Ray of Hope

Free to Play ale możesz dofinansować projekt.(Tak się robi hajsy hehe)

Czy mam dofinansowywać gości którzy lekko “przypudrowali” silnik do rozgrywek MMO (który z kolei jest/był własnością firmy “XXX”) i teraz będą na tym kaskę trzepać?

1 polubienie

Możesz,nie musisz. Uwzględnij że dokanalit tego co wielu dawno porzuciło a wielu marzyło.

Pięć nowych screenów,opublikowane dzisiaj!

Spoiler

2 polubienia

Paczka nowych screenów, jeszcze cieplutkie!

Chyba najciekawsze z nich to mapa i okno chatu w PDA.

Spoiler

5 polubień

"To jest obecna wielkość mapy, północ zony jest w obróbce a nawet południe nie jest jeszcze kompletne. Jak widzicie stare dobre lokacje które wszyscy kochamy już są,z kilkoma extra jak Bagna i Dolina Mroku. Mapa nie jest usegmentowana (brak ładowania) a jest wielką całością. Prawdopodobnie będziemy musieli zrobić dwie wielkie mapy bo X-Ray (silnik gry) już w tym momencie osiąga swoje limity. Brak ładowania pomiędzy laboratoriami i innym podziemnymi lokacjami. Chat/zarządzanie party będzie w twoim PDA. Pojawią się małe nowe lokacje pomiędzy starymi lokacjami które będą pełne niebezpieczeństw. Nigdy nie wiesz co może cię zaatakować zza pagórka ,krzaków i drzew. Również anomalie są mniej widoczne. A jeżeli uderzy emisja to szykuj się na długi bieg.,

Tłumaczył:Strielon

3 polubienia

Kolejny materiał:

2 polubienia

Nowe screeny i concept-arty.

Spoiler

1 polubienie

Na facebooku RoH widziałem jakieś screeny, nie wiem czy nowe i czy one zwiastują postęp pracy nad grą. Jak myślicie? Będzie nam dane pograć jeszcze w pierwszej połowie 2017 roku?

Dla zainteresowanych TUTAJ wywiad z założycielem i programistą “Ray of Hope” (mój rosyjski jest stricte słownikowy, więc nie ośmielę się przetłumaczyć tekstu).

Pojawił się “Pamiętnik dewelopera”, w którym opisano nad czym pracują i co już jest. Przypomina to bardzo Escape from Tarkov.

Napisy angielskie i rosyjskie.

4 polubienia

Ładniutkie I ten mosin od 9 min bardzo ładny, chociaż niektórym na pewno nie spodoba się mały widok przez lunetę

Wygląda niesamowicie  

@   No właśnie mi się nie podoba. Mam nadzieje, że to poprawią.

To wszystko na silniku Stalkera?

Z tego co wiem, to ma działać na 64 bitowym X-Ray

Widok lunet prawdopodobnie będzie poprawiony + shader dla przybliżania obrazu w celowniku optycznym.
Mod stoi na bardzo zmodyfikowanym x-ray’u, owszem tak jak Daniu napisał - 64x + sporo zmian ku wydajności (w końcu mamy ogromne mapy)

Twórcy popularnego projektu “Ray of Hope” zapowiedzieli drugi dziennik developera, w którym obiecują opowiedzieć o najnowszych innowacjach projektu i pokazać aktualny gameplay z rozgrywki. Materiał jest jeszcze w przygotowaniu, a na razie porcja nowych zdjęć, na których prezentowane są najnowsze osiągnięcia i treści. W pierwszej kolejności wzięto na warsztat modele broni i architekturę.

Spoiler

W prezentowanych ujęciach można zobaczyć wysokiej jakości prototypy broni i nowe modele kluczowych obiektów, takich jak sklep i siedzibę fachowca. Oprócz tego autorzy myślą nad przerobieniem modeli oryginalnych mutantów. Na razie został przedstawiony tylko dzik, ale nie jest wykluczone, że cała fauna otrzyma nowy, świeższy wygląd.

Spoiler

Jako bonus pokazano 2 filmy, prezentujące pracę PDA i animacje lornetki. Teraz zostaje nam czekać na drugi odcinek dzienników developerskich

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=ju-jpqWgyrM

https://www.youtube.com/watch?v=0fnjArELzoo

4 polubienia

Tak wywija łapami, że nie jestem pewien czy próbuje biec, czy tańczyć.

Czekam na to jak na nic innego, ale jeszcze długo im to pewnie zajmie, kto wie czy też GSC się nie przyczepi

@Zwinny Wątpię że się przyczepi, do Lost Alphy nic nie mieli, BA, nawet ją reklamowali :blush:

I ten bugtrap na koniec :slightly_smiling_face:. A łapami macha jakby na łyżwach jechał.