Ja nie umiem wyciąć obrazu z gry, u mnie obraz na detektorze jest o wiele mniej widoczny, anomalie i artefakty pokazuje ale jakieś takie słabe, u Ciebie to jest wyraźne, jakoś dam radę, dziękuję za grzeczność.
Pod F12 bodajże jest przypisany zrzut ekranu, ewentualnie pod PrintScreen. Wejdź sobie w ustawienia sterowania i gdzieś tam na liście jest opcja, zobacz pod jaki przycisk masz przypisane, a potem podczas gry po prostu kliknij. Zrzuty zapisują się w folderze userdata->screenshots, a folder userdata masz w głównym katalogu z modem.
35 minut temu, bolo napisał:
u mnie obraz na detektorze jest o wiele mniej widoczny, anomalie i artefakty pokazuje ale jakieś takie słabe
, a nie grasz czasem na oświetleniu statycznym?
Też właśnie o tym samym pomyślałem, ale lepiej jakby wstawił zrzut ekranu to będzie jasne, bo może się tak dziać, albo przez statykę, albo ewentualnie przez rozdzielczość.
Tak, grałem na statycznym oświetleniu, zmieniłem na dynamiczne i teraz jest ok, ślicznie dziękuję za pomoc.
Potrzebuję podpowiedzi, mam dostarczyć Nowikowi narzędzia do modernizacji detektora Swarog, niby zaznaczył ich położenie na mapie, nie mam tego znacznika, w zadaniach też nie ma tego zadania, gdzie są te narzędzia.
Sprawdź, czy o to chodzi, bo nie pamiętam ich położenia.
Dziękuję, o te ale znalazłem w innym miejscu, wewnątrz fabryki, pozdrawiam.
Witam, wie ktoś jak podnieść pojemność magazynka broni w tym modzie.
poczytaj
Itp
przerabiałem pojemność magazynka w różnych modach przez ammo_mag_size , ale w tym modzie mi nie działa.
Mnie też nie działa, bo Gunslinger Addon dodaje wiele różnych modernizacji broni i tych plików z confingami broni jest więcej niż w innych modach. Pewnie jakiś modder dał by sobie z tym radę, mnie się nie udało.
@smox dałem radę na abakanie.
Nowości z Sigerous Addon for Gunslinger - nad czym twórcy teraz pracują:
* Prowadzone są prace nad zamianą paczek lokacji i domyślnych lokacji.
W paczkach lokacji będą wykorzystywane zasoby takich modyfikacji jak: Anomaly 1.5, Dead Air, Misery, Absolute Nature (wersje: ostatnia i lite).
* Zmiana części dźwiękowej.
Zamiana dźwięków (Anomalie, Mutanty, Ambient, itd.), dodany EnvFX.
* Zamiana dynamicznych HUD’ów dla hełmów i zbroi.
* Dodatek na Compact Hud
* Wprowadzenie zombi cywili i szczurów (w patchu 1.12, najprawdopodobniej się nie pojawią)
* Nieduża zmiana charakterystyk broni i zamiana lornetek i noży.
* Dodanie charakterystyk w opis.
* Nieduża korekta ekonomii.
* Nieduża zmiana spawnu.
* Praca nad modelami NPC i mutantów.
* Zamiana tekstur różnych przedmiotów.
* Poprawienie znalezionych błędów i wylotów.
Twórca myśli, w jaką stronę będzie rozwijać modyfikację po wyjściu patcha 1.12. Są ciekawe pomysły na rozwinięcie. Jednakże, pierwszym priorytetem będzie praca nad optymalizacją. Stare addony/dodatki nie będą pracować z wersją 1.12 (lub będą działać nieprawidłowo). Wszystkie dodatki zostaną zaktualizowane/zamienione. Dla wersji 1.12, potrzebne dla was addony, trzeba będzie pobrać od nowa.
Mod skończony Grało mi się przyjemnie i bez wylotów. Polecam.
Kilka screenów z mojej rozgrywki -
Podaje sposób modyfikacji plików LTX których nie ma w katalogu “Config”, w celu np. zwiększenia udźwigu. W nowej wersji wszystko jest spakowane w katalogu “Patch”, żeby się do tych plików dostać należy użyć narzędzia “ARX Tools”, zakładka “DB Tools”. Odpalamy program, wskazujemy nasz katalog “Patch” który jest w folderze z grą i wypakowujemy. W ten sposób otrzymamy kilka katalogów, nas interesuje “Config” który kopiujemy do katalogu “Gamedata”, nie zastępując oryginalnych plików , które już są w naszym folderze. W ten sposób możemy modyfikować co nam się podoba.
Nowości z tworzenia SGM 2.2 + Gunslinger:
- Adaptowano aktualizację GUNSLINGER mod z 01.10.2020r.
- Zmiana wyglądu lokacji zakończona w 60% na jesienną wersję, w 90% na letnią wersję
- Zamieniono większość tekstur okolic
- Zmieniana jest pogoda (napisano cykle rain, foggy, clear).
- Zamieniony ambient na wszystkich lokacjach.
- Zamienione niektóre przedmioty (jedzenie, picie).
- Kilka nowych modeli mutantów i NPC.
- Cheat-mode zamieniony na Władcę Zony.
- Poprawki związane z optymalizacją (spawn).
- Zmieniona początkowa misja (w bunkrze siedzi teraz Sidorowicz)
- Zamienione strefy dźwiękowe z radio-kompozycjami na fizyczne radio, które można wyłączać (na razie tylko na Kordonie).
- Przepisano parametry broni.
Twórca planuje dopracować nową pogodę i lokacje, poprawić niektóre błędy, zamienić noże i lornetki oraz zamienić opisy zbroi i broni. Po skończeniu tych prac, będzie premiera nowej wersji.
Demonstracja presetu clear:
Czy ktoś wie jak odblokować minimapę w trybie “weteran”, nie wiem czemu miało służyć pozbycie się mapy, ale wiem jedno jest to upierdliwe.
Na poziomie weteran i mistrz minimapa jest wyłączona - tak to sobie autor moda wymyślił.
Za jakiś czas ma wyjść wersja moda 1.12 (obecnie mamy 1.11) z której fragment rozgrywki masz powyżej i w tej nowej wersji minimapa ma być dostępna na każdym poziomie trudności. Także póki co to radzę Ci zmienić poziom trudności na Stalker i mapa się pojawi
Dzięki za info, ale nie interesuje mnie zmiana poziomu na niższy. Zanim wyjdzie ten patch, mod będzie już dla mnie zaliczoną historią.