A ok. W takim razie poczytam co i jak. Dzięki za info.
A drugie pytanie mam, czy w folderze shaders w gamedata też nie macie żadnych plików?
Pewnie po polsku ani po eng nie będzie tego dlatego spytam się tutaj, jest jakiś ruski poradnik do SGM2.2 z ukrytym lootem?(takim który nie dostajemy info z pendrive zadań itp - czysto ukryty) jak np. pancerz najemnika w Kordonie.
@Tits&Boobs
Znalazłem taki poradnik po rosyjsku - KLIK.
Są w nim opisane zadania, ale widziałem też mapę z położeniem schowków, na przykład na Kordonie.
Ewentualnie szukać na YT:
Jest może spis a dokładniej parametrów wszelkich egzopancerzy do SGM? Z tego co grałem ostatnio to best był świtu ale nie wiem już dokładnie zwłaszcza że egzo wojskowe i monolitu kuszą.
@Tits&Boobs
Szukałem w necie spis egzoszkieletów z SGM 2.2, ale niczego konkretnego nie znalazłem.
Najlepiej kupić/znaleźć i się przekonać, który jest najlepszy ![]()
Praktycznie (statystyki) tak samo dobry jak egzo Świtu jest egzo Czystego Nieba.
Jeśli chcesz sobie wdzianka porównywać - to, chyba, lepiej i szybciej będzie dobrać się do takiej ‘listy’ w plikach w configs, okolice outfit.ltx i tam sprawdzać, po kolei parametry, co tam kogo interesuje… Ewentualnie ‘zrzucać’ z materiałów na np. yt.
Albo jak wyżej - rozpoznanie bojem - czyli w grze. Tak, czy inaczej to raczej taki wybór między Ś a CN.
No dobra pojawił się megabug. Winda z Jupitera do tuneli do Prypeci nie ma kolizji przez co przez nią przelatuje i tylko miga możliwość podróży pomiędzy obszarami..
Linki do pobrania moda w wersji 1.13 nie działają. Da radę to jakoś naprawić?
Dzięki za czujność.
Hm.. No i jest problem, bo na ap-pro oraz sigerous mod linki do wersji 1.3 padły. Znalazłem tutaj jeden, ale z torrent - KLIK.
Dzięki wielkie. Udało się sciągnąć, zobaczymy czy odpali z tego torrenta ![]()
Gra odpala. Mógłby ktoś polecić jakieś graficzne mody, które by nie kolidowały z tą wersją?
Będzie spolszczenie do wersji 1.14 bo gdzieś na yt widziałem filmik, że wyszła kilka miesięcy temu?
1.Czy Wam też tak długo się wczytuje?
2.Kiedy będzie dostępna latarka czołowa i jak używać zwykłej? po wciśnięciu “L” nic się nie dzieje
3.Dlaczego muszę trzymać “X” żeby biegać? zmiana klawiszy nic nie daje, da się to jakoś zmienić?
-
To jest mod rozszerzony o Gunslingera, dodatkowo z lokacjami przeportowanymi z Anomaly i do tego jeszcze z pogodą CGIM 2, a to wszystko śmiga na wysłużonym 32bitowym X-Rayu, który pamięta jeszcze Zew Prypeci (lub na tym samym), więc siłą rzeczy będzie się długo wczytywał - krótsze czasy wczytywania takie jak w Anomaly, Gammie czy modach na silniku OGSR spotkasz tylko w 64bitowych silnikach X-Ray. Może dysk SSD trochę pomoże na te mody działające na 32bitowych silnikach, ale nie jestem pewien.
-
A masz tą latarkę tylko w ekwipunku czy wrzuciłeś w odpowiedni slot? W modach z Gunslingerem zwykła latarka ręczna musi być wrzucona w slot na detektor żeby działać - dopiero wtedy można jej używać, a latarka czołowa jest dostępna tylko jako ulepszenie hełmu, choć może i są kombinezony, które hełmu nie mają, ale oferują latarkę jako ulepszenie - u handlarzy czołówki nie kupisz, ale z czasem odblokuje Ci się technik na Kordonie i będziesz mógł dołożyć czołówkę.
