Platforma: Cień Czarnobyla 1.0006
Data premiery: 19.09.2010 r.
Autor: Р.М.А. (Максим Р.)
OPIS:
Spoiler
R.M.A. to próba odtworzenia fabuły z roku 2005. Gra w trakcie rozwoju ulegała ciągłym zmianom: twórcy dodawali jedne rzeczy, a inne usuwali. Osobiście interesowała mnie fabuła z 2005 roku, którą poznałem ze starego builda gry 2215 oraz zachowanych informacji w zasobach ostatecznej wersji gry. Ta fabuła wydała mi się bardziej przemyślana i ciekawa. Nie różni się ona zbytnio od historii Cienia Czarnobyla, głównie osobnymi epizodami, misjami, skeczami, ale dzięki którym gra jest bardziej emocjonująca i wciągająca. W tej modyfikacji starałem się, aby Cień Czarnobyla był jak najbardziej zbliżony do zaprezentowanej historii. Misje, sceny i dialogi zostały przywrócone wszędzie tam, gdzie było to możliwe. W poszukiwaniu prawdy będziesz przetrzymywany w niewoli przez najbardziej tajemniczą i skrytą frakcję w grze. Ukończenie zadań będzie wymagało od gracza wiele wysiłku. W wolnym czasie istnieje możliwość walki z mutantami na w pełni odrestaurowanej starej arenie. Informacje do przywróconej fabuły pochodzą ze starych buildów gry - 2215, 2205, 1935 oraz jej zasobów. Oprócz przywrócenia fabuły, modyfikacja ta naprawia kilka błędów oryginalnej gry. Po jednokrotnym przejściu gry nie zobaczysz wszystkiego, co dodaje mod, ponieważ poszczególne epizody można przejść na różne sposoby.
Wersja 1.0:
- przywrócono wycięte misje, sceny, dialogi wszędzie tam, gdzie to możliwe. Dodatkowo w pełni odtworzono wyciętą arenę (będzie dostępna po przejściu znanej już areny z oryginalnej gry);
- naprawione niektóre błędy oryginalnej gry (poprawki od innych autorów plus własne);
- lekko zmodyfikowany balans gry, dopracowane configi;
- przywrócono kilka wyciętych mutantów, choć będą się pojawiać stosunkowo rzadko;
- możliwość poruszania się zamochodem.
Wersja 1.1:
- Przywrócone 4 lokacje (Martwe miasto, Tajne laboratorium, Generatory i Wojskowe laboratorium) wraz z ich misjami;
GALERIA:
INSTALACJA:
Spoiler
Zalecana kolejność instalacji:
- Cień Czarnobyla 1.0006.
- Pobrane i wypakowane archiwum moda umieszczamy w głównym katalogu gry.
- W pliku fsgame.ltx zmieniamy linię:
$game_data$ = false| true| $fs_root$| na: $game_data$ = true| true| $fs_root$|
LINKI DO POBRANIA:
Spoiler
Wersja 1.1:
Wersja 1.1.5: