Random Mod

Opis

Pragnę zacytować wypowiedź kolegi:

Witam. Chciałbym zaprezentować Wam finalną wersję moda, który z początku wcale nie miał być czymś dużym, on nawet nie miał nazwy. Jednak naszła mnie jakaś chęć zrobienia czegoś większego, nie przesadnego jak ABC Inferno, czy Oblivion Lost (bo i tak jakbym chciał to takich umiejętności nie posiadam) a coś urozmaicającego rozgrywkę w miarę dużym stopniu. Dla czego Random ?. Random to losowy, przypadkowy… i taki właśnie był ten mod, przypadkowy. A raczej nie zamierzany :). Pracowałem nad nim nawet sam nie wiem ile, około miesiąca ale z dużymi przerwami, czasami pół dnia, czasami w ogóle. No ale co ja będę owijał w bawełnę. Teraz Read Me, porcja screenów i sam mod do pobrania.

Co w modzie ?

• Nowe, obszerniejsze opisy większości broni + małe zmiany w opisach ekwipunku.

• Realne nazwy broni.

• Udźwig bohatera zwiększony do 70kg

• Nowe theme w menu gry

• Poprawione textury broni (by SkeletonX)

• Inny asortyment handlarzy, można kupić więcej.

• Artefakty są cenniejsze, mają też lepsze właściowości.

• Nowe odgłosy niektórych broni, z OL. (By Kanyhalos)

• Broń jest teraz 0,5x droższa, ma też polepszone statystyki.

• W bazie “Wolności” można usłyszeć piosenkę : Bob Marley - One Love

• Zredukowane niszczenie się broni.

• Dodana możliwość spania, śpiwór nam znany z AMK czy choćby OL.

• NPC rzucają mniej granatów (By Neod) + Fixed by me.

• Dodane nowe przedmioty do gry.

• Możliwe jest znalezienie artefaktów przy NPC.

• “No loading disc HUD” [Koniec z mrugającą dyskietką w HUD’zie] (By save)

• Float 32 v0.5 (by Cameron Sneed)

• AS Val/Vintorez retexture (by Millenia)

• New Wincheaster and lr300 Animation (by Gosuke)

• Większa szansa na znalezienie artefaktów w skrzynkach

• Zredukowane niszczenie się pancerzy

• Nowa, bardzo klimatyczna muzyka w niektórych lokacjach

• Jesienna aura w grze, podmienione tekstury liści

• Dodane nowe mutanty do gry (m. innymi Zombi, kot, połamaniec… I inne!) SPAWN w całości stworzony przez : [Natasha8384]

• Nie mamy budzika, więc wybranie np. 10h spania nie oznacza dokładniej godziny pobudki. Możemy ustawić spanie na 10h a obudzić się 5 godzin dłużej, i vice-versa

• Kilka drobnych zmian w HUD’zie, oraz w menu

• NPC Krwawią, oraz mają mniejszy zasięg widzenia

• Możliwość handlowania większą ilością przedmiotów ze Stalkerami

• I wiele mniejszych zmian

Muzyka użyta w modzie :

Jesper Kyd - Ambzone

Jesper Kyd - Winter Night

Texas Tornados - Hey Baby Que Paso

Bob Marley - One Love

Autorzy

Michu & GSC Gameworld

Wsparcie, osoba bez której by ten mod by nie powstał : Elvis Scatter

Specjalne podziękowania dla : Natasha8384, DezOwave team, portals.

Wersja Angielska : Elvis Scatter, cmlPL.

Beta Testerzy : Raven442, Windmaker, Valentino.

Oraz podziękowania dla osób wymienionych w nawiasach przy liście zmian.

Wymagania sprzętowe

Domyślne, podane przez GSC Gameworld.

Patch 1.5.05 (Na innych nie testowany, na nowszych powinien działać jednakże bez problemu)

Instalacja

1. fsgame.ltx - wkleić do folderu z grą

2. gamedata - folder ten wrzucamy również do folderu z grą. Domyślnie: (X:\Program Files\Deep Silver\S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky)

3. Dla wersji angielskiej : \gamedata\configs\text - wrzucamy tam folder ENG, usuwając przy tym POL.

4. Miłej gry :(.

Dane techniczne

Kontakt : michu6969@gmail.com

Waga po rozpakowaniu : 119MB

Uwaga!

