Second Breath of Clear Sky Release

mógłbyś podrzucić swój plik dialogs ? Jestem ciekawy jak zachowa się u mnie.

Proszę Cię bardzo  Ale nie sądzę, żeby mój zrobił jakąś różnicę. 

dialogs.rar (32.1 MB)

przeczucie Cię nie zawiodło. Kicha. Ale w crash bugu jest mowa o xrCore.dll. Zresztą ten plik przewijał się we wcześniejszych errorach. Więc następna prośba o Twój xrCore.dll.  

Mówiłem, że to nie zrobi różnicy  Tak samo gwarantuję Ci, że podmiana xrCore.dll też nic nie da bo ten też jest identyczny jak Twój tzn. z tej samej paczki z modem więc są identyczne i skoro u mnie działa dialog i się nie wysypuje, a u Ciebie nie to problem raczej leży po stronie, albo Twojego PC, albo tego, że coś źle zainstalowałeś, albo tego, że grzebałeś w plikach gry - obstawiam, że gdybyś postawił teraz mod na innej partycji dyskowej od nowa, wrzucił spolszczenie i swój zapis, ale edytował żadnych plików to wszystko by działało. Ale najlepiej gdyby się wypowiedział ktoś jeszcze kto ewentualnie się skusił na ten mod i gra z lektorem, czy też ma taki problem czy nie. 

xrCore.dll (837 KB)

No bo wiadomo - gdybym sprawdzał tą sytuację i Twój zapis na wersji na, której pracowałem nad spolszczeniem to ok bo wprowadzałem wiele zmian i któraś z nich mogłaby robić różnicę, ale tak jak mówiłem - pobrałem dziś rano od nowa mod z postu #1 i wrzuciłem na to spolszczenie czyli tak jak każda inna osoba chcąca zagrać w tego moda i u mnie śmiga bez problemu

gram bez lektora. Może oto chodzi. Chyba będę musiał wrzucić go i wtedy zobaczę. Owszem trochę grzebnąłem w plikach, ale nie na tyle żeby wykrzywić dialogi.  

Lektor nic nie daje. Pomijam to poboczne zadanie i idę dalej.

Jest problem ze schowkiem. Utworzyłem, sygnał dźwiękowy i napis na ekranie to potwierdziły, a na mapie schowek niezaznaczony.  

No to to już jest błąd po stronie moda więc rozwiązania na to nie znam w razie czego - spolszczenie nie ingeruje w takie rzeczy 😛 

1 polubienie

Moda nie znam, więc tylko pytam. Czy są w modzie GPSy? Może dopiero po jego wstawieniu się wyświetla.

może tak być, ale wtedy nie powinien pojawić się sygnał dźwiękowy i info na ekranie. Nie stwierdzę tego na 100% bo zrezygnowałem z gry. Nie chce mi się grać po raz któryś w podstawkę CZN udoskonaloną tylko grafiką. 

Nie chyba nie ma w tym modzie GPSów. Jakaś tam część jest wzięta z OGSM więc system zakładania schowków możliwe, że też, ale tak jak mówiłem - to już raczej błąd lub niedopatrzenie autora moda, że schowki się nie pokazują. 

Hehe mam tak samo z Zewem Prypeci zawsze jak testuję jakieś mody graficzne, chwilę pogram i odechciewa mi się - mod taki jak Second Breath to jest raczej pozycja skierowana do graczy, którzy zaczynają dopiero przygodę ze Stalkerem i chcieliby zagrać w Czyste Niebo, ale wyglądające lepiej niż vanillowe  

Ależ ten modzik jest.. Piękny 

Ciężko ocenić ten tytuł, bo dopiero będę szedł na Kordon, ale dość długo bawiłem się w eksplorację Bagien. Przede wszystkim zauważyłem sporą zmianę w wojnie frakcji, bo Czyste Niebo po zdziesiątkowaniu Renegatów nie zamierza spocząć na laurach i od razu wysyła kolejne oddziały, które w końcu zajmują wszystkie ważniejsze punkty na mapie: 

Spoiler

Kolejną “nowością” jest eksperymentalny PDA z . Nic nadzwyczajnego, ale zawsze można sobie poczytać. 

