Sigerous Mod 1.6 - DEZERTER 2

No, a co z tą fabułą?? Ale jak to zrobić jakiś inny plik z tą nazwa i po balu? Wchodzę w folder human_03 i tam mam wymienionych stalker monolit i inne frakcje co dalej?

To raczej nie będzie takie proste :frowning: Pogrzebałem po stronkach i ten błąd pojawił się kilka razy w różnych wersjach SGM. Rosjanie zrobili fixa na niego, niestety ten już znikł z serwerów. No nic. Poszukam jeszcze.

Super będę wdzięczny na razie stoję przez ten błąd.

Niestety wszystkie linki są nieaktywne. Podeślij mi jeszcze swój zapis, a najlepiej kilka. Grałem w sumie kilkanaście razy we wszelkie mutacje SGM a nigdy nie miałem problemów z tym questem. Poza tym to przecież zadanie z podstawki jest. Nie wiem czy dobrze odczytuję log, ale wygląda jakby był błąd w jakims skrypcie łączącym dwa dźwięki, zapewne granatu i jakiegoś stalkera. Może u mnie da się to przeskoczyć. Podrzuć zapisy na kobal@interia.eu
Edit: Sejwy doszły, u mnie niestety dokładnie to samo. Ja tego nie dam rady naprawić, napisałem posta na forum SGM, może ktoś się zlituje i udostępni tego fixa. Poza tym obserwuję jedno rosyjskie forum gdzie gość opisał podobny błąd z prośbą o pomoc jakieś 10 godzin temu. Może jemu ktoś pomoże. Tak czy inaczej trzeba czekać.

Naprawa nieskończonej kasy

Otwieramy plik gamedataconfigsgameplaycharacter_desc_general.xml.

.Linijkę zmienić na

1 polubienie

Dzieki za znalezienie sposobu naprawy tego irytującego błędu :woot:

I duży SZACUN !

I punkcik ode mnie :smiley:

Czym różni sie mod od czystego sgm ?

Bronią.
Ale lepiej zagrać w SGM 1.7 :wink:

Heh dzięki Yurek :).

===================================

Mam problem gdy podchodze do helikopterów euakuacyjnych *```
FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : xrServer::Process_update
[error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrGamexrServer_process_update.cpp
[error]Line : 39
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : Beer from the creator of 'S_ACTOR '; initiator: 0x00000001, r_tell() = 66, pos = 5, objectID = 0

stack trace:

Bug

Jakieś dodatki dodawałeś?

Nanocell.

Dziwna sprawa. Autorzy Spolszczenia musza tutaj się wypowiedzieć.

Postawiełem odnowa gamedate i to samo.

Odpuść sobie tego dziwnego moda. To klon SGM, a jak chcesz grać w SGM to tylko wersja 2.2 lub 2.0 + Geonezis.

Sgm Jenot 2.2 nie działa mi mam wylot podczas loadingu nowej gry.

FATAL ERROR

[error]Expression : !m_error_code

[error]Function : raii_guard::~raii_guard

[error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrServerEntitiesscript_storage.cpp

[error]Line : 748

[error]Description : …a.l.k.e.r. - zew prypecigamedatascripts_g.script:2191: attempt to index local ‘file’ (a nil value)

stack trace:

0023:69737365 AcXtrnal.DLL

Po mojemu to brakuje ci plików.

W sgm 2.2 to samo tylko Yurek wysłal mi gamedate i jest ok a tu moja i nic znów poprosze yurka.

Witam:) a ja w Prypeci mam taki problem:(

FATAL ERROR

[error]Expression : 0
[error]Function : ErrorLog
[error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrServerEntitiesscript_engine_script.cpp
[error]Line : 49
[error]Description : Couldnt find sounds fightfriendly_grenadefriendly_grenade_ with prefix characters_voicehuman_03stalker

poradziłem sobie wystarczyło tylko utworzyc plik i wszystko działa jak trzeba:)

To podaj innym ścieżkę dostępu do pliku - nie każdy wie gdzie to jest .

