Aktualizacja statusu: w weekend został wysłany ostatnia poprawiony masowo post. Pozostałe poprawki będą już bardziej bardziej ukierunkowane na konkretne posty.
Mam listę jakiś 300 postów do przejrzenia i poprawek.
Generalnie proces czyszczenia postów już prawie dobiega końca. Jeśli ktoś jeszcze napotka się na jakiś uszkodzony post proszę dać znać.
Jestem też świadomy jedno postu który się zablokował, konkretnie: Anomaly Antology 2.0. Będę patrzył co się stało ale wygląda jakby jakiś jeden załącznik powodował że HTML posta generuje się uszkodzony.
Z ciekawostek jest co najmniej kilkadziesiąt załączników które IPB skasowało, mimo że było ciągle odniesienia do nich w poście. Format tych adresów był dziwny i problem dotyczył głównie postów @vidkunsen. Kilka postów ma po koło 400000 znaków, głównie jak ktoś wpadł na pomysł wrzucić do posta logi z godzin grania w Stalkera. Discourse nie pozwala wrzucać tak długich postów więc część skróciłem. Kilka poradników jest też blisko tego limitu, je wrzuciłem w niezmienionej formie ale dobrze będzie jest podzielić na maks 100000 znaków.
Wyszukiwarka w Discourse jest rewelacyjna, nie ma problemu ze znalezieniem post po fragmencie tekstu, W IPB to męczarnia.
Kolejny kroki jak skończę jeszcze przeglądać te pozostały posty to uporządkowania kategorii.