S.T.A.L.K.E.R. 2 - dyskusja przedpremierowa

A dla mnie wielce podejrzane jest ciągłe przekładanie premiery. Tak jakby z grą było coś nie tak. Niby są jakieś nowe trailery, jakieś nowe informacje, ale sprawia to wrażenie braku czytelności, zdecydowania wręcz zagmatwania w działaniu GSC. A z drugiej strony jakby nie fani, tacy jak my (między innymi), nie mieliby po co wypuszczać STALKERA 2. Sami by musieli grać. Bo ludzie grający i moderujący od lat ( 13 lat od daty premiery ostatniej części !!! ) trzy części, podtrzymują i propagują zainteresowanie tą grą bez udziału firmy milczącej od tylu lat. Także GSC powinna przekazać 1000 kopii gry dla StalkerTeam. Taki mam postulat. Yeee.          

1 polubienie

ja trochę rozumiem ich to przekładanie premiery. Dam przykład od siebie. Ja jestem zwykłym użytkownikiem który próbuje zabłysnąć poprzez robienie “modów” czy w ogóle cokolwiek. Planuję co chce zrobić i czasami niestety mi coś z tego nie wychodzi i to się potem przekłada na to że trzeba coś od nowa zaczynać i ogarniać albo na szczęście nie trzeba niczego od nowa robić. Może po prostu maja w planach robić coś co potem jednak za bardzo im się nie udaje i teraz jakoś go próbują ogarniać? No albo w najgorszym wypadku po prostu za bardzo się nie przykładają do pracy i się lenią ale to ja o tym nie wiem bo nie widziałem ani nie słyszałem

1 polubienie

Panie i panowie, rzeczowo, konkretnie wypowiadacie się i to na temat. W dodatku kulturalnie i to mi się podoba . Nie ma co póki osądzać gry, skoro nawet nie widzieliśmy demka, gry z prawdziwego zdarzenia, jakiegokolwiek buildu, wersji. Każdy z Nas może mieć rację, że być może coś z grą, zespołem GSC nie tak, czy jak gra będzie wyglądała. Gorzej by było, gdyby miano przekładać premierę latami jak było za Duke Nukem Forever od 3D Realms, gdzie po wielu latach projekt przejął Gearbox i wyszła gierka jak wyszła. Na niekorzyść legendy :confused: . Bądźmy cierpliwi, jest tyle modów do S.T.A.L.K.E.R-a, że będziemy w nie grać nawet, jeśli wyjdzie i to serio, S.T.A.L.K.E.R 2. 

2 polubienia

I jest !  Podesłała mi . 

Obrazek z PC Gamera. 

2 polubienia

30 minut temu, Agrael napisał:

I jest !  Podesłała mi . 

Obrazek z PC Gamera. 

Jest photobashing z różnych jakościowo zdjęć i objechane pędzlem w PS krawędzie, jak u starego dobrego Chiwrenko, ale smugi w tle już chyba bardziej jak robi Władimir Mocar, tak na oko

1 polubienie

W sieci pojawiły się już obrazki z najnowszego artykułu z PC Gamer-a o Stalkerze 2.

Sam artykuł też już lata po stronkach.

Parę fotek.

Więcej obrazków na ap pro vk.

5 polubień

W końcu !

Będzie także nowy mutant: 

.. ale i nie tylko

Źródło: AP-PRO VK

3 polubienia

Na Discordzie GSC są obrazki w większej rozdzielczości

To jak ze snu Striełoka na końcu Cienia?

hołd czy powtórka z rozgrywki?

Strzelba myśliwska - jedna z niewielu dobrych rzeczy z Czystego Nieba.

7 polubień

Tu więcej informacji: 

5 polubień

A drylinga, jak nie było tak nie ma.

4 hours ago, ZapomnialemLoginu said:

Na Discordzie GSC są obrazki w większej rozdzielczości

hołd czy powtórka z rozgrywki?

Nie obraziłbym się za taki “remake”. Przejść fabułę CCz na nowym silniku? Jak najchętniej. Wiadomo że tylko w ramach dodatku. Gra ma w końcu zapewniać rozgrywkę na 100h.

Drugi zrzut pokazuje znajome ugrupowania - Wolność i Monolit. Prócz Powinności (Duty) pojawiła się nowa grupa zrekrutowana z doświadczonych najemników - Ward (Naczelnicy?), która ma na celu strzeżenie tajemnic Zony przed bandziorami.

Mówią o możliwym wstąpieniu w szeregi Monolitu? Pewnie pisząego wyobraźnia poniosła…

Znowu planują stworzenie tego czym miał być z początku Cień Czarnobyla. Tyle że siedzieli wygodnie na utrzymaniu THQ (starego, nie obecnego THQ Nordic który mieści się na innym kontynencie) gdzie się przerzucali konceptami oraz rzeczami, które i tak zostały wycięte przed premierą gry.

Wracają burery i pijawki a dołącza do nich zmutowany jeleń ze świecącymi ślepiami, płytkami robiącymi za pancerz oraz mocami psionicznymi, które pozwoją mu na przywoływanie innych mutantów z okolicy a także tworzenia iluzorycznych klonów jak to robił psi-pies.

