Radiophobia 3

**Platforma:**Cień Czarnobyla (repack - wersja samodzielna)
Data premiery: 03.11.2021 r.
Autor: seaz5150
Autor spolszczenia: @Szczepan9205
Śr. długość rozgrywki: (ok. 20 godzin)

OPIS:

Spoiler

Kolejna odsłona znacznie ulepszonej wersji moda, którego główną koncepcją jest udoskonalenie Cienia Czarnobyla. Lista zmian oraz nowości jest obszerna - począwszy od nowego silnika gry, a kończąc na odświeżonej ekonomii lub licznych animacjach.

Cechy moda:

• projekt bazuje na popularnym Ogse 0.6.9.2 (Old Good S.T.A.L.K.E.R. Evolution 0.6.9.2 + Jek@n’s Gameplay Addon) - dodano kilka nowych lub zmienionych na potrzeby moda zadań, nową linię questów po ukończeniu głównej fabuły, a także wprowadzono pewne zmiany w gameplay’u;
  • silnik OGSR - ulepszenia graficzne, nowy render DX11 i wiele innych funkcji;
  • wyższa stabilność;
  • zmiany w ekonomii - amunicja oraz zapasy ułatwiające przetrwanie w niegościnnych warunkach Zony są ograniczone;
  • broń z realistyczną balistyką;
  • animacje używania przedmiotów;
  • pełny arsenał broni z Boomsticks and Sharpsticks PL;
  • dodano pragnienie, a także radioaktywną żywność;
  • dynamiczne wiadomości;
  • nowe artefakty o unikalnych właściwościach;
  • oddzielne sloty na wyposażenie;
  • nowe kombinezony i hełmy;
  • od teraz niektórzy NPC mogą nam towarzyszyć podczas podróży;
  • w pełni działające detektory artefaktów;
  • ulepszona sztuczna inteligencja;
  • dynamiczne anomalie;
  • około 40 nowych zadań;
  • wysokiej jakości tekstury;
  • nowe modele NPC;
  • możliwość snu w wyznaczonych miejscach;
  • customowy ReShade;
  • wykorzystano AtmosFear 3.0 i Absolute Nature 4 z Autumn Aurora 2.1;
  • nowy HUD i efekty wizualne.

GALERIA:

Spoiler

Screeny zostały wykonane z użyciem dodatku Dead Zone.

Prezentacja rozgrywki:

https://www.youtube.com/watch?v=Gp2reYgtA7Q

INSTALACJA:

Spoiler

Zalecana kolejność instalacji moda i spolszczenia:

1. Mod w wersji 1.18 to mod typu Repack. Posiadanie podstawowej wersji gry nie jest wymagane.
  • Rozpakowujemy pobrane archiwum z modem w dowolne miejsce.
  • Mod uruchamiamy przez Radiophobia 3 Launcher.bat.
  • Mod posiada dodatek w postaci ReShade. Aby go zainstalować wystarczy przenieść zawartość dodatku do folderu bin_x64. ReShade działa tylko z renderami DX10 i nowszymi! Usunięcie dołączonego pliku user.ltx spowoduje, że gra powróci do renderowania niezgodnego z ReShade i się nie uruchomi.
  • Mod posiada spawner. Żeby go uruchomić, wystarczy podczas gry wyjść do menu i nacisnąć klawisz F1.
  1. Aby zaktualizować mod do najnowszej wersji pobieramy łatkę, wypakowujemy jej zawartość, a następnie umieszczamy w głównym katalogu moda.

1. Jeśli mamy już mod w najnowszej wersji to zawartość pobranego archiwum ze spolszczeniem wypakowujemy, a następnie umieszczamy w głównym katalogu moda w folderze gamedata ze zgodą na podmianę plików, jeżeli Windows nas o taką poprosi.

1. Instalacja polskiego lektora - opcjonalnie:
  • Jeżeli ktoś z grających zdecyduje się na grę z polskim lektorem (oryginalnie mod posiada dubbing ukraiński, więc po zainstalowaniu samego spolszczenia ten dubbing pozostanie i jedynie napisy na ekranie będą po polsku). W takim wypadku wystarczy pobrać paczkę z dźwiękami polskiego lektora, wypakować ją sobie i wrzucić jej zawartość do głównego katalogu gry ze zgodą na podmianę plików i gotowe.