Spoiler

Zawartość schowków została zmieniona. Czasami znajdziemy bezużyteczne bambetle, ale mogą się trafić lepsze fanty. Radzę często zerkać na mapę, bo można się natknąć na zwłoki stalkerów. W tym przypadku mamy Wolnościowca. Co robił Wolnościowiec na Bagnach ? Nie wiadomo, ale miał przy sobie fleszkę z informacją o modyfikacji FN F2000:

Spoiler

2 polubienia

Witam, mam prośbę , bardzo szybko podczas sprintu męczy się gł. bohater, gdzie trzeba dokonać modyfikacji tzn. w jakim pliku, nigdy tego nie pamiętam.

Fakt - ten sprint jest lekko uciążliwy. 
W actor.ltx, ale nie pamiętam, która to była wartość. Może sprawdź  max_power_leak_speed.

1 polubienie

Jak rozwiązać problem utraty sił podczas poruszania się ( chód, bieg, skok ) masz w spoilerze. Uwzględnia też ile obciążenia nosisz. Przed zmianami kopia pliku actor obowiązkowa dla bezpieczeństwa, bo są mody z blokadą takich zmian.

Spoiler

W tych liniach zmień na podane wartości.

jump_power                 = 0.0
jump_weight_power       = 0.0
overweight_jump_k       = 0.0

stand_power             = -1.0
walk_power              = 0.0
walk_weight_power       = 0.0

2 polubienia

Panowie bardzo dziękuję za grzeczność, odpisuję dzisiaj dlatego, że jestem na wczasach i znalazłem wolną chwilę, pozdrawiam gorąco.

Mod zaliczony. Największą zaletą Second Breath jest oprawa wizualna, a więc produkcja powinna zadowolić miłośników pięknych widoków. Oczywiściej jest to też dobry kandydat do odświeżenia sobie Czystego Nieba. Niestety mod od czasu do czasu serwuje nam wyloty. Nie jest ich jakoś wybitnie dużo, ale mogą się zdarzyć. 

Taka drobna ciekawostka - autorem moda jest ta sama osoba, która później pracowała nad , ale najlepsze jest to, ZCzN boryka się z większą ilością błędów niż Secound Breath

Autor wykorzystał lokacje z Anomaly, ale dorzucił jeszcze OGSM 1.8 z 2010 roku. Uważam, że to był dobry pomysł, bo dostaliśmy eksperymentalny PDA, a w nim przemyślenia Szramy, informacje z zebranych dokumentów, opowieści stalkerów itd. Zawsze coś. 

A właśnie.. Dokumenty. Jest ich całkiem sporo - jeżeli ktoś jest spostrzegawczy, to bez trudu znajdzie rozsiane po lokacjach zwłoki, a przy nich informacje lub fleszki: 

Spoiler

Nie kupowałem egzoszkieletu. Po Zonie biegałem w kombinezonie bandyty. Ot lekkie utrudnienie gry, ale na własne życzenie. 

Po dorwaniu Striełoka czeka nas freeplay, więc można dołączyć do jakiegoś ugrupowania. 

1 polubienie

Witam, mam dziwny problem, w Dolinie Mroku po wykonaniu zadań jak zacznę rozmowę np. z przewodnikiem to zaraz ginę, nie dzieje się tak tylko z mechanikiem nie wiem dlaczego tak się dzieje, proszę o sugestie. Idę na Wysypisko i sprawdzę czy tam będzie podobnie.

Na Wysypisku też tak jest, że podczas rozmowy ginę ale nie dotyczy to np. Dzikiego Napra, czy ktoś miał taki przypadek?.

Jak bardzo fabuła CzN jest różna lub jednoznaczna z tą w modzie? Zmiany dotyczą tylko spraw graficznych, czy też np. zadań.

Moim zdanie fabuła jest taka sama, oprawa graficzna jest lekko zmieniona, jestem po DM i zadań innych nie było.

Takiego problemu nie miałem. Oczywiście pojawiały się sporadyczne wyloty ( na przykład podczas wzięcia namiaru na schowek u NPC na Agropromie ), ale z przewodnikami w mojej grze było wszystko okej.

Głównie zmiany w grafice. Jest nowa broń i mini zadania z OGSM.