W końcu moda przeszedłem. Dosyć krótki, ale przez panujące upały nie za bardzo chciało mi się grać.
Fabuła nie jest zbyt zawiła i z czasem Jeger dowie się, dlaczego w Zonie jest tak mało stalkerów, co się dzieje na północy i w jaki sposób niektórzy przetrwali. O dziwo jak na tak krótkiego moda mamy całkiem sporo lokacji - Zapomniany las, Szpital, Limańsk, Generatory… Trochę tego jest, ale oczywiście z pewnych względów nie ma na niektórych z nich żywej duszy. Niektórzy napiszą, że to minus, ale nie do końca, bo jest to ciekawa odmiana. Podobnie, jak niektórzy mogą narzekać na bardzo częste bieganie po lokacjach. Cóż, taki urok tego moda.
Nie będę spoilerował fabuły, ale za to wspomnę o drobnej “ciekawostce”. Kojarzycie moment, w którym przedzierając się na CEA-2 w oryginale lądujemy na chwilkę w bunkrze Sidora? W trakcie fabuły moda też się w nim znajdziemy, ale nie będzie to cutscenka. Chyba w żadnym innym modzie nie spotkałem się z tym, żeby ktoś wykorzystał to miejsce. Znaczy na pewno wykorzystał, ale nie pamiętam w jakim
Dzięki za spolszczenie