W Anomaly np. nie trzeba trzymać cały czas przycisku sprintu, jeśli pamiętam to jest opcja po której raz naciskasz przycisk przypisany pod sprint i GG biegnie cały czas sprintem, a jak chcesz przestać biegać to ponownie klikasz shift. Choć w sumie tego nie przemyślałem, możliwe, że tylko w Anomaly jest coś takiego, ale wydaje mi się, że jeszcze w jakimś się z tym spotkałem - tyle, że nie pamiętam którym…
Co do Twoich pytań, kwestia kombinezonów to decyzja autora tej adaptacji chyba, większość tych kombinezonów np nie ma też noktowizorów - ja grałem z wersją SEVY od Powinności, no ale ogólnie autor widocznie coś źle powpisywał w pliki ( w każdym razie w następnym patchu chyba mają być jakieś fixy dla kombinezonów więc może to poprawi).
A co do Informatora, Wilka, Kaniewskiego, i Bandytów to te wątki są wycięte chyba bo w żaden sposób nie udało mi się dojść do momentu gdzie te misje się pojawiają - czy to założenie autora czy niezamierzone działanie - nie mam pojęcia, ale w każdym razie nie ma tych misji. Mnie się udało wejść do Leśniczówki, ale przed atakiem na Szewczenkę i misji od Miecza na oczyszczenie Leśniczówki, trzeba chyba było dać w łapę gościowi, który pilnuje wejścia, ale można wejść i dostać od Czapajewa 2 misje, a co do ataku to w moim przypadku udało się Czapajewa ubić jak atakowałem z Elbrusem i jego ekipą Leśniczówkę.
Tak samo z Sową - u niego jest chyba tylko misja na laptopa i detektory dla Naukowców :/ A kwestia narzędzi wygląda tak, że można je znaleźć nie wykupując namiarów u Sowy, ale nie znajdują się tam gdzie mówią poradniki i filmy na youtube. ja po prostu kupowałem namiary uprzednio zapisując grę, robiłem sobie screenshota z ich położeniem, potem wczytywanko i szedłem je po prostu zebrać - tu też nie wiem czy to zamysł twórcy czy o co chodzi, ale w tej adaptacji nie ma co się sugerować poradnikiem jeśli chodzi o narzędzia.
No i nawiązując jeszcze do pytań ja również nie potrafię zmodyfikować tego moda, żeby przywrócić opcję usuwania zapisów z poziomu gry, jeśli chodzi o sprint to tu również nie jestem w stanie pomóc - lepiej trochę mi wychodzi tłumaczenie niż grzebanie w “bebechach” modów