SGM 2.2 + Gunslinger mod

Nie muszę próbować go spolszczać bo będzie spolszczony, na wypadek gdyby ktoś chciał się po prostu pobawić to nie będzie musiał klikać na czuja przycisków, żeby zobaczyć co robią  

W sumie część mam już spolszczoną, ale Władca Zony w porównaniu do poprzedniego spawnera jest mocno rozbudowany więc oprócz kategorii jeszcze do tłumaczenia są poszczególne rzeczy do spawnu, ale jak na razie tak to wygląda(zaznaczam, że to wersja wstępna i jeszcze nie wszystkie rzeczy są przetłumaczone):

No a jeśli o samą grę chodzi to parę screenów na zachętę ( jak widać nowe opcje są już przetłumaczone oraz dowód, że lokacje z Anomaly i pogoda CGIM działają z nową wersją) :

Spoiler

2 polubienia

Witaj fajnie to wygląda skąd mogę to pobrać.

Nie da się jeszcze tego pobrać bo jeszcze nie wypuściłem spolszczenia, wstawiłem tylko zdjęcia poglądowe, żeby nie było że gadam, że robię spolszczenie, a tak naprawdę nic nie robię  

Chodzi mi o taki spawner jak na zdjęciach , jest taki

To jest spawner z wersji 1.11, w 1.12 jest taki jak na tych zrzutach co wczoraj wstawiłem i nie wiem czy da się zaadaptować ten z wersji 1.11 do tej która niedawno wyszła.

To znaczy ten co ja wstawiłem to jest do wersji 1.11 , a ten co Ty wyżej to do wersji 1.12. Dodam , że wgrałem spolszczenie  z 1.11 do wersji 1.12 pewnie dla tego mam taki spawner.

Aa czyli wychodzi na to, że działa poprzedni spawner z tą nową wersją. Ciekawe… Tak podejrzewam, że masz ten dlatego, że wstawiłeś spolszczenie z 1.11 bo ono obejmowało też spawner. No to ciul tam  Jak działa to masz przynajmniej tymczasowy spawner i zdecydowanie łatwiejszy w obsłudze bo ten nowy jest cholernie rozbudowany i dużo rzeczy do tłumaczenia jest  No ale skoro autor wrzucił do 1.12 nowy to trzeba go przetłumaczyć - w razie gdyby ktoś się zdecydował go używać.

Mam udać się do Doliny Mroku przy wykorzystaniu przestrzenej anomali, rozumiem iż tej co jest na płaskowyżu. Problerm w tym że ona przenosi mnie na Agropom, i za cholere nmie wiem jak udać się do tej DM.

Podpowiecie co robić?

Dzięki tłumacz jak naj szybciej. Dziwnie się w to gra , po pierwszym trafieniu bohatera  ,  broń znika i bohater zaczyna się bandażować musowo się chować za zasłonę.

Niekoniecznie na płaskowyżu na Zatonie. Ta przestrzenna anomalia jest na Jupiterze.

A dokładniej tutaj:

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=bOsQhMV0XXA

kamil190 dzięki, jak napisałeś że na jupiterze(choć była o tym mowa w wiadomości) od razu przypomniałem sobie gdzie ona jest(tam gdzie zadanie nocni snajperzy)

kamil190 a może  wiesz jak odpalić ten cheat-mod? Dodałem go w JGSE przenmosąc do prawego okna, ale nie mam  tej opcji w dodatkach sgm do włączenia, a ciągle nie mogę ogarnąc 5 welles.

To się wpisywało jakoś. Robiło się chyba tak:

PPM na grę > Właściwości

I w elemencie docelowym po skrócie gry trzeba było wpisać “-cheat_mode”. Przykład:

C:\Steam\steamapps\common\Stalker Call of Pripyat\bin\xrEngine.exe -cheat_mode

nie wiem jak to wszystko tutaj wklleić, ale robiłem tak jak  pisano pod koniec 3 strony i początku 4 strony postów.

Jak nie myli mnie pamięć to otwierasz JSGME i w lewym oknie powinieneś mieć na liście cheat-mod, klikasz strzałkę w prawo, żeby go dodać do gry, jak przeskoczy do prawego okienka to zamykasz JSGME, włączasz grę i jak już wczyta się gra w sensie będziesz na jakiejś lokacji to klikasz ESC jak będziesz w menu to pod F1 masz cheat-menu( tam sobie możesz włączyć nieśmiertelność, nieskończoną staminę, nieskończoną amunicję itd), a pod F2 masz spawner i Ciebie interesuje F2 jeśli chcesz sobie zespawnować detektory ( choć ja je miałem normalnie u handlarzy i kupiłem u nich).