-
Natomiast na to nie jestem Ci w stanie za bardzo pomóc - ja u siebie ustawiłem sobie na shift i nie miałem problemu, ale grałem w tego moda bardzo dawno - sprawdź w ustawieniach rozgrywki lub ustawieniach SGM czy nie masz zaznaczonego czegoś w stylu “Tryb biegania/chodzenia” czy coś w tym stylu - w Anomaly/Gammie taka opcja jest dostępna, ale nie pamiętam czy w SGM+Gunslinger też.
W dniu 31.05.2023 o 10:24, Szczepan9205 napisał(a):
W modach z Gunslingerem zwykła latarka ręczna musi być wrzucona w slot na detektor żeby działać
aha, trzeba wcisnąć “O” żeby działała
W dniu 31.05.2023 o 10:24, Szczepan9205 napisał(a):
“Tryb biegania/chodzenia”
nie ma czegoś takiego, jest tryb kucania tylko, bieganie zawsze mam “X” w stalkerach z resztą nie tylko w nich, tak mi jest po prostu wygodnie
Nie pamiętasz może gdzie jest to C4 w wiosce żeby wysadzić drzwi do Sidora?
-
No “O” czy jakikolwiek klawisz jaki sobie przypisałeś pod detektor - ja z kolei zawsze przypisuję detektor pod “Tab” - w każdym razie w każdym modzie z Gunslingerem, którego bazą jest Zew Prypeci latarka ręczna musi być wrzucona w slot detektora, żeby działać.
-
Sorki za wprowadzenie w błąd, pomieszało mi się całkowicie z Gammą/Anomaly właśnie - z tym, że trzeba trzymać klawisz, żeby GG biegł to nie jest błąd - tak jest w Gunslingerze - nie wystarczy nacisnąć raz klawisza sprintu, żeby GG biegł dopóki nie wyczerpie mu się wytrzymałość tylko trzeba go trzymać przez cały czas kiedy chcemy biec - zauważ, że w większości gier tak jest, że trzeba trzymać klawisz sprintu, żeby postać biegła.
-
C4 jest w jednej z dwóch piwnic w Wiosce Kotów - a zresztą - jeżeli czegoś nie wiesz to na Youtube są odcinki lub całe nagrania ze streamów z tego moda (i ze starszych wersji i z tej najnowszej też), więc jak czegoś nie wiesz to szybciej zawsze poszukać rozwiązania na filmie niż czekać, aż ktoś odpisze

@Szczepan9205 przy zadaniu dla handlarza gdy szedłem do lokomotywy przy tunelu wpadłem na genialny pomysł przetestowania anomalii na moście, wskoczyłem w nią i wywaliło mnie w tunelu właśnie przy lokomotywie, napadli mnie bandyci, dwóch ubiłem trzeci mnie zabił, wywaliło moda w pulpit, i nie mogę go już uruchomić, to było na końcu loga
[error][ 8] : Za mało zasobów pamięci, aby można było przetworzyć to polecenie.
Rozwiązałem problem kasując quicksavy z przed wejścia na most, uruchomiłem komputer ponownie, mod się uruchomil i zrobiłem wszystko od nowa, zdobyłem arta dla handlarza, był na torach, wracam do handlarza, dobijam targu, przewodnik i do północnego posterunku, przejście na bagna = wylot, ten sam log, kasowanie rejestru CCleanerem, bez zmian
Przelazłem, więc usunąłem z kompa i z tego co pamietam to podkopsałem na minimalne suwaki oprócz zasięgu widzenia, oświetlenie na 3/4, średnie osiągi pozostałe funkcje - wylotów brak.
@cez137 @vidkunsen dobrze mówi ty weź solidnie zmniejsz opcje grafiki i może rozdzielczość i wtedy graj, ewentualnie potem podnoś żeby uzyskać satysfakcjonujący kompromis między wydajnością, a jakością.
@tom3kb zmniejszyłem opcje grafiki, zawsze zmniejszam, to ile mam zmniejszyć, do zera? trawy np zawsze zmniejszam do zera bo jak są za wysokie to nic nie widzę przez nie i kijowo się celuje, w tym modzie jest sporo opcji w zaawansowanych opcjach, jakaś miekka woda, miękkie cząsteczki, jakiś antyanliazing
etc nawet nie pamiętam jak one się nazywają , nie myslisz że to te opcje bardziej przeszkadzają niż rozdzielczość czy te podstawowe? zawsze mam zagwozdkę z tymi zaawansowanymi bo nie wiem co włączyć a co wyłączyć