Mnie się kojarzy, że Sowa odkupi tylko to należące do dowódcy Najemników - tak jak w podstawce, a dwa pozostałe można opchnąć jakiemuś handlarzowi, albo ich przeznaczeniem jest tylko przerobienie ich na elektroniczne ruble
Witam , mógłby mi ktoś przerobić plik odpowiadający za szybsze poruszanie się gracza , sprint chodzenie itd. Najeżdżam kursorem na npc i nie widać jego imienia , można to zmienić i jak.
Witam dlaczego może zacinać się gra po prostu gracz staje w miejscu . Dodam , że grafikę pozmniejszałem prawie do minimum , mam tylko rozdzielczość na maxa i oświetlenie pełne dynamiczne.
ogólnie to nie polecam tego moda. Nie zoptymalizowany, chodzi jak kupa gówna, klatkowanie. Nie wielkie zmiany w stosunku do pierwowzoru, nie dopracowany i tyle.
Lokacje z Anomaly dla SGM 2.2 (ver 1.0): BRAK DZIAŁAJĄCEGO LINKU.
Czy ktoś ma może ten dodatek? Czytałem, że ten dodatek poprawia szybkość działania moda.
Odnośnie moda: potwierdzam, że jest niezoptymalizowany, częste wyloty ( mam 8GB pamięci - może na 16u lepiej chodzi).
Fabularnie jest tak, że mod startuje od razu na Zatonie. Co z Kordonem i Wysypiskiem? Mam nadzieję, że gdzieś to autor umieścił. Na chwilę obecną niektóre zadania trochę zmienione, a to inne położenie a to coś dodatkowego trzeba zrobić. Niewiele, ale ciekawie. Znikła mini mapa na poziomie mistrz. Ogólnie jest trudniej co wyszło na dobre modowi (był zbyt łatwy).
Przez ten początek na Zatonie myślałem o grze w starą 1.11 wersję, ale czytałem że tam dużo bugów fabularnych, wylotów więc na razie ciągnę tą wersję.
Wysypiska w tej wersji nie ma(autor przed premierą już podawał, że w 1.12 na pewno nie będzie dodane), ale czemu Kordonu i Bagien nie ma to sam nie mam pojęcia - nie ogrywałem najnowszej wersji tylko dostosowałem spolszczenie do niej więc może jest to rozwiązane jakoś fabularnie w ten sposób, że później się wraca na Kordon - linijki dotyczące dialogów i zadań nadal są w plikach tekstowych. Jest też możliwość, że w tej wersji Kordon jest wycięty bo etap fabuły na Kordonie i Bagnach to głównie biegnie tam i z powrotem choć z filmików autora z wersji 1.12 wynikało by, że ten Kordon jednak jest w modzie - dajcie znać czy podczas przechodzenia wróciliście na Kordon czy jednak nie
Mod jest niezoptymalizowany bo działa na 32 bitowym silniku stąd częste przycinki jak A-Life się doładowuje, ja też na 8GB gram, ale wyloty mi się trafiały głównie z pustym logiem, może po prostu spróbuj skręcić trochę grafikę. Minimapy nie ma ani na poziomie Mistrz, ani na Weteranie, a autor zapowiadał, że będą na wszystkich poziomach bo przez jej brak ciężko było podejść pod bazę bandytów na Bagnach i potem przejść na Zaton z Bagien nie widząc min na mapie, ale widocznie autor o tym zapomniał. A jeśli o lokacje z Anomaly chodzi to nie zauważyłem zbytniej różnicy w wydajności między oryginalnymi lokacjami, a tymi z Anomaly. Może jakieś minimalne są, ale na moje oko chodził tak samo i na oryginalnych i na tych z Anomaly.
Sugerowane jest grać na wersji DX10 ale ja gram na DX11 i jest o jakieś 50% mniej wylotów. Wyloty typowo gdy pada deszcz lub po dłuższym czasie gry lub dużo aktywności. Gram dalej. Jak autor wyciął Kordon i inne lokacje to pewnie sobie zagram w inną wersję tego moda ( może Lost Soul final)
Nie wiadomo czy wyciął Kordon czy moment fabuły, w którym się tam udajemy jest przesunięty fabularnie z początku moda na jego jakąś późniejszą część - Kordon jako lokacja istnieje w tym modzie bo w PDA jak najedziemy na niego na mapie to pojawia się napis więc wycięty nie jest tylko może zostały wycięte misje fabularne, które nas tam zaprowadzają - nikt z grających o ile takowych mamy na naszym forum nie dał znać jak to jest z tym Kordonem - w sensie czy wycięto misje czy je przesunięto z początku na późniejszą część…
A jeśli chodzi o wyloty to chyba tak - zaleca się grać na DX 10 i 11 - ja grałem na 11 i może jakieś wyloty się trafiły, ale bardzo sporadycznie no i log był zawsze pusty więc chyba nie z winy moda się wysypywał.