1 polubienie

Zrobiłem dokładnie jak piszesz, lewe okienko-klik na strzałkę w prawo- odpalenie gry, wczytanie save - esc - f2 i żadnej reakcji

U handlarzy nie mam żadnych detektorów, może zamiast tego cheat-mode wiecie jak u handlarzy dodać do asortymentu ten detektor? Tylko one są mi teraz potrzebne, bo już drugi raz się cofam w “czasie” bo zadanie przemija

Szukaj w katalogu gamedata\config\misc\ Jak znajdziesz plik z interesującym Cię handlarzem to poszukaj w nim sekcji ze słowem ‘sell’ . Dopisz w niej detektory z parametrami 1, 1 (pierwszy to ilość jaką handlarz ma na sprzedaż, a drugi to szansa że przedmiot pojawi się w sprzedaży. 1 to 100%).

Jeżeli jesteś na 100% pewien, że zrobiłeś zmiany w dobrym pliku handlarza, a detektor się nie pojawia to musisz znaleźć plik z kodem detektora i poszukać w nim wpisów: quest_item  i can_trade .

Pierwszy ustawiasz na wartość false, a drugi na true.

Bardziej szczegółowych instrukcji Ci nie podam bo nie mam Zewu na dysku. Jeśli trochę sam pokombinujesz to sobie poradzisz, zrób tylko kopię zapasową plików jakie będziesz zmieniał

Porady są bardzo ogólne ale też zasada zmian u handlarzy jest wspólna dla wszystkich modów. Cała sztuka to znaleźć odpowiednie pliki (a to czasami nie jest łatwe i trzeba się naszukać).

1 polubienie

Dzięki za chęci, ale nie idzie tego ogarnąć. Pewnie przez te pliki moda, i cyrulice. Polatam jeszcze poszukam, a jak się skończy czas to spróbuje raz jeszcze i odpuszcze.

Zakończyłem dziś pracę nad dostosowaniem spolszczenia z wersji 1.11 ( poprzedniej) do najnowszej 1.12(która kilka dni temu miała swoją premierę), jak ustalę z  co robimy w kwestii nowej wersji tj. czy będzie utworzony nowy temat poświęcony tej nowej wersji czy też linki do niej wraz z linkami do nowej wersji spolszczenia będą dodane do tego tematu to dodam linki więc ktokolwiek czeka na spolszczenie to proszę o jeszcze trochę cierpliwości ( spolszczenie musi zostać zatwierdzone przez administrację forum i wrzucone na forumowy serwer przed publikacją na forum)  Oprócz spolszczenia wszelkiego tekstu został spolszczony również nowy spawner i nazwy przedmiotów, które można przy jego pomocy zespawnować.

EDIT. Linki do nowej wersji moda i spolszczenia zostały dodane do posta #1 na pierwszej stronie, nowe spolszczenie proszę traktować jako wersję BETA/Testową jako, że nie miałem zbytnio ludzi do przetestowania jej przed premierą więc jeśli napotkacie jakieś błędy lub brakującą nazwę lub opis jakiegoś przedmiotu to proszę o wstawianie zrzutów w temacie - jeśli się coś trafi to postaram się na bieżąco poprawiać ewentualne błędy lub braki choć jeśli wierzyć programowi, który pozwala na porównywanie tych samych plików w wersji rosyjskiej(oryginalnej) i polskiej (mojej), to nie powinno być żadnych braków.

3 polubienia

Spolszczenie właśnie wylądowało w na naszym serwerze. Dzięki   

1 polubienie

Witam wiesz jak zrobić , żeby było widać pozycję gracza na mini mapie oznaczeni ( kropka, lub coś innego).

Coś mam chyba nie tam  , bo mam wyloty z logiem .

Spoiler

FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : xrServer::Process_update
[error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrGame\xrServer_process_update.cpp
[error]Line          : 39
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : Beer from the creator of 'S_ACTOR '; initiator: 0x00000001, r_tell() = 9708, pos = 9647, objectID = 0