Jeżeli chcesz użyć jakiejkolwiek części mojego moda w swoim modzie, pamiętaj o napisaniu twórcy. Nie zaliczają się do tego osoby wymienione w nawiasach, ich trzeba pytać samodzielnie, lub po prostu wiedzieć czy można korzystać.

Download

RapidShare.de

FileFront.com

A panowie można lekko zredukować krwawienie Npc bo kolesia wystarczy, że ranisz i po chwili pada ogólnie 1 strzał na gościa wystarczał. No i ogólnie było to za łatwe jak dla mnie.

[ Dodano: Sro 07 Paź, 2009 ]

No i wkurzyła mnie jak zwykle wojna frakcji i nie mogę grać, nie będę się nigdzie przyłączać i będzie dobrze.

Tamuje krwawienie i nie leczy. O ile dobrze pamietam.

Tak się zastanawiam i chyba się pokuszę ściągnąć RM. Zawsze nie miałem miejsca na parę karabinków a tu proszę :slight_smile: Nowy przedmiot z tego co wiem to opaska uciskowa, więc ciekaw jestem czy ma jakieś specjalne działanie. Ściągniemy i zobaczymy :wink:

A ja odpowiadałem na to co przeczytałem, a to że edytowałeś kiedyś tam to już inna sprawa.
Na każdym patchu od 1.5.04 wszystko powinno działać bez zarzutu, a jeżeli nie działa to już raczej wina poszczególnych kompów, może wersji gry. Na ileś-tam pobrań kilka osób zgłaszało problemy, tak to mniej więcej wygląda.

Wiem o który moment Ci chodziło edytowałem ten post i wyjaśniłem dogłębnie o co mi chodziło to jest stronę wcześniej ja coś to sprawdź. Albert mówił o zaczynaniu gry od nowa ja odpowiedziałem, że nowej nie zacząłem w tym znaczeniu, że po tej grze nieudanej już innej nie zaczynałem. Ta gra w której nie miałem mutantów była zaczynana od początku.

A każdy mod rozpoczynam od nowej gry

W tym temacie temu zaprzeczyłeś.

to jest prawdopodobnie wina patcha

Muszę stwierdzić kategorycznie, że Michu ma rację. Spawn wykorzystałem na najnowszym patchu w modzie Better Zonie i na razie działa bez zarzutów.

Kolego wiem, że jesteś autorem tego moda ale jak byś poczytał to pewnie by dotarło do łepetynki, że to jest prawdopodobnie wina patcha. A każdy mod rozpoczynam od nowej gry więc nie wiem co masz na myśli, czasem może przed wygłoszeniem jakiejś wyjątkowo przemyślanej mowy przemyśl sprawę. Dzięki bass dobrze, że ktoś czuwa.

Rozumu nie masz?

Mutanty pojawiają się po rozpoczęciu nowej gry i tylko wtedy. Więc dla tego ICH NIE BYŁO. Działają u Ciebie jak i u każdego.

Daruj sobie ten zwrot ..rozumu nie masz… przy następnych swoich światłych myślach, ok?-bas001.

Ale ja nie mówiłem, że mam z tym problem po prostu informowałem co i jak u mnie nie było mutantów i już.

Nie, a co??

Nowe mutanty same się nie zrespawnują na mapie, więc trzeba wręcz rozpocząć grę od nowa.

Nie, a co?? Przeszedłem tamta do końca i już nie zaczynam teraz pyknę sobie w SHoC jak Elvis zrobi swojego moda już się doczekać nie mogę.
Dodam edycję bo może jest niezrozumiały.
Nie zaczynałem nowej gry ogólnie nowszej niż ta, w której miałem problem z mutantami. Tą grę w której był problem rozpocząłem zupełnie od nowa.

Zaczales gre od nowa?

A to inna sprawa u mnie nie pojawił się żaden nowy mutant nawet sztuki zombiaka, że się tak wyrażę.

Wlasne na 08 bylo bez najmniejszych problemow.

Elvis już się w tej sprawie wypowiedział prawdopodobnie mod nie działa dobrze na patchu 08.

Po połączeniu modów jakoś nie zauważyłem nowych mutantów a jestem już w Czerwonym Lesie nie wiem co się z nimi stało ale nie ma żadnego. Mi trochę zwalniała gra w bazach gdzie było kilka osób.

Dziwne. U mnie byly.

Dobra, dzięki.

Samo spolszczenie gry nie wystarczy, a mod ma już domyślnie zaimplementowane nowe, polskie teksty, więc nic nie kombinuj, tylko instaluj i graj.

Nie rozumiem