SGM 2.2 + Gunslinger mod

@Sin_memberW wolnej chwili rzucę okiem o co może chodzić :blush: Możliwe, że coś źle spakowałem.

Sory za post pod postem :blush:

@Sin_member Pobrałem wersję 1.13, wrzuciłem spolszczenie i u mnie wszystko działa jak należy - coś musisz robić nie tak skoro masz po rosyjsku.

Jedyne co przychodzi mi jeszcze do głowy to to, żebyś w fsgame.ltx zmienił linijkę od gamedaty z false na true, ale ja nie musiałem tego robić i po uruchomieniu gry od razu była po polsku.

Dziękuję za spolszczenie u mnie działa, tyle że nie mam polskich liter…Jakieś domysły…???

EDIT: JEST GITARA MÓJ BŁĄD

Witam serdecznie!

W trakcie rozgrywki na wersji 1.13, po wejściu w interakcję z handlarzem Sową lub z Sękiem dostaję crasha do pulpitu i w logach pojawia się taki błąd.

FATAL ERROR

[error]Expression : no_assert
[error]Function : CXML_IdToIndex::GetById
[error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\xml_str_id_loader.h
[error]Line : 112
[error]Description : item not found, id
[error]Arguments : gunsl_zat_b33_stalker_snag_controller_dialog

Z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc

@FoltestBro98 Wrzuć sejwa sprzed wylotu, koło czy na Skadowsku. Zobaczę u siebie, co go w tym xml boli.

A no i skrobnij co pododawane - jeśli.

Sorka nie wiem, który to konkretnie jest plik potrzebny do wgrania sejwa więc wrzucam trzy.

Jest to wersja moda 1.13 z wgranym spolszczeniem plus lektorem nic więcej z addonów w sumie nie ma. Jedynie wgrałem plik actor.itx i system.itx dla większego udźwigu ze wcześniejszych postów z tego forum.

Crash do pulpitu od razu jak się próbuje gadać z Sową, Brodą, Żwawym lub Sękiem.

Edit:

Ok w sumie problem już rozwiązany bo wygląda na to, ze właśnie problemem były te pliki actor.itx oraz system.itx bo pochodziły z wersji 1.12, w sumie dopiero teraz na to wpadłem ale nie sądziłem, ze o to może chodzić.

Rozpakowałem folder gamedata programem AXRtoolset, wgrałem go do folderu z grą na czysto już wszystko działa. W każdym razie dzięki za odpowiedź.

save5.dds save5.scop save5.sgm

1 polubienie

Podchodziłem kiedyś do zwykłego moda i szybko mnie znudził ale tutaj gunslinger robi mega robotę, moda pewnie całego przejdę jak bugi się nie pojawią

W jakim miejscu jest ten artefakt na który daje zadanie handlarz na samym początku gry? W pda nie ma nawet przybliżonej lokalizacji a znając ruskich modderów to będzie w jakimś dziwnym miejscu

@Zwinny
A tego artefaktu czasami nie ma w ''standardowym" miejscu, czyli skupisku anomalii obok wioski nowicjuszy ?
Jeżeli nie to sprawdź jeszcze teren obok wykolejonej lokomotywy.

Obok nowicjuszy nie ma za to duże promieniowanie, no nic szukamy dalej

Trzecie miejsce spawnu gdzieś na torach.

Ehh Trzeba tonę akumulatorów nosić bo jeden nie starcza na kilka minut wyjętego detektora, po co są takie przeszkadzajki to nie wiem, psują całą przyjemność z grania, wyłączyć w opcjach też się nie da

Po wejściu do bazy bandytów na bagnach po ominięciu min mam znaleźć ładunek wojskowych, jest jeden w budynku na skrzynce drewnianej i można go tylko zdetonować ale quest się nie zalicza

Tak ma być czy bug? Ten prawdziwy ładunek jest gdzieś schowany?

5 godzin temu, Zwinny napisał:

Po wejściu do bazy bandytów na bagnach po ominięciu min mam znaleźć ładunek wojskowych,

Dawno grałem w SGMa ale czy tu nie chodziło o to zadanie, że w parku maszynowym mamy znaleźć ciała zabitych wojskowych żeby popchnąć to zadanie do przodu? A ciał było bodajże 4 czy 5.

@edit.

Chodzi mi o to:

1 polubienie

Ktoś wie czy wszyty jest spawner? Jeśli tak, to jak go odpalić?

@dave23 szukajcie, a znajdziecie

https://stalkerteam.pl/search/?q=Spawner&quick=1&type=forums_topic&item=13904

Tylko wszystko jest do wersji 1.12 a ogrywam właśnie 1.13. I jak wrzucam spawner który ktoś tam wrzucił to gra sie nie uruchamia…

18 godzin temu, dave23 napisał:

Ktoś wie czy wszyty jest spawner?

Na *ap.pro-ru*napisano, że aby uruchomić spawner w wersji 1.13 należy odpalić grę z pliku run cheat znajdującego się w folderze z grą.
Spawner w grze - ESC+F1, F3 - wszystkie bonusowe utwory w odtwarzaczu MP-3, a właściwie sam odtwarzacz; F4 - zwiększa punkty reputacji, H - nieśmiertelność i nieskończona wytrzymałość, J - wyłącza nieśmiertelność i nieskończoną wytrzymałość.

1 polubienie

Witam panowie. W tym modzie w ogóle nie mam w menu opcji wyboru oświetlenia czy dynamiczne dx9, dx10, czy dx11. Jest tylko ustawienie jakości, rozdzielczość i zaawansowane wiadomo. Gra mi startuje na dx8 i tyle. Nie ma możliwości zmiany. W folderze shaders cache są pliki r3, usuwalem r1 i dalej nic. Wykrywa kompa automatycznie i ustawia na sztywno? I7 2600k, 24 gb ram, gtx 950.

@Charciarz w temacie na Ap Pro jest napisane, że gra domyślnie jest ustawiona na DX10 i coś o tym, że niektóre aktualizacje win7 nie obsługują? W pełni dx10.