie grałem, więc nie wiem jak tam namodzili, ale gdybym miał zgadywać, to na 99% model AKSU nie będzie wspierał ani ACOGa, ani GP25.
Jakbym miał zgadywać, to granatnik też bym wykluczył, ale ACOG może dałoby radę. Kto wie? Może w tym modzie jest możliwość zamontowania jaskółczego ogona, lub już jest zamontowany (ew. automatycznie się pokazuje po podczepieniu czegoś standardu RIS/RAS)? AK wcale nie musi mieć dedykowanych celowników.
W dniu 12.06.2020 o 21:14, MaklerR napisał:
@Włóczykij Podeślij mi plik config broni, może coś wykombinuje, ale nie obiecuje że nie będzie wylotu.
Czort z podczepianiem dodatków. Dałbyś radę zrobić Full Upgrade do uniformów, jak i broni? Niby duże ułatwienie (choć nie zawsze), ale zawsze to trzeba więcej rubli uzbierać na podrasowanie.
- Czyli więcej zabawy.
Co by jeszcze dołożyć do Przestrzennej Anomalii Update 4.1, żeby ją jeszcze bardziej odpicować?
A może by tak Gunslinger Mod
Mod wydaje się spoko, ale nie umiem wskoczyć do wraku autobusu w jamie, ma ktoś może save po wyjściu z jamy?
12 godzin temu, rudy1986 napisał:
nie umiem wskoczyć do wraku autobusu w jamie, ma ktoś może save po wyjściu z jamy?
Nie da się wejść do autobusu, zresztą nie ma takiej potrzeby. Aby wyjść na zewnątrz, wystarczy przejść tunelem do pomieszczenia, zabrać z plecaka dekoder i po drabinie wspiąć się do góry.
Gdzie moge znaleść Jenota?
Godzinę temu, Rybka napisał:
Gdzie moge znaleść Jenota?
Na poniższym filmiku jest pokazane, gdzie usadowił się Jenot.
początek gry, podchodzę do bariery - i od strony bwp i od autka i dostaję takie coś
FATAL ERROR
[error]Expression : assertion failed
[error]Function : CSE_ALifeInventoryBox::add_offline
[error]File : alife_dynamic_object.cpp
[error]Line : 221
[error]Description : child
pomocy ?
9 godzin temu, koboldzisko napisał:
FATAL ERROR
[error]Description : child
pomocy ?
Chyba ktoś zaliczył wpadkę
A tak na serio to błąd wyskoczył parę razy u Rosjan, nie tylko w PA ale rozwiązania niestety nie znalazłem.
co do wpadki to w małżeństwie wszystko jest planowane
Nauczyłem się omijać ten błąd - jak schowasz broń, nóż, śrubę, detektor i idziesz z rączkami to nie zaliczasz wylotu na barierze - bo dwa razy mnie tam wyrzuciło jak podchodziłem z detektorem
Jak się dostać do schowka zamiatacza? To musi być ta skrzynia w dyspozytorni, ale jak tam wejść.
Już jakiś czas temu naszła mnie ochota na coś typowo fabularnego, a Przestrzenną Anomalię uważam za naprawdę wybitnego moda - jednego z lepszych do S.T.A.L.K.E.R-a.
Bardzo dobra historia, zwroty akcji, dubbing, trochę znanych postaci z trylogii, nowe lokacje - czego chcieć więcej
Podobał mi się również nasz protagonista - Zwier. Czemu ? W końcu gramy najemnikiem, który przed trafieniem do tytułowej anomalii uchodził raczej za bezwzględnego mordercę. Wykonywał powierzone mu rozkazy, przy czym nie wahał się pociągnąć za spust, a nawet wykorzystać naiwnych stalkerów, aby mieć pewność, że osiągnie swój cel. Wygląda na to, że gdyby nie zwykły pech, to dalej pracowałby dla Syndykatu.
W dniu 5.05.2022 o 20:08, Agrael napisał:
Wygląda na to, że gdyby nie zwykły pech, to dalej pracowałby dla Syndykatu.
Pewnie tak by było, najważniejsze, że dla Zwiera nie był to koniec, tylko nowy początek🙂
Na kanale autora PA 4.1 pojawił się nowy filmik:
Jak można zauważyć zaadaptowany został Gunslinger i pojawiły się nowe obiekty na mapie.
Witam mam takie pytanie ile jest zakończeń w przestrzennej Anomali ? ![]()
@wojtek121 w opisie moda w pierwszym poście jest napisane, że są 3 zakończenia.
Witam mam problem ze spolszczeniem, opiszcie mi jak dokładnie mam to robić w repacku
Cześć @sulow.
Jeżeli zainstalowałeś repack, to wystarczy wrzucić zawartość spolszczenia do katalogu z modem. Spolszczenie ma standardowo folder gamedata.