Ten mod to jakas porazka bo mam takie lole bez Falal Errora ale cos takiego mam w logu:

*```

• [x-ray]: economy: strings[39270 K], smem[10438 K]! Invalid ogg-comment version, file: e:program files (x86)s.t.a.l.k.e.r. extreme edition [pl]s.t.a.l.k.e.r. - zew prypeci plgamedatasoundsactorbullet_hit_pain_1.ogg! Invalid ogg-comment version, file: e:program files (x86)s.t.a.l.k.e.r. extreme edition [pl]s.t.a.l.k.e.r. - zew prypeci plgamedatasoundsactorbullet_hit_pain_2.ogg! Invalid ogg-comment version, file: e:program files (x86)s.t.a.l.k.e.r. extreme edition [pl]s.t.a.l.k.e.r. - zew prypeci plgamedatasoundsactorbullet_hit_pain_3.oggcompiling shader model_env_lqcompiling shader model_env_lq_1! Missing ogg-comment, file: e:program files (x86)s.t.a.l.k.e.r. extreme edition [pl]s.t.a.l.k.e.r. - zew prypeci plgamedatasoundscharacters_voicehuman_02banditfightfirefire_1.ogg! Missing ogg-comment, file: e:program files (x86)s.t.a.l.k.e.r. extreme edition [pl]s.t.a.l.k.e.r. - zew prypeci plgamedatasoundscharacters_voicehuman_02banditfightfirefire_2.ogg! Missing ogg-comment, file: e:program files (x86)s.t.a.l.k.e.r. extreme edition [pl]s.t.a.l.k.e.r. - zew prypeci plgamedatasoundscharacters_voicehuman_02banditfightfirefire_3.ogg! Can’t find texture 'arsenal_modsvd_sk1_d1’compiling shader model_def_lplanes_1compiling shader deffer_model_bump_d-hq_1compiling shader deffer_model_bump_d-hq_0! Missing ogg-comment, file: e:program files (x86)s.t.a.l.k.e.r. extreme edition [pl]s.t.a.l.k.e.r. - zew prypeci plgamedatasoundscharacters_voicehuman_02stalkerfightfriendly_grenadefriendly_grenade_1.ogg! Missing ogg-comment, file: e:program files (x86)s.t.a.l.k.e.r. extreme edition [pl]s.t.a.l.k.e.r. - zew prypeci plgamedatasoundscharacters_voicehuman_02stalkerfightfriendly_grenadefriendly_grenade_2.ogg! Missing ogg-comment, file: e:program files (x86)s.t.a.l.k.e.r. extreme edition [pl]s.t.a.l.k.e.r. - zew prypeci plgamedatasoundscharacters_voicehuman_02stalkerfightfriendly_grenadefriendly_grenade_3.ogg! Missing ogg-comment, file: e:program files (x86)s.t.a.l.k.e.r. extreme edition [pl]s.t.a.l.k.e.r. - zew prypeci plgamedatasoundscharacters_voicehuman_02stalkerfightfriendly_grenadefriendly_grenade_4.oggcompiling shader model_def_lplanes_3compiling shader deffer_model_flat_3compiling shader model_distort_1compiling shader model_def_lplanes_0compiling shader model_def_lplanes_2compiling shader model_distort_2! Invalid ogg-comment version, file: e:program files (x86)s.t.a.l.k.e.r. extreme edition [pl]s.t.a.l.k.e.r. - zew prypeci plgamedatasoundsweaponsak103_shot.oggcompiling shader particle_alphaonlycompiling shader shadow_direct_model_aref_1compiling shader deffer_model_bump_d-hq_2compiling shader model_env_lq_0! Invalid ogg-comment version, file: e:program files (x86)s.t.a.l.k.e.r. extreme edition [pl]s.t.a.l.k.e.r. - zew prypeci plgamedatasoundsweaponsak74_shoot.oggstack trace: