SGM 2.2 + Gunslinger mod

A no to jeśli tak to zwracam honor Ja SGM 2.2 ogrywałem przed tą adaptacją tak dawno, że nie pamiętałem zbytnio poszczególnych wątków i podczas testów spolszczenia  pytał mnie o te wątki więc uznałem, że musiały być w 2.2 skoro pyta, a doświadczenie z modami podejrzewam ma większe niż ja także… No to kwestia wyjaśniona - żadne zadania wycięte nie są tylko po prostu ich nie było w tej wersji od samego początku.

1 polubienie

Te wszystkie wersje SGM-a już zaczęły mi się mylić w pewnym momencie. 
Z tym że nie ma niektórych zadań, zorientowałem się, pracując dla bandy Czapajewa. Nie zlecił GG ostatniego zadania, dzięki któremu mogliśmy wejść w posiadanie dokumentów o Lab. X-12. 

Szkoda, że jeszcze nikt nie połączył SGM 2.2 z Geonezis Addon. Mimo wszystko w tej adaptacji i tak jest co robić. 

Godzinę temu, Agrael napisał:

Te wszystkie wersje SGM-a już zaczęły mi się mylić w pewnym momencie. 
Z tym że nie ma niektórych zadań, zorientowałem się, pracując dla bandy Czapajewa. Nie zlecił GG ostatniego zadania, dzięki któremu mogliśmy wejść w posiadanie dokumentów o Lab. X-12. 

Szkoda, że jeszcze nikt nie połączył SGM 2.2 z Geonezis Addon. Mimo wszystko w tej adaptacji i tak jest co robić. 

Dzięki za odzew i wskazówki.

Rzeczywiście, poradnik mam do wersji 2.0, a przyjąłem w domyśle, że te misje również w wersji 2.2 “powinny być” - rzadko spotyka się rozwinięcia modów, które zamiast dodawać zawartości, raczej wycinają.

Skoro tak, wszystko jasne, dalej jadę z fabułą - rzeczywiście, robić co jest cały czas, a mod jest dla mnie osobiście wciągający.

Pozdrowionka dla wszystkich.

PS. A marzy mi się… SGM 3.0 (jak wyjdzie :-)) + Geognezis + Gunslinger, na silniku Unreal 4… dałbym za wersję pudełkową 300 zł w preorderze :slight_smile:

1 polubienie

Panowie w dalszym ciągu nie mogę ogarnąć dlaczego mi nie działają detektory, kombinowałem na wszystkie sposoby i dalej nie działają, proszę o pomoc.

23 godziny temu, bolo napisał:

Gdzie dokładnie w opcjach trzeba odhaczyć aby detektor nie potrzebował akumulatorów, kombinowałem z i bez i nie pokazuje artefaktów.

Sciągałes ten dodatek?

link : https://yadi.sk/d/EBG1Pn4B07jL4Q

Kamil wstawił to w sekcji dodatkach, Punkt 10, Latarka tez nie bedzie potrzebowala baterii.

A co do nie działania detektorów, napewno masz akumulator w ekwipunku? niewiem czy tutaj nie trzeba przeciągac akumulatorów do detektórow.

1 polubienie

Ściągasz dodatek, do którego link wstawił , wypakowujesz, wypakowany folder(ten z rosyjską nazwą) wrzucasz do folderu MODS w głównym katalogu gry, potem odpalasz JSGME, na lewej liście klikasz na ten dodatek, tak żeby Ci się podświetlił, potem na pojedynczą strzałkę w prawą stronę i tyle, jak przeskoczy do prawego okienka to zamykasz JSGME i odpalasz moda i powinieneś mieć ten addon zainstalowany, wtedy sprawdź czy działa Ci detektor.

1 polubienie

Dziękuję, tak zrobię i poinformuję czy działa.

Witam mam prośbę, wrzuciłby ktoś z litości cheat moda na inny serwer? Bo ni cholery z yandexa pobrać nie mogę.

https://yadi.sk/d/o2tPSQ6bZlEumQ

Nie “z litości”, ale z chęci pomocy drugiej osobie jak najbardziej. Proszę bardzo: Cheat.7z (249 Bytes)

1 polubienie

2 minuty temu, Anton Gorodecki napisał:

Z litości nie, ale z chęci pomocy jak najbardziej. Proszę bardzo: Cheat.7z (249 Bytes)

Dzięki wielkie,

1 polubienie

4 godziny temu, Reaper napisał:

4 godziny temu, Anton Gorodecki napisał:

Nie “z litości”, ale z chęci pomocy drugiej osobie jak najbardziej. Proszę bardzo: Cheat.7z (249 Bytes)

Wypakowuje tego moda do plików i jak wchodzę do gry to nic się nie dzieję.

Tak wciskałem aktywacje cheatmoda ale nic

30 minut temu, guccimucci5 napisał:

Wypakowuje tego moda do plików i jak wchodzę do gry to nic się nie dzieję.

Zajrzyj do pliku tego moda i spójrz jakie ma rozszerzenie, a będziesz wiedział dlaczego nie działa.

21 minut temu, Anton Gorodecki napisał:

Zajrzyj do pliku tego moda i spójrz jakie ma rozszerzenie, a będziesz wiedział dlaczego nie działa.

jakie rozszerzenie??? sorry ale jestem zielony :stuck_out_tongue:

10 minut temu, guccimucci5 napisał:

jakie rozszerzenie??? sorry ale jestem zielony :stuck_out_tongue:

Rozapakuj pobrany plik, a następnie podfolder mods wrzucasz tam gdzie zainstalowałeś moda, a dalej  uruchamiasz launcher klikasz dodatki i aktywujesz cheat moda. W grze  wczytujesz save  wchodzi do menu i uruchamiasz cheay domyślnie F1 i F2 spawner

21 godzin temu, Reaper napisał:

Rozapakuj pobrany plik, a następnie podfolder mods wrzucasz tam gdzie zainstalowałeś moda, a dalej  uruchamiasz launcher klikasz dodatki i aktywujesz cheat moda. W grze  wczytujesz save  wchodzi do menu i uruchamiasz cheay domyślnie F1 i F2 spawner

Takie coś wyskakuje 

Miałem poinformować co niniejszym czynię czy detektory w mojej grze działają, niestety nie, kombinowałem na wszystkie sposoby, wykorzystałem wszystkie podpowiedzi jakie uzyskałem. Będę grał bez używania detektorów, może dam radę.

Wstaw jakiś Twój zapis. Zobaczę jak będzie u mnie. 

1 polubienie

18 godzin temu, guccimucci5 napisał:

Takie coś wyskakuje 

Nie uruchamiaj gry z tego pliku! Uruchamaj  skrótem na pulpicie. Mody aktywujesz tutaj.

Witam, otrzymałem detektor Swarog i niby dział, niby dlatego, że anomalie i artefakty są jakieś takie anemiczne. W innych modach to było bardziej wyraziste, chyba, że w tym modzie tak ma być.

a18.scop (1.53 MB) a18.sgm (4.8 KB)

@bolo, u mnie wszystko jest ok. Na Twoim zapisie jest tak samo jak i na moim. Artefakty i anomalie wyświetlają się prawidłowo. 

2 polubienia