SFZ Project: Episode Zero

Spoiler

Zaciekawiłeś mnie z tą trupiarką. Wcześniej przeszukiwałem tamto miejsce na początku gry i nikogo nie było. 
Właśnie sprawdziłem po raz drugi. Tym razem, gdy byłem z fabułą do przodu. Cóż.. nie spodziewałem się zobaczyć tam…
A więc zdobyłem ostatnie osiągnięcie. 

A kto odnalazł tą notatkę ? Pewnie większość  

Spoiler

1 polubienie

Oldman dał mi inny link 

ja dopiero zacząłem praktycznie, na razie mam jedno osiągnięcie

1 polubienie

Mod tak mnie wciągnął , że grałem do 3 rano i skończyłem. Grafika, dżwięk, klimat są rewelacyjne i zachwycające. Polecam każdemu .Duże podziękowanie dla za polonizacje tego zacnego moda

4 polubienia

No i mod, a właściwie to prolog przyszłego moda ukończony. Mod dopracowany graficznie i technicznie. Nic do zarzucenia. Prowadzenie jednak rozgrywki, nowa forma menu dialogów, powoduje jednak, że mamy sporo czytania w Rozdziałach PDA. Nawet przypadkowe opuszczenie jakiejś tam pojawiającej się informacji, powoduje nie zamykanie się scenariusza. Są momenty, że gracz jest nieświadomy nie wykonania potrzebnych zadań. Tak jest np. ze szkieletami z PDA. Jak gracz pójdzie własną drogą, może taki szkielet ominąć.  No i ta jakby 2. cześć gry. Czasówka, której przejście zależy od szczęścia. Komu jaki spawn mutantów się trafi. Albo powtarzanie aż do skutku.

Ale, mimo tej łyżki dziegciu, jak najbardziej zachęcam do zagrania w tego moda. Te kilka godzin ( po tyle potrzeba ), na pewno nie będzie zmarnowane i pozostawi satysfakcję z gry.

Kwestowy schowek otworzony                                                                     Paskudne mutanty załatwione

Błądząc w mgle

Dotarłem do finału

Czego i innym grającym życzę.

5 polubień

Modzik krótki ale dopiero teraz udało mi się go dopiero skończyć.

Od strony graficznej i udźwiękowienia nie mam nic do zarzucenia. Bardzo ładne i estetyczne są też menu, ekrany rozmów, inwentarz, hud.

Bardzo fajny klimat taki horrorkowo-scifi. Ale pewnie w dalszej części moda poza Kordonem już tego nie będzie bo tutaj dostajemy wyjaśnienie dlaczego dzieje się to co się dzieje. No ale pomysł bardzo dobrze zrealizowany akurat na takie wprowadzenie i na robienie smaku na całą historię.

Fajnie wygląda nowy ekran rozmów tylko mnie trochę denerwowało, że jest w dolnej części ekranu i co chwilę musiałem zerkać w dół.

Nie jestem fanem systemu zapisów tylko w określonych miejscach, tutaj jakoś nie było to większym problemem, bo i punkt był w “centrum” Kordonu i za daleko od niego nie musieliśmy biegać, walki też nie było za dużo.

Fajnie, że są autozapisy przed ważniejszymi momentami.

Jeśli na pozostałych mapkach będzie rozstawionych po kilka takich miejsc zapisu nie powinno być źle.

Bardzo fajny patent z tymi dwoma historiami w głównym menu (jak będzie miał pomysły na dodatki może dorzucać nowe opowieści do bazowego moda), przydałoby się takie rozwiązanie np w modach Zaurusa albo w jakichś Czasach Sojuszu  wszystko w jednym miejscu i odpalasz sobie dalszy ciąg historii z jednego menu. No kwestia tego ile niektóre mody by wtedy ważyły.

Błędów jakichś wielkich nie zauważyłem, miałem czasami problem z wyprawą do schowka i walką ze “snorkami”. Kilka razy mój towarzysz się zamroził i nic nie robił.

Ogólnie moja ocena 9/10,  ewentualną dyszkę zostawiam sobie na główną część moda choć pewnie sobie jeszcze na nią poczekamy bo prace idą powoli.

5 polubień

Witam Panowie,pytnie mam gram jak wiecie w tego moda,SFZ Project Episode Zero ale jak jestem za mostem jak idzie się w stronę wysypiska leży trup przy którym jest plecak ale jak tylko podejdę odrzuca mnie od niego przez co nie mogę go otworzyć, z doktorkiem przez radio mam już pogadane i na Kordonie naukowcy zostawili jakieś części które mam odszukać, zwertowałem cały Kordon i nic zero nie mam pojęcia gdzie to leży. Jakieś info od Was chłopaki?

Proszę cię pisz w temacie moda. Pisz po polsku. Pisz zrozumiale.

39 minut temu, FilmisterPL napisał:

leży trup przy którym jest plecak ale jak tylko podejdę odrzuca mnie od niego

Trzeba podejść do niego z odpowiedniej strony:

40 minut temu, FilmisterPL napisał:

na Kordonie naukowcy zostawili jakieś części które mam odszukać, zwertowałem cały Kordon i nic zero nie mam pojęcia gdzie to leży

W opisie zadania wyraźnie napisano gdzie znajduje się schowek z częściami:

Spoiler

1 polubienie

W dniu 27.09.2020 o 09:03, FilmisterPL napisał:

Witam Panowie,pytnie mam gram jak wiecie w tego moda,SFZ Project Episode Zero ale jak jestem za mostem jak idzie się w stronę wysypiska leży trup przy którym jest plecak ale jak tylko podejdę odrzuca mnie od niego przez co nie mogę go otworzyć, z doktorkiem przez radio mam już pogadane i na Kordonie naukowcy zostawili jakieś części które mam odszukać, zwertowałem cały Kordon i nic zero nie mam pojęcia gdzie to leży. Jakieś info od Was chłopaki?

