SGM 2.2 + Gunslinger mod

Mam problem ze schowkami w Dolinie Mroku, zagadka przeszłości. Przeleciałem cały teren trzy razy, skorzystałem z podpowiedzi gdzie powinny być w 3 wariantach, i nie ma kompletnie nic?.

patrzyłeś na oba warianty spawnu?

Tak, patrzyłem i jeszcze patrzyłem na trzeci który znalazłem na konkurencyjnym forum. Jest wszędzie pusto.

to może filmiki ci pomogą? Masz listę do obejrzenia.

https://www.youtube.com/results?search_query=sgm+2.2+Загадка+Прошлого+3+тайника+в+ТД

Niestety we wszystkich miejscach pusto. Musiałem sięgnąć po pomoc do spawnera, no i mam dokumenty.

Jakiś bug.

Mam kolejny problem, brak zadań po wykonaniu zagadki przeszłości. Oprócz zadań sprawdzenie ogończa na Agropromie (gdzie jeszcze nie dotarłem), oaza i trzej towarzysze.

Co ma być dalej??

Cześć, mam ten sam problem jak Ty. Podpowiesz jak użyć spawnera? Nie używałem jeszcze.

Udało się. Wczytywałem save przed atakiem na oddział Powinności i w końcu się udało znaleźć wszystkie dokumenty.

Żeby użyć spawnera musisz zainstalować dodatek “cheat-mod”, menu wywołujesz podczas grania ESC potem F2

- dzięki. Mam nadzieje że nie będę musiał korzystać.

Czy naprawdę nikt nie doszedł dalej z fabułą niż “zagadka przeszłości” 

W SGM 2.2 z tego co chłopaki pisali lub w tej wersji z Gunslingerem nie ma tego wątku jak i też tego z Płotką i Wilkiem i kilku misji od szefa bandytów w Leśniczówce. 

Podobno w zwykłym SGM 2.2 już nie było tych wątków, ostatni raz można je było spotkać w SGM 2.0 bodajże.

No ale ja miałem ten wątek i go przeszedłem dzięki spawnerowi. też miał ten problem. Co jest po tym? biegam i biegam, zapisałem się do świtu, dostałem kilka misji i koniec. Czy to prawdziwy koniec?

Po chwili od znalezienia dokumentów dostałem misje na Magazynach Wojskowych - trochę czasu tam spędziłem. A teraz jestem w podziemiach Agropromu i szukam dokumentów.

Dzięki za info, od kogo dostałeś zadania na magazynach?

od dowództwa. Pokręciłem się trochę w Dolinie, zrobiłem parę dodatkowych misji i dostałem zadanie na Magazynach Wojskowych.

No to  lipa na całości, nie chce mi się cofać nie wiadomo do kiedy. Koniec gry

Lipa. Ja w Prypeci nie robiłem dużo zadań po dojściu podziemiami.

Udało mi się cofnąć i tak zrobić aby się pokazały dokumenty, ale dalej nie dostaje zadań. możesz dokładniej opisać co jest potem?

Przeglądałem swoje save i po dostaniu się do Doliny Mroku przez bańkę zrobiłem tam kilka misji głównych i dodatkowych. Potem wróciłem do Prypeci i zrobiłem kilka misji typu LAB X18, odnalezienie Wojskowego i chyba w trakcie bycia w Prypeci dostałem wiadomość z kwatery głównej o pójściu na Magazyny. Poszedłem do Doliny Mroku, wykonałem parę zadań + zadania dla Wolnościowca i po znalezieniu 3 dokumentów i wykonaniu pobocznych zadań poszedłem na Magazyny Wojskowe.

No to mam po zabawie

Sam znalazłem dwa bugi, ciekawe ile było po drodze, które wpłynęły na przyszłe misje. Pierwszy jest taki, że jak złupisz truchła tych z powinności to nie pokazują się dokumenty. Drugi jest taki, że jak za bardzo się oddalisz (tylko blisko bazy) od eskortowanego tego z wolności na Dolinie mroku, to znika możliwość zakończenia zadania.

W oryginalnym SGM 2.2 nie miałem takich problemów.

Narzędzia dla techników które znalazłem. Na Zatonie w Zakładzie Utylizacji na końcu rury na którą jest wejście po drabince po zachodniej stronie zakładu. W żelaznym Lesie pomiędzy betonowym słupem a ogrodzeniem na lewo od wejścia do laboratorium.  Na Jupiterze  w kompleksie przeciwlotniczym Wołkow pod tyłem UAZ-a przy stacji radarowej,  W Prypeci w Porcie Rzecznym w części południowo-wschodniej (dokładnie nie pamiętam). Spersanonalizowany Wintorez na Jupiterze był dachu wieży na którą wchodzi się po żelaznych schodach.