Kilka koncept artów z moda.
Przeszukiwanie martwego kompana:
Chyba mocno silnik zmodyfikowali jakoś tak nowocześnie to wygląda
To że silnik był poddany modyfikacji to było od dawna wiadome, bo szczerze mówiąc to nie widzę tego, jak tego typu mod miałby działać na podstawowym silniku Zewu, już nie mówiąc o rozmiarach mapy czy zaplanowanych ficzerach.
A dla posiadających discorda, oficjalny serwer moda:
Niebezpieczne narzędzie czy już broń? ![]()
Grafiki koncepcyjne:
https://www.artstation.com/redoxer
https://www.artstation.com/konhis
Obejrzałem wczoraj wieczorem. Rosyjskiego nie znam niemalże wcale, tylko parę słów udało mi się wyłapać… ale brzmiały one dość zastanawiająco - albo po prostu znajomość języka nie pozwalała mi zrozumieć, o co tak naprawdę chodzi Jeżeli ktoś tutaj zna dobrze język i mógłby, a przede wszystkim, chciałby przetłumaczyć tak w skrócie, o co tutaj biega, byłbym wdzięczny.
Trochę nowych obrazków. Koncept arty jak mają np wyglądać stalkerzy nowicjusze i później doświadczeni. Modele dla różnych frakcji.
Pysk Nibypsa wygląda jak skrzyżowanie “późnego” Michaela Jacksona (brak nosa) z horrorową wersją Plastusia…
No to poznęcajmy się. Kontroler to taka karczemna poczciwina. Na dodatek rurkę snorkowi zajumał.
I na jednym rysunku wygląda, jakby nosił stringi… W połączeniu z tym szelmowskim uśmieszkiem pozwala to wysnuć daleko idący wniosek, że może wcale nie będzie chciał kontrolować umysłu gracza…
Kogoś mi przypomina
Spoiler
Nowe animacje
To wszystko jakieś takie zbyt piękne się wydaje żeby mogło się udać
Lista zmian z dzisiaj:
Dźwięk:
-
Naprawiono błąd z podwójnym obliczaniem dyfrakcji dźwięku.
-
Liniowa formuła tłumienia dźwięku przez odległość zastąpiona bardziej złożoną.
-
Interpolacja dźwięku przeniesiona na wyższy poziom - teraz dyfrakcja nie jest wymagana. Dodano 3 dodatkowe ustawienia w user.ltx, aby ustawić jakość pogłosu.
-
Zaktualizowano wersję OpenAL Soft do wersji 1.19.0
Generalne:
-
Projekty z kodem silnika i ich zależnościami są teraz rozdzielone. Wszystkie pliki binarne zostały przeniesione do zewnętrznego magazynu plików.
-
Zaktualizowane ustawienia dla oddzielnych projektów dla wersji z wbudowanymi: opcją debugowania / modami / podstawową wersją.
-
Naprawiono kompilację projektu xrRender_R4.
-
Refaktoryzacja kodu dla klas CEnviroment. Rozszerzone opcje mgły, wyłączone mieszanie nieba z kolorem mgły.
-
Silnik C # ładuje się teraz asynchronicznie po uruchomieniu gry.
-
Implementacja xrConsoleEmitter, przerobione powiązanie parametrów mgły dla shaderów.
-
Czyszczenie eksportowanych symboli z xrGame.
- Odległość wyświetlania mgły jest obecnie ograniczona rzeczywistą odległością widzenia.
-
Dodano alternatywny program obsługi wyjątku zamiast bugtrapa (czyżby koniec “ukochanego” zielonego żuczka?)
-
Naprawiono parametr uruchamiania -pure_alloc.
-
Refaktoryzacja kodu dla BindFactory. Usunięto zbędne nazwy i dodatkowy kod. Funkcja getBindFactory () zastąpiona jest statyczną xrFactory. Refaktoryzacja klas wiążących dla UIComponent. Włączono opcję kompilacji / Zc: forScope i naprawiono błędy z nią związane.
-
Usunięto dodatkowe pliki z OpenAL.
-
Usunięto xrSASH i naprawiono pojawianie się kursora, gdy asercja się nie powiedzie.
-
Wszystkie projekty silnika zostały przeniesione na najnowszą wersję języka C ++.
UI:
- Wyłączono kompilację kodu dla zewnętrznego modułu lua w xrUI
Animacje jedzenia w grze, oraz pierwszy wgląd w HUDa i menu ekwipunku
Jutro postaram się wrzucić kolejną listę zmian (chyba że mnie ktoś uprzedzi )
Ale te nowe animacje są piękne
Zgodnie z zapowiedzią, kolejna lista zmian:
-
BindFactory: Dodano metodę asThreadSingleton.
-
Zależności xrUI są teraz statycznie powiązane.
-
Wdrożono najnowszą wersję kompilatorów i SDK.
-
Usunięto eksport funkcji Supports. Renderowanie z projektów xrRender, przerobienie interfejsu.
-
Klasy UIComponent można teraz tworzyć lub usuwać tylko za pomocą UIContext.
-
Zablokowany maksymalny próg dźwięku do 4,0.