Mówi coś o jakieś anomalii, której skutki możemy odczuć z opóźnieniem. Brzmi jak ta z „Pikniku na skraju drogi". Artefakty mogą wymagać specjalnych narzędzi do ich podnoszenia i przechowywania. Widać inspirowali się modami z serii Misery/Anomaly. Przypomina mi to sytuację z Doom (2016) gdzie twórcy brali inspiracje z moda Brutal Doom przy tworzeniu gry.

Głód sprawi że będziemy krócej biegać ale też nasza broń będzie się bardziej ruszać podczas celowania. Brak snu powoduje gorszą kondycję, rozmyty wzrok czy nawet halucynacje.

Wygląda na to że będzie znowu „żonglerka" rodem z Mizerii…

4 polubienia

Dzisiaj wrzucę tłumaczenie całości tego, co wrzucił kolega . Tak aby każdy mógł sobie poczytać o wszystkim po polsku. Jak wrócę z pracy plus godzina roboty, to jest około 24.

3 polubienia

Ja tam się zbytnio tym Stalkerem 2 nie podniecam. Po pierwsze by grać na jakimś przyzwoitym poziomie, to musiałbym wymienić kompa na sporo mocniejszego, a to w obecnych czasach - spory wydatek. Ciekawe jak też będzie to wyglądać od strony fabuły i rozgrywki. Mam nadzieję, że nie zrobią gry dla półidiotów, byle tylko zarobić.

1 minutę temu, smox napisał:

Ja tam się zbytnio tym Stalkerem 2 nie podniecam. Po pierwsze by grać na jakimś przyzwoitym poziomie, to musiałbym wymienić kompa na sporo mocniejszego, a to w obecnych czasach - spory wydatek. Ciekawe jak też będzie to wyglądać od strony fabuły i rozgrywki. Mam nadzieję, że nie zrobią gry dla półidiotów, byle tylko zarobić.

Też się nad tym zastanawiałem, jak z wymaganiami S2. Ja do lapka planuję kupić zewnętrzną GPU jeśli będzie możliwość, na razie mam leciwego GTX 1060 6GB. Ewentualnie dokupić jeszcze jedną RAMu, jeszcze jeden dysk M2 i git. Nie wiem jak z PCtami, ale w przypadku gamingowych lapotpów istnieje możliwość załatwić to bez totalnego ruinowania sobie budżetu. 

Dla tych co mają słabsze maszyny ale dobre łącza istnieje możliwość grania przez GeForce Now. Sam się nawet zastanawiam nad tym… oczywiście wtedy o modach można zapomnieć ale coś za coś.

Unreal Engine 4 i 5 to już niestety spory skok w wyglądzie, kolejnym ładunku efektów specjalnych (do dzisiaj pamiętam wstręt do „blooma" w UE3 który wyglądał jak rozsmarowany tłuszcz na moich okularach a którym ludzie się rajcowali) ale przede wszystkim - wymagań sprzętowych.

Właściwie, to jeszcze nie podjąłem decyzji. Podejmę ją jak zobaczę gameplay ze Stalkera 2 na Youtube. Waham się pomiędzy zakupem kompa, a łuku bloczkowego. Na dzień dzisiejszy zdecydowanie wygrywa łuk, bo siedzenie przed kompem w końcu mnie zabije.

1 godzinę temu, FairFight napisał:

Ja do lapka planuję kupić zewnętrzną GPU jeśli będzie możliwość, na razie mam leciwego GTX 1060 6GB.

Akurat twoja karta spełnia minimalne wymagania S2. A eGPU nie ma sensu bo karta nie będzie wykorzystywana w pełni mocy. Warto zadbać o temperatury bo pewnie stalker pozwoli na ugotowanie sobie obiadu na podzespołach. Walnij ciekły metal i będzie git xD

4 minuty temu, Suseł napisał:

Akurat twoja karta spełnia minimalne wymagania S2. A eGPU nie ma sensu bo karta nie będzie wykorzystywana w pełni mocy. Warto zadbać o temperatury bo pewnie stalker pozwoli na ugotowanie sobie obiadu na podzespołach. Walnij ciekły metal i będzie git xD

Ale zawsze jakiś boots będzie. GTX 1060 już niestety niedomaga i sam nie daje rady. A raczej nie zdecyduję się na kupno nowego laptopa żeby w jedną gierkę zagrać. Jeszcze przemyślę sprawę, ale raczej skończy się kupieniem dodatkowej GPU. A co do temperatur to wiem jak jest, podkładka chłodząca nieco pomaga żeby obudowę chłodzić, ale to zawsze był mankament laptopów. Nic nowego. Jak grałem w Skyrima SE z ok. 900 modami to tak chodził, że myślałem, że się “zapoli” zaraz :face_with_tongue:

Przede wszystkim trzeba zadbać o temperatury żeby nie było thermal throttlingu. Ja jak miałem mojego ,gejmingowego"  Legiona to ja na nim miałem założony ciekły metam, podkładkę z 6 wentylatorami i w programie ustawiłem sobie żeby chłodzenie laptopa chodziło na 100%. Efekt był taki że max 70 stopni dało się wyciągnąć ale to sporadycznie. 

Poczytaj, pooglądaj sobie filmiki z eGPU. Jakbyś chciał mieć jakąś większą wydajność to musiałbyś coś w RTX się pakować + nowy zasilacz