dzięki za podpowiedź,jest tylko jedno ale w Stalker 2 nie ma folderu UI
@tomlopag nie w folderach tylko w opcjach w menu gry masz takie rzeczy.
Dzięki za podpowiedz ale w opcjach mam ustawione zmianę koloru celownika. Chodziol mi bardziej o to że w momencie najechania na wroga celownikiem dopóki mnie on nie zauwarzy celownik jest biały(w starych grach z daleka wiadomo było kto jest wrogiem bo krzyż zawsze był czerwony). Dodatkowym minusem jest to że na trupach nie ma określonej frakcji i czasami nie wiadomo kogo się “kropnęło”
@tomlopag A wszystko to dlatego, że nie zbieramy już naszywek
![]()
ps.
Połowy rzeczy ze stalkerów NIE MA w 2. Ma być ładnie, konsolowo, strzelankowo …i jest.
Chętnie pozbieram naszywki
byle to było możliwe, przez to że polowy rzeczy nie ma z pierwszych części(i oczywiście modów) gra dla mnie straciła klimat ![]()
Czekałem na tą grę z wielką nadzieją i niestety się zawiodłem ![]()
Co tam napiszecie o aktualizacji 1.7.0 to ta co zmienia silnik na nowszy, jakieś cuda się pozmieniały na plus?
Ooooo to jest już 1.7 po roku od premiery ??? …idą jak burza.
Pewnie ponownie w to zagram gdzieś przy 5.0.0. Jeśli w ogóle.
ps.
Nowy silnik będzie w 2026.
@MOS cuda, ja wiem obejrzyj sobie trailer od GSC co daje ten patch i czym się chwalą.
A przejście na nowszą wersję UE to bodajże gdzieś na początku przyszłego roku…niby.
Nie wiem gdzie wiec napiszę tutaj. Panowie mam pytanie. Widzę że S2 działa już poprawnie więc chciałbym zakupić go. Interesowała by mnie ta najlepsza edycja w dodatkowymi broniami i pancerzami (Ultimate nazywana) no i oczywiście pudełko (bo na półce pusto
) Pytanko idzie to dostać jeśli tak to gdzie?
Strasznie się wykosztujesz jeśli już trafisz na coś takiego. ![]()
Wersja pudełkowa
S.T.A.L.K.E.R. 2 - Serce Czarnobyla Ultimate Edition (Xbox Series)
to ca. 2600,00 zł. z Allegro.
Zawartość tej wersji to ![]()
Ultimate Edition Digital Content
Steel Book (Ultimate art)
List od twórców
Przepustka do zony – pamiątka
Naklejki
Mapa Zony
Plakat
Naszywki
Nieśmiertelnik
Brelok do kluczy (multitool) z podpałką
Album
Figurka stalkera
Pojemnik – artefakt
Plecak S.T.A.L.K.E.R.
STALKER 2: SERCE CZARNOBYLA - POLSKA EDYCJA LIMITOWANA NOWA FOLIA [PC]
to koszt od 520zł do 1200zł a w zestawie znajdują się :
Zbiorcze kolekcjonerskie opakowanie o wymiarach 22 x 18 x 5 cm;
Ulotka z kodem Steam na PC;
Steelbook G2;
List od twórców;
Mapa zony;
Naszywki;
Pamiątkowa przepustka do Zony;
Zestaw naklejek;
Brelok z krzemieniem;
Plakat.
Interesowała by mnie zawartość z gry dodatkowa resztę mam gdzieś. No i pudełko na półkę. Rozumiem, że oficjalnie jest to nie do dostania?
Nooo, puste pudełko też możesz kupić za 2 dyszki. Klient nasz paaaaaaaan. ![]()
W sumie jest to jakiś pomysł. Bo na stemie za 400 zł to jest ta super edycja najlepsza rozumiem?
Dokładnie . Na steam kupisz za 410 zeta wersję Ultimate (klucz) Stalker 2 UE
a na allegro pudełko po grze. Steelbook
ps.
Tylko żeby nie było . Wersja DeLuxe to…
Deluxe dodatki do S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl oferują unikalne przedmioty w grze, które czekają na ciebie w Strefie:
Broń:
Pistolet PTM „Monolit” (tylko kampania jednoosobowa)
Karabin szturmowy AR416 „Monolit” (przenośny do trybu wieloosobowego)
Pistolet maszynowy Integral-A „Riemann” (tylko kampania jednoosobowa)
Karabin szturmowy Lavina SA „Gabion” (tylko kampania jednoosobowa)
Karabin snajperski M701 „Łowca” (przenośny do trybu wieloosobowego)
Strzelba M860 „Monolit” (przenośny do trybu wieloosobowego)
Kombinezony:
Kombinezon SEVA „Wędrowiec” (przenośny do trybu wieloosobowego)
Kombinezon SSP-100M IBAOC (przenośny do trybu wieloosobowego)
Ultra lekki kombinezon najemnika (tylko kampania jednoosobowa)
Bonusowa misja poboczna
Oficjalny artbook i ścieżka dźwiękowa........
zaś Edycja Ultimate zapewnia wszystkie dodatki z Edycji Deluxe, w tym broń, zestawy pancerza, dodatkową misję poboczną oraz związane z nią wyjątkowe wyposażenie.
Broń:
- Modyfikacja rewolweru Rhino – „Model Competitor” (można przenieść do rozgrywki wieloosobowej)
- Pistolet maszynowy Viper „Monolit” (można przenieść do rozgrywki wieloosobowej)
- Modyfikacja karabinu szturmowego Fora-221 – „Kołysanka” (można przenieść do rozgrywki wieloosobowej)
- Modyfikacja strzelby gładkolufowej D12 – „Margach D12MT” (można przenieść do rozgrywki wieloosobowej)
Kombinezony:
-
Egzoszkielet Straży „PSZ-21W Szturm” (można przenieść do rozgrywki wieloosobowej)
-
Przepustka sezonowa zapewniająca 2 dodatkowe rozszerzenia oraz wszystkie przyszłe DLC.
-
Oryginalny album i ścieżka dźwiękowa w aplikacji
I dziękuje za wytłumaczenie. Czyli celuję w wersję Delux plus pudełko na allegro. Bo rozumiem, że gra nowa z pudełkiem w wersji Delux nie występuje jako nowa nigdzie tylko na allegro za 2000zł ?
Jutro darmowy dodatek fabularny do Sztalklera 2, więcej można poczytać np Tutaj
Witam. Stalkerzy zna ktoś stronkę z aktualnym rozmieszczeniem schowków broni itp pod stalker 2 bo kojarze ze po aktualizacjach je pozmieniali.
Może takie coś?
Nie wiem czy aktalizowana ale pewnie większość jest tam gdzie było, ile tych schowków mogli zmienić w patchach.
@tom3kb właśnie takie to ja mam a wiem że kilka najfajniejszych rzeczy pozmieniali. niby jeszcze nie zacząłem gry od nowa i nie sprawdzałem co dokładnie ale z kilku filmików na yt widziałem ze najlepsze poszło się rypać z dawnych map. dlatego ciekawie sie czy jest coś aktualnego.