Ok już uporałem się z tym zanim odczytałem od Was info,dzięki za cynk,mam już nagrane 3 materiały,muszę tylko wyrenderować i na kanał zapodać, mod 10/10 ode mnie, twórca ma głowę na karku, według mnie to unikalna modyfikacja istny cudzik.

2 polubienia

W dniu 27.09.2020 o 09:03, FilmisterPL napisał:

Cześć Panowie muszę się ewakuować z Zony niestety po spaniu okazuje się że nie mam radia by pogadać z doktorkiem więc i z Zony wyjść nie mogę ktoś coś wie na ten temat???

Ale to masz sobie detektor złożyć z tych części żeby wejść do anomalii przestrzennej. Chyba, że chodzi ci o sam finał, to zerknij koło szkielecika gościa, z którym gadałeś chwilę wcześniej.

I weź się naucz jakoś sensowniej cytować posty, a nie całe ściany tekstu od czapy, zostaw tylko to co potrzeba albo masz taki + “Cytowanie wielokrotne”. 

Cytujesz sam sibie i sobie odpowiadasz? Czy co

Ok bo to tak na szybko było,zapomniałem uwagę na to zwrócić, masz rację. Poradziłem sobie sam już bo na śmierć zapomniałem na Bazie STS zajrzeć tam gdzie Kopacze siedzieli, dopiero potem to zrobiłem. Dziś mod ograny. Ma moc,dla mnie unikat i dzięło sztuki jeśli chodzi o wykonanie i pomysł. 

2 polubienia

Witam, przy próbie uruchomienia gry wyskakuje u mnie taki błąd, pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Na początku myślałem, że może coś się nie pobrało, dlatego pobrałem moda jeszcze raz niestety nadal to samo. Ktoś zna rozwiązanie?

Edit. Znalazłem rozwiązanie na tej ruskiej stronie https://torrentoxa.at.ua/load/igry/stalker_mody/s_t_a_l_k_e_r_ten_chernobylja_sfz_project_episode_zero_2020_pc_mod/28-1-0-763 nazwyczajniej w świecie musiałem pobrać OpenAL daje link do pobrania jakby ktoś miał podobny problem https://www.openal.org/downloads/

1 polubienie

Cześć, pobrałem moda, próbuję odpalić - wylot z takim logiem:

Expression : ovi-\>channels==1 Function : CSoundRender\_Source::LoadWave File : E:\stalker\sources\trunk\xrSound\SoundRender\_Source\_loader.cpp Line : 71 Description : Invalid source num channels: Arguments : c:\users\baca\desktop\sfz project episode zero pl\gamedata\sounds\votz\_thunder\thunder\_02.ogg

Ktoś, coś? Widzę, że to problem z plikiem dźwięku w .ogg i coś o liczbie kanałów, ale nie kumam, co z tym fantem zdziałać…

ed:

I nie wiem, o co kaman z katalogiem E:, bo SFZ mam na C:

jeśli masz już zainstalowane OpenAL, to nie mogę doradzić ci nic innego jak wymianę wadliwego pliku.

1 polubienie

Witam wszystkich po mej nieobecności  / . Odkopałem stary temat, jednakże zaryzykuję i zgłoszę w tym miejscu o danym problemie. 

Piszę, by zgłosić problem z linkiem do pobierania modyfikacji, a konkretnie SFZ Project: Episode Zero. W mym przypadku link do pobierania nie działa, za to wyskakuje taka informacja po naciśnięciu napisu Download:

{ “code”: “not_found”, “message”: “File with such name does not exist.”, “status”: 404 }

Miał ktoś z tym problem i jak z tym poradzić?

1 polubienie

wiemy o padniętym linku, mam moda tylko nie wiem kiedy wrzucę, może nawet dopiero po weekendzie. Chyba, że ktoś szybciej podrzuci, zobaczymy.

Ostatnio trochę linków do modów było padniętych, do wrzucenia brakuje chyba już tylko tego, Doliny Szeptów i Repacka Reborn FF ale wszystko się uzupełni.

1 polubienie

Dziękuję za informację  . Pisałem o tym, gdyż od pewnego czasu mam nowy sprzęt, a dawne dane mam potracone :confused: . Chciałem wrócić do tego modziwa i przypomnieć sobie na nowo. W tym przypadku pozostaje mi tylko pograć w Stalker-a Anomaly i czekać na nową wrzutkę SFZ Project: Episode Zero.  

Link już działa  
Myślę, że ten mod jest w pewnym sensie ‘’ unikalny ". Jak najbardziej warto w niego zagrać. 

Jak zdobyliście osiągnięcie Obrońca Dusz?

16 minut temu, Red TZ napisał:

Jak zdobyliście osiągnięcie Obrońca Dusz?

Szczerze powiedziawszy nie wiem nawet czy, nie mówiąc już jak zdobyłem to osiągnięcie. Po prostu tego nie pamiętam.

Opis tego osiągnięcia brzmi następująco:

Cytat

Znalazłeś wszystkie PDA należące do nieboraków, którzy niezbyt umiejętnie chronili się w czasie Trzeciej Emisji. W nagrodę za wytrwałe poszukiwania otrzymujesz naprowadzanie na schowek z cennym przedmiotem.

1 polubienie