Re4ktor - gra online o czarnobylu

Witam, robię stronę internetową. Jest to gra związana z Czarnobylem, wybuchem reaktora. Mam do Was prośbę abyście mi podpowiedzieli co o tym sądzicie. Jakie będzie Waszym zdaniem zainteresowanie. Oto link do jeszcze nie gotowej wersji reklama a tu link do fanpage gry reklama proszę o Wasze opinie. I czy będziecie mi w stanie pomóc przy ewentualnych pomysłach na rozwój gry

@tomekj3

Coś tu się popsuło :blush:

Nie działa, straciłem 30 sekund. :frowning:

Teraz, MaklerR napisał:

@tomekj3

Coś tu się popsuło :blush:

To jest jeszcze nie gotowe, właśnie kończę konto :slightly_smiling_face:

Teraz, Burbon napisał:

Nie działa, straciłem 30 sekund. :frowning:

Co nie działa?

No ta cała gierka nie działa, nic tu nie ma.

1 minutę temu, Burbon napisał:

No ta cała gierka nie działa, nic tu nie ma.

Napisałem, że pliki są jeszcze robione :slightly_smiling_face: spokojnie kolego :slightly_smiling_face:

@tomekj3 Nie musisz cytować całego posta, wpisz “@” mój nick i kliknij :slightly_smiling_face:

@MaklerR ok jasne, dzięki za podpowiedź głównie poruszam się na forach opartych o MyBB :slightly_smiling_face:

@tomekj3 Wygląda to słabo. Przynajmniej na razie, ale nie sugeruj się moją opinią, bo jestem miejscowym marudą.

Biorę pod uwagę, że strona w budowie i czekam na wersję finalną.

A coś więcej o samym projekcie? Na czym ta gra ma polegać?

Gra ma polegać na przemierzaniu, walce, pojedynkach z innymi graczami w strefie czarnobyla. Gracz ma za zadanie przetrwać w post-apokaliptycznej dziczy

Ale stalker to nie postapo.

6 minut temu, tomekj3 napisał:

Gra ma polegać na przemierzaniu, walce, pojedynkach z innymi graczami w strefie czarnobyla. Gracz ma za zadanie przetrwać w post-apokaliptycznej dziczy

Popatrz sobie w inne tematy, jak opisywane są gry, jakie informacje podajemy etc.

Bo w ten sposób, to można powiedzieć, że Stalker polega na zabijaniu ludzi i mutantów, pif-paf pistoletem i uciekanie przed anomaliami.

Jak na razie kiepsko Ci ta reklama wychodzi…

@Burbon ogólnie nie, ale w ramach przyjętej konwencji i faktu, że gracz jest zamknięty w Strefie to trochę tak :slightly_smiling_face:

@Burbon Jak nie post apo to co?

Bo w ten sposób, to można powiedzieć, że Stalker polega na zabijaniu ludzi i mutantów, pif-paf pistoletem i uciekanie przed anomaliami.

Tu będzie podobnie, lecz się zastanawiam nad anomaliami jak to wykonać z punktu programisty

Okej, to ja odpuszczam i uznaję projekt za niepoważny. Z zainteresowania tematem wnoszę, że nie tylko ja.

Stalker nie jest postatpo, tylko to zwykłe science fiction. Masz sobie teren czarnobylskiej strefy zamkniętej, gdzie szlajają się stalkerzy w poszukiwaniu artefaktów, opryszkowie poszukują schronienia, a handel nielegalnym towarem kwitnie. Do tego całą ta otoczka z laboratoriami, świadomością Z, itd. Tu nie ma w tym żadnego postapo, żadnych kataklizmów ludzkości ani nic z tych rzeczy.

@Burbon nie wiem jakimi kryteriami się kierujesz, uważając że STALKER nie należy do gier z gatunku postapokaliptycznych. Czyżby ludzie którzy tą grę tak kwalifikują byli w błędzie?

http://www.gry-online.pl/encyklopedia-gier.asp?PLA=1&TEM=78

https://naekranie.pl/artykuly/top-10-najlepsze-gry-postapokaliptyczne

Zależy jak na to patrzeć, a jak kataklizm dosięga jakiś duży obszar to już nie może być post apo? :blush: Powiedzmy mamy epidemie zombie w obu amerykach, to będzie jakieś post apo wtedy czy nie, jak tam zostaną tylko niedobitki ludzkości, a np Europa i Azja pozostaną czyste.

@Chlebczarow

Zboczenie zawodowe :slightly_smiling_face: No to jeszcze, upadek meteorytu, wirus, kataklizm naturalny itd.

@tom3kb nie byłbyś sobą gdybyś nie zahaczył o nieumarłych :grin: . A wracając do wypowiedzi @Burbona, STALKER na pewno nie mieści się w definicji science-fiction, co najwyżej moim zdaniem leciutko o nią trąca.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Fantastyka_naukowa

Tak więc jeżeli nie postapo i science-fiction to co pozostaje?

Dodałem do gry możliwość walk, kupna broni, psa, kamizelki, treningu umiejętności