SGM 2.2 + Gunslinger mod

Nowa wersja 1.12 zostanie wydana w ten weekend. Wymagana będzie pełna ponowna instalacja gry. Później przedstawione zostaną ważne informacje dotyczące rozwoju i planów na przyszłość.

Źródło: [VK]

Gram w tego moda , kiedy konkretnie wyjdzie nowa wersja 1.12 , czy spolszczenie będzie działać

Przypuszczam, że na 1. pytanie odpowie ci on,                                a na 2. ona.

1 polubienie

Witaj, ciekawa odpowiedź , ale konkretnie pisał , że w weekend. Warto czekać ,czy grać dalej.

Co ciekawe autor już nawet zrobił temat z 4 postami o dodatkach do 1.12: https://vk.com/topic-186393989_46613825

#EDIT:

Jest i wersja 1.12:

Google Drive: https://drive.google.com/file/d/1AlgceYBO5moXJRsoF7SbGS7oRdSO6GnZ/view

Yandex: https://yadi.sk/d/R1BDaGe3rhMcoA

@kamil190 Dzięki , ale spolszczenie stare będzie działać. Z Janka nie mogę pobrać i Google też , próbowałeś coś grać z tym 1.12.

Teoretycznie powinno działać, ale nowa zawartość dodana w 1.12 ( a obstawiam, że takowa jest) już działać nie będzie - w sensie to co nowe w tej wersji będzie miało krzaczki lub brak tekstu.

Więc na razie polecam Ci grać na starej wersji, a jak będę miał chwilę to pobiorę 1.12 i zobaczę jak sprawa wygląda, podejrzewam, że duża część będzie pasowała, ale nowe rzeczy na bank będzie trzeba przetłumaczyć i wydać spolszczenie do wersji 1.12 - pytanie tylko brzmi - ile tego jest

Dzięki chciałbym to sprawdzić , ale nie mogę pobrać z linków podanych wyżej.

Z Yandexa musisz mieć konto na yandex, żeby pobrać bo paczka ma większy rozmiar niż wynosi limit do pobierania bez konta. A jeśli chodzi o GoogleDrive to tak, ja też nie mogę pobrać, ale da się to obejść korzystając z tego filmu:

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=MfMydm8iXSs

W wersji polskiej nie ma tego filmu, ale chyba powinieneś sobie poradzić  Ja pobrałem z Yandexa (tyle, że mam na nim konto), ale na razie nie instalowałem, a i tak będę prędzej czy później musiał to zrobić, żeby pliki tekstowe porównać.

nie mogę nawet z tym filmem , jak mieć konto na janku i czy to jest bespieczne. Loguję się za pomocą faceboka i nie mogę też pobrać z janka.

Jeśli chodzi o rejestrację na Yanku to niech lepiej Ci wytłumaczy ktoś kto Ci to wyjaśni krok po kroku, ja to robiłem mocno na czuja i jakoś udało mi się zarejestrować no i też jakiś czas temu zakładałem tam konto więc… 

Ale mam już jakiś czas to konto i nie powiedział bym, żeby to było w jakiś sposób niebezpieczne.

Witam jakie pliki odpowiadają za spolszczenie spawnera w nowej wersji 1.12. A jakie za spolszczenie. Jak zrobić spawner po polsku do tej wersji.

Hejka, no więc za spolszczenie spawnera nie wiem jakie odpowiadają bo nie korzystałem jeszcze ze spawnera ( dopiero dziś zainstalowałem i uruchomiłem wersję 1.12), ale w 1.11 za spawner odpowiadał plik ui_spawn_dlg w folderze configs/ui. A za samo spolszczenie odpowiadają pliki z folderu configs/text/pol oraz plik localization.ltx. 

Tyle, że autor obiecywał chyba w tej wersji zastąpienie poprzedniej wersji spawnera, spawnerem “Władca Zony” więc możliwe, że inne pliki będą odpowiadać za jego spolszczenie. 

Aktualnie jestem w trakcie dostosowywania spolszczenia dla wersji 1.11 do 1.12 i został mi tylko plik z bronią i amunicją bo się okazało, że zmian nie było, aż tak dużo, ale do spawnera jeszcze nie doszedłem  

Władca Zony jest w tej wersji , jak skończysz spolszczenie daj znać , ja zacząłem spolszczać pliki z folderu text ( rus) ale strasznie powoli mi idzie.

Aha czyli banalna sprawa bo z Władcy Zony korzysta też Misery+Gunslinger to nie będę musiał tłumaczyć plików tylko sobie je zamienię  

Hehe, a że tak spytam z ciekawości - po co spolszczać pliki z text/rus skoro spolszczenie z poprzedniej wersji w dużej części pasuje?

Jest chyba łącznie 13 plików, które wymagały przeróbek, a wśród nich 8, których nie musiałem tłumaczyć tylko wziąłem z polonizacji Gunslinger Mod, więc tak na prawdę musiałem przetłumaczyć i dostosować 6 plików z czego 5 jest już gotowe i na jutro zostanie mi ostatni plik i spolszczenie pod 1.12 gotowe.

Ja tak nie czaję jak Ty w przeróbkach .

Nie no ja Cię rozumiem, ale powiem Ci, że jak koniecznie chcesz mieć po polsku tą nową wersję to sobie wrzuć po prostu spolszczenie od wersji 1.11, większość będziesz mieć po polsku jedynie to co jest nowe będzie bez opisów zamiast samemu grzebać bo to syzyfowa praca tłumaczyć wszystko od zera  A jeśli nie zabraknie mi jutro zapału to myślę, że wrzucę jutro spolszczenie do 1.12. 

A tak poza tym to jeśli ktoś już pogrywa w tą wersję 1.12 to mogę potwierdzić, że dodatki z wersji 1.11 takie jak lokacje z Anomaly, pogoda CGIM i ten inny HUD działają też w wersji 1.12 - mam wrzucone. 

A powiedz mi Kanon jedną rzecz - skoro pytałeś o spolszczenie spawnera i które pliki odpowiadają za spolszczenie tekstu to rozumiem, że masz już ściągniętą i zainstalowaną wersję 1.12 - u Ciebie też nowa gra się zaczyna na Zatonie zamiast na Kordonie?

Też zaczynam na Zatonie , jak byś miał spolszczenie to wrzuć , i spawnera też.

Aha czyli autor coś pokombinował, że w innym punkcie fabuły się zaczyna gra. Jak skończę dostosowywać to wrzucę nie martw się  

Spróbuj spolszczyć spawnera.