LINKI DO POBRANIA:

Spoiler

Mod w wersji v. 1.18:

Patch 1.19:

Hotfix do patcha 1.19:

Spolszczenie do moda w wersji 1.19:

• MEGA - [KLIK]
  • Nasz serwer -

Mini-łatka do spolszczenia do wersji 1.19 (naprawia wylot pojawiający się po wyjściu z Laboratorium X-18)****:

Polski lektor:

• Google Drive - [KLIK]

Jeśli chciałbyś wesprzeć autora spolszczenia:

Spoiler

https://buycoffee.to/szczepan9205

Źródła:

13 Likes

Jeśli do tego będzie polonizacja z lektorem, to będę spełniony.

1 Like

Zaprezentować na kanale mogę ale bez spolszczenia nawet się nie podejmę grania choć CC znam jak własną kieszeń

29 minut temu, FilmisterPL napisał:

ale bez spolszczenia nawet się nie podejmę grania

No ale jak nie “gawarisz pa ruski” to mod jest po angielsku więc powinno być łatwiej grać

1 Like

Zaprezentować na kanale mogę ale bez spolszczenia nawet się nie podejmę grania choć CC znam jak własną kieszeń. Własnie zasysam pokażę bo dawno nic nie podawałem z Zony na kanał,obczaję co z tego wyniknie.

A czy wcześniejsze części są dostępne? Jeśli tak dajcie namiar Panowie Stalkerzy obczaję na kanale co za cudo 

Panowie sprawa taka jeśli chodzi o Radiophobię 3,wczoraj moda pobrałem ale wywala mnie w pulpit zaraz po wyjściu z bunkra na kordonie,jak jest u Was testowaliście i da się pograć choć trochę?

15 minut temu, FilmisterPL napisał:

A czy wcześniejsze części są dostępne? Jeśli tak dajcie namiar

Ogólnie to autor skasował poprzednie wersje jak powiedział, że będzie robił nową ale jak ktoś szuka to znajdzie. To nie jest strasznie trudne

< base_url >/applications/core/interface/index.html< base_url >/applications/core/interface/index.html

Dzięki bardzo za pomoc,po wrzuceniu niusa na temat Radiophobii 3 zerknę na ten temat.

Kilka informacji dla widzów wstawiłem,myślę że mnie nie skrzyczycie:)  

4 Likes

Tutaj przyznam rację- udźwiękowianie to majstersztyk

To ja spytam tak z innej beczki - czy ktokolwiek kto pobrał i wypakował tego moda ma w nim dźwięk ??

Pytam bo nie mam dźwięku ani w menu ani w grze i nie wiem o co chodzi, a to nie mój pierwszy mod więc niczego nie zmaściłem przy wypakowywaniu 

Nie jestem w stanie udzielić pomocy jeśli chodzi o część pierwszą lub drugą,zaś na temat ostatniej części dźwięk mam ale wywala w pulpit więc ja na razie odpuszczę ostatnią część.Teraz mocuję się z pierwszą częścią mam problem z zainstalowaniem moda.Udało się raz zainstalować ale tylko jest początek,po wgraniu pierwszej mapy w pierwszej części gra odmawia mi posłuszeństwa.

Mod normalnie działa, miałem jeden zepsuty save, więc radziłbym zapisywać przez konsole. Wie ktoś może czy istnieje możliwość trzymania na raz śrub, i detektora?

Z tego co widziałem to nie ma, albo to albo to. 

1 Like

Na discordzie chłop pisał, że to przez silnik jest spowodowane.

Działa wam normalnie granatnik? Zmieniając klawisze nic to nie daje.

fajny modzik. polecam. pozdro filmister działa jak trzeba. szkoda ze po angielsku ale da sie grać

Bo granatnik jest pod “T” i działa normalnie (względnie).

4 Likes

Z tym granatnikiem to mam błąd jakiś, AK-47 nie może u mnie używać granatnika, za to każda inna broń już tak

34 minuty temu, hadam napisał:

Z tym granatnikiem to mam błąd jakiś, AK-47 nie może u mnie używać granatnika, za to każda inna broń już tak

Niekoniecznie jest to błąd… Większość modeli AK-47 nie ma przypisanych dodatkowych akcesoriów, więc granatnik nie działa.

Hadam - granatniki zdobyto i zrobiono własne - Układ Warszawski - palad, tantal, GP - dopiero po 1967 roku a AK-47 jak nazwa wskazuje powstał przed w/w granatnikami